Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ .Ὁ Ἅγιος αὐτοκράτορας τοῦ Βυζαντίου Ἰουστινιανός. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ.


Ο Ιουστινιανός ήταν Σλάβος εκ γενετής, πιθανότατα Σέρβος από τήν περιοχή Σκόπλιε. Το Σλαβικό όνομά του ήταν Ουπράβντα, πού σημαίνει «αλήθεια, δικαιοσύνη». Το έτος 527 ανήλθε στον θρόνο του αυτοκράτορα, διαδεχόμενος τον θείο του Ιουστίνο (σ.τ.μ. σέ ηλικία 45 ετών). Το μεγαλείο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη, βαθιά πίστη του στην Ορθοδοξία: όχι μόνον πίστευε αλλά και ζούσε σύμφωνα με την πίστη του. Κατά τη, διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δεν έτρωγε ψωμί ούτε έπινε κρασί, αλλά τρεφόταν μόνο με λαχανικά και νερό, κάθε δεύτερη μέρα. Μεταξύ άλλων κατορθωμάτων, πολέμησε εναντίον των βαρβάρων τού Δούναβη, διότι αυτοί ευνούχιζαν τούς αιχμαλώτους τους. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το υψηλό αίσθημα αγάπης πού είχε για τον συνάνθρωπό του.

Ο  Ιουστινιανός ήταν νικηφόρος στις πολεμικές επιχειρήσεις του και επιτυχής στο σπουδαίο κοινωνικό έργο πού επιτέλεσε.
’Έκτισε πολλές μεγαλοπρεπείς και περικαλλείς εκκλησίες, κορυφαία εκ των οποίων είναι ασφαλώς η Αγία Σοφία (Εκκλησία της Αγίας της τού Θεού Σοφίας) στην Κωνσταντινούπολη. Πραγματοποίησε τη, μεγάλη νομική, μεταρρύθμιση, με συλλογή και αναπροσαρμογή, όλων των μέχρι τότε νόμων της Ρώμης, γνωστή ως «Ιουστινιάνεια νομοθεσία». Μάλιστα, ο ίδιος προσωπικά φρόντισε για την έκδοση νέων διαταγμάτων (σ.τ.μ. ονομάζονταν «νεαραί», με χρήση και της ελληνικής γλώσσας), και θέσπισε αυστηρότερους νόμους έναντίον της διαφθοράς των ηθών.
Συνέθεσε τον εκκλησιαστικό ύμνο «Ο μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού», ο οποιος ψάλλεται από το έτος 536 κατά τη Θεία Λειτουργία. Συγκάλεσε τήν Ε' Οικουμενική Σύνοδο, το 553, [σ.τ.μ. πού καταδίκασε τις αιρέσεις του Ωριγένη και του Νεστορίου]. 
Έκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία ογδόντα ετών και έλαβε τήν ουράνια κατοικία του στή Βασιλεία του Ουρανίου ΒασιλέωςΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ .  Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ.ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/11/14_14.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ