Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ!!!»

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ!!!»

  Πάντοτε και ιδιαιτέρως με την είσοδο στην Μεγάλη Σαρακοστή, η δαιμονική πολεμική κατά Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και κατά της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας Του μαίνεται!!! Όταν μάλιστα ο εχθρός καταφέρη (που, δυστυχώς, πολλές φορές το πετυχαίνει), να φέρη στο προσκήνιο θέματα, που μπορούν να δημιουργήσουν αναστάτωση στους απλούς πιστούς και εμπλέξη σ’αυτά ακόμα και μεγαλοσχήμους κληρικούς, τότε, κυριολεκτικά το… χαίρεται…!
    
Η δισχιλιετής, όμως, χριστιανική εμπειρία, έχει αναμφισβήτητα αποδείξει ότι, δίχως την παραμικρή εξαίρεση (!!), όλο αυτό το μένος, το σκοτάδι και η αναταραχή εξαφανίζονται, με την απλή αναλαμπή της πρώτης Αναστάσιμης ακτίνας!!! Το ίδιο, με απόλυτη βεβαιότητα, θα συμβή και τώρα, έστω και αν όλα τα μέσα μαζικής αποβλακώσεως και συστηματικής αντίχριστης και αντορθόδοξης σκληρής προπαγάνδας, από το πρωΐ μέχρι την άλλη μέρα το ξημέρωμα λυσσομανούν, προβάλλοντας θέσεις και απόψεις αρμοδίων και μη, ως προς το θέμα του Αγίου Φωτός, που το Μέγα Σάββατο το μεσημέρι πηγάζει από τον Πανάγιο Τάφο Του Σωτήρα και Λυτρωτή μας, στα Ιεροσόλυμα!!!
  
  Η απάντηση μας προς όλους, ανεξαιρέτως, τους αρνητές και αμφισβητίες του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ είναι απλή και σαφής, και περιλαμβάνεται στα κάτωθι σημειούμενα:
Α’. Το Άγιο Φως, αποτελεί ένα, όντως, θαυμαστό γεγονός, που ιστορικά(!!) μαρτυρείται από τους αντικειμενικούς καταγραφείς της Ιστορίας, έστω και αν οι ίδιοι, ως πρόσωπα, δεν το είχαν στην παράδοση και στα πιστεύματα τους!! Για παράδειγμα, ο μέγιστος Γάλλος Βυζαντινολόγος (πράγματι σοφός για την εποχή του, διότι συγχρόνως ήταν: Ιστορικός, Ιατρός, Αρχαιολόγος και ειδικός Νομισματολόγος) ο GUSTAVE SCHLUMBERGER (1844-1929), στο περίφημο έργο του«Η Βυζαντινή Εποποιία» και στο δεύτερο μέρος της ιστορίας περί του Βασιλείου Β’ Βουλγαροκτόνου, αναφέρει μια καταπληκτική – συγκλονιστική πληροφορία περί του Αγίου Φωτός: 

  
  Κατά το χρονικό διάστημα από 20ης Μαρτίου 1006 έως και 19ης Μαρτίου 1007, συνέβησαν μεγάλες αναταραχές στην Κωνσταντινούπολη και σ’όλη την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, διότι από λάθος υπολογισμό των Ελλήνων Αστρονόμων, το Πάσχα εωρτάσθηκε μία εβδομάδα ενωρίτερα του κανονικού και «το Άγιον Φως δεν ήναψε τους λύχνους του Αγίου Τάφου. Την ημέραν  δε, καθ’ην οι Έλληνες ετέλεσαν την εορτήν ταύτην εν τη τελευταία πόλει (ενν.: Τα Ιεροσόλυμα) παραβάντες τον νόμον (ενν.: Τον κανόνα, περί του πότε πρέπει να εορτάζεται το Πάσχα, της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου), κατέσφαξαν αυτών οι άπιστοι (ενν.: Οι Μουσουλμάνοι) μέχρι δεκακισχιλίων έν τω Ναώ της Αναστάσεως. Των ατυχών τούτων τα οστά, προσθέτουσιν οι χρονογράφοι, παραμένουσι μέχρι σήμερον σεσωρευμένα εν σπηλαίω προς δυσμάς, της Ιερουσαλήμ, και σήμερον δηλούσιν αυτά δια του ονόματος «Λείψανα των Νέων» .»!!  («Η Βυζ. Εποπ., Βασίλειος Β’», μέρος Β’, σελ. 557-558, υποσ., εκδ.: «Δημιουργία» Αθήνα, 1999).
    
Οι χρονογράφοι (δηλαδή, οι Ιστορικοί) της εποχής, απέδωσαν αβίαστα τις σφαγές των δέκα χιλιάδων χριστιανών από τους απίστους, μέσα στο Ναό της Αναστάσεως, στον (έστω και από λάθος υπολογισμούς) εορτασμό του Πάσχα, μία εβδομάδα ενωρίτερα από το κανονικό. Ως πρώτο, μάλιστα, τραγικό και φοβερό σημάδι που προειδοποίησε για το απάνθρωπο αυτό κακούργημα του σφαγιασμού τόσων χιλιάδων ανθρώπων, εθεώρησαν το ότι, δεν άναψε «Το Άγιον Φως» θαυματουργικά τα κανδήλια του Παναγίου Τάφου. Ας σημειώσουμε εδώ με έμφαση ότι, πολλοί απλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί προσκυνητές κάθε χρόνο, όταν επανέρχωνται αμέσως μετά το Πάσχα από τους Αγίους Τόπους, βεβαιώνουν με έκπληξη και δέος, ότι βλέπουν την ώρα που κατεβαίνει το Άγιο Φως, να ανάβουν αστραπιαία όλα τα σβησμένα κανδήλια του Παναγίου Τάφου!!! Και αυτά τα ολίγα, ως προς τις ιστορικές μαρτυρίες, παρ’ότι υπάρχουν πλείστες όσες, μέσα στους αιώνες και μέχρι σήμερα, καταγεγραμμένες σε χειρόγραφα, βιβλία, κώδικες, αναφορές, ταξιδιωτικές αναμνήσεις, άρθρα κ.τ.λ..
Β’. Το Άγιο Φως δεν έρχεται θαυματουργικά προς χάριν κανενός (!!) Πατριάρχη ή Μητροπολίτη ή άλλου επιφανούς κληρικού. Είναι ένα επί πλέον Μεγάλο Δώρο Του Θεού, μέσα στην Αναστάσιμη χαρά, για τους πραγματικά πιστούς είτε είναι κληρικοί είτε λαϊκοί και για κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο! Μη λησμονούμε, άλλωστε, ότι  όλες οι αλήθειες της πίστεως μας και συνεπώς όλα τα μυστήρια  και κάθε τι που έχει σχέση με την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, μόνο στις ταπεινές και πιστές και καλόβολες ψυχές ομιλεί ολοζώντανα και άπειρες φορές περισσότερο από οποιαδήποτε ορατή ή ψηλαφητή πραγματικότητα!! Επομένως, ανέκαθεν και σήμερα, το κριτήριο για τους πιστούς δεν είναι τι ισχυρίζεται και λέγει ο οποιοσδήποτε, έστω κι αν πρόκειται για ανώτερο κληρικό, αλλά αυτό που «πάντοτε, απανταχού και υπό πάντων πιστεύεται» και μαρτυρείται κρυστάλλινα, μέσα από την βιωματική εμπειρία δύο χιλιάδων χρόνων Χριστιανισμού!! Αυτό συμβαίνει και θα γίνεται πάντοτε, διότι ο ίδιος ο Χριστός θαυματουργεί  «σημείοις τε καὶ τέρασι καὶ ποικίλαις δυνάμεσι»(Εβραίους Β’4’)!!! Άρα, το Άγιο Φως ασφαλώς είναι ένα ευλογημένο προνόμιο που χάρισε ο Πανάγαθος Θεός στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του και ανάβει κάθε Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι τις λαμπάδες στα χέρια του Ορθοδόξου Πατριάρχη των Ιεροσολύμων, αλλά, έστω και εάν το κρατάμε και το βλέπουμε, μ ό ν ο (! ! !)  αν ελεύθερα του επιτρέψουμε να ανάψη στις καρδιές μας, θα μας καταυγάση και θα το πιστέψουμε ! ! !
Γ’. Οι πρόσφατες μαρτυρίες των τελευταίων δεκαετιών, από απολύτως αξιοπίστους αυτόπτες μάρτυρες, όλης της κλίμακας των μορφωτικών και κοινωνικών επιπέδων, ακόμα και ολιγοπίστους ή απίστους (που κατέβηκαν επίτηδες στους Αγίους Τόπους τις Μεγαλοβδομαδιάτικες μέρες, για να κοροϊδέψουν τους “αφελείς, ευκολόπιστους και θρησκόληπτους” συγγενείς και φίλους των) είναι, τουλάχιστον συγκλονιστικές και μοναδικές!!!  Άλλοι είδαν, όπως προαναφέραμε, να ανάβουν ξαφνικά και αστραπιαία τα πάμπολλα κανδήλια του Παναγίου Τάφου! Άλλοι, πριν από το αιφνίδιο άναμμα των κανδηλιών, να κατεβαίνη από ψηλά μία γαλάζια νεφέλη! Άλλοι, μία ολοφώτεινη ξανθογάλανη σφαίρα! Άλλοι,αστραφτερές καταγάλανες αναλαμπές! Άλλοι, είχαν την καταπληκτική εμπειρία, να ανάβουν από μόνες τους οι λαμπάδες τους με μια γλυκιά γαλάζια φλόγα, την οποία στα πρώτα λεπτά περιέφεραν στα πρόσωπα και τα μαλλιά τους και αντί να τους κάψει, τους εγέμιζε με αξέχαστη θαλπωρή και άρρητη ευωδία! Έχουν, μάλιστα, τραβήξει και σχετικές φωτογραφίες και videos!! Το συγκλονιστικώτερο (!!!) απ’όλα είναι ότι, πολλών απ’ αυτούς που κατέβηκαν στα Ιεροσόλυμα για να αμφισβητήσουν ή λοιδωρήσουν, αλλάζει άρδην η ζωή τους, μετά απ’αυτά τα αναπάντεχα, γι’αυτούς, βιώματα και γίνονται κήρυκες του θαύματος και με τα λόγια, αλλά κυρίως με την θαυμαστή μεταβολή τους!!! Και:
Δ’. Ας επισημάνουμε τέλος, την τεράστια πνευματική ευθύνη που αναλαμβάνουν κάποιοι, που δημόσια αμφισβητούν ή αρνούνται το μεγάλο αυτό Θαύμα του Αγίου Φωτός, δυστυχώς ανάμεσα τους και ανώτεροι κληρικοί…! Και τους ερωτούμε με βαθύτατο πόνο και αγωνία: Αντιλαμβάνεσθε τον συγκλονισμό, που επιφέρουν τα λεγόμενα σας στα«λογικά πρόβατα της ποίμνης Του Χριστού», δηλαδή της Εκκλησίας Του;;; Συνειδητοποιείτε, ότι γεμίζετε με δηλητηριασμένα βέλη τη φαρέτρα των φανατικών εχθρών, τόσο της Ορθόδοξης πίστεως μας όσο και των ιερών βιωμάτων του Λαού του Θεού;;;  Νοιώθετε τον κατασκανδαλισμό, που η συμπεριφορά σας αυτή δημιουργεί στους «μικρούς και ελαχίστους» φίλους του Χριστού;;;  Καταλαβαίνετε, επομένως, τι συνεπάγεται αυτό για σας, σύμφωνα με τις τρομερές προειδοποιήσεις Του Παντοδύναμου Θεού, που την «φοβεράν ημέραν της ανταποδόσεως Αυτού της δικαίας» θα έλθη ως Αδέκαστος Κριτής για να κρίνη «ζώντας και νεκρούς»;;; Στο τέλος–τέλος, πιστεύετε ότι θέλετε…! Μην προκαλήτε, όμως, τον Δικαιοκρίτη Θεό…

π.Α.Γ.Π.


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/03/blog-post_884.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible