Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

«Λίγοι θά σωθοῦν».Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


❈ «Λίγοι θα σωθούν»

«Δεν θα σωθούν όλοι όσοι είναι μέσα στην εκκλησία, θα σωθούν μόνο αυτοί που είναι στον Ναό και στο Θυσιαστήριο · Αυτοί που είναι στο προαύλιο, έχουν δηλαδή μια χαλαρή σχέση, μια εκκοσμικευμένη ζωή, δεν θα σωθούν. Ούτε αυτοί που είναι ακόμα πιο έξω, στην πόλη.
Πόσοι σήμερα δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Αρκετά εκατομμύρια. Πόσοι θα σωθούν; Ελαχιστότατοι! Λυπάμαι που το λέω , αλλά έτσι φανερώνεται το πράγμα.
Πολλοί το παίζουν Πατέρες, αλλά είναι λύκοι!
Και ο ίδιος ο Κύριος μίλησε για ψευδοποιμένες. Οι οποίοι, αντί να είναι ποιμένες, είναι λύκοι! Δεν περνάνε από την πόρτα -όπως ο τσομπάνος- αλλά αναβαίνουν αναχώθεν, -πηδάνε από την μάντρα-. Και έχουμε γεμίσει από λύκους σήμερα. Δεν είναι μόνο οι αντίχριστοι, οι δηλωμένοι αντίχριστοι και άθεοι, αλλά είναι και λύκοι μέσα στην εκκλησία προβατόσχημοι! Ή, ποιμενόσχημοι! Το παίζουν και ποιμένες δηλαδή. Επομένως, πολύ προσοχή να μη καταπίνουμε αμάσητα ό,τι μας σερβίρουν. Αλλά, να εξετάζουμε το καθετί, αν συμφωνεί διαχρονικά με αυτά που λέει η εκκλησία, οι διαχρονικοί κανόνες, που κάποιοι τους μισούν πάρα πολύ από τους μεταπατερικούς, και λένε ότι πρέπει να βάλουμε στην άκρη τους κανόνες. Όχι! Οι κανόνες είναι διαχρονικοί! Έχουν διαχρονική ισχύ! Και θα ισχύουν για πάντα, γιατί θεραπεύουν τον άνθρωπο. Και η θεραπευτική δεν αλλάζει στην ιατρική. Έτσι και στην πνευματική ιατρική, η θεραπευτική είναι η ίδια, αυτή που μας δίνουν οι Άγιοι Πατέρες.
Ξέρετε τι λέει ο Άγιος Νικόδημος για τους πνευματικούς που ευλογούν πράγματα που δεν πρέπει να ευλογούν; Ότι πάνε στην κόλαση και αυτοί και τα πνευματικά τους παιδιά! Μαζί πάνε στην κόλαση! Δηλαδή τα πνευματικά τους παιδιά θα τους τραβήξουν στην κόλαση. Γιατί, δεν έχει δικαίωμα ο πνευματικός να συγχωρεί κάτι που οι ιεροί κανόνες λένε ότι δεν συγχωρείται! Η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος δεν συγχωρείται. Ο ίδιος ο Χριστός το λέει. Και ποια είναι η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος ;·Η αμετανοησία. Όταν κανείς δεν μετανοεί...βλασφημεί εις το Άγιον Πνεύμα.
Υπάρχουν σήμερα πνευματικοί (εντός εισαγωγικών η λέξη) που λένε, συζεί το παιδί σου, ε, τι να κάνουμε, αφού ΘΑ παντρευτεί άστον να κοινωνήσει! Ξέρετε τι λένε οι ιεροί κανόνες; Ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είναι αμετανόητος, έτσι δεν είναι; Αφού δεν σταματάει να συζεί. Ένας αμετανόητος δεν επιτρέπεται ποτέ να κοινωνήσει! Μα λέει, έδωσε ευλογία ο πνευματικός! E, μαζί με το πνευματικοπαίδι θα πάει και αυτός στην κόλαση! Μαζί πάνε! Θα πεις, αυτοί οι πνευματικοί έχουν και πολύ "ρεύμα" και πάνε και κατά χιλιάδες τα παιδιά εκεί πέρα...ας πάνε! Το θέμα είναι, είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου; Θέλεις να θεραπευτείς; Ή θέλεις απλώς να πεις ότι εγώ έχω ευλογία θα το κάνω. Ναι, αλλά δεν είσαι θεραπευμένος. Το άγχος δεν φεύγει, η κατάθλιψη δεν φεύγει, και ο διάβολος χορεύει μέσα σου, και γύρω σου.
Επομένως, εκεί είναι το βασικό ερώτημα...θέλουμε να θεραπευτούμε; Θέλουμε να βρούμε τον Χριστό; Αν θέλεις, θα Τον βρείς. Και θα βρείς και τον σωστό πνευματικό, θα βρείς και όλα αυτά που λένε οι Άγιοι Πατέρες.
Βλέπετε, σήμερα ζούμε σε μια κατάσταση ακηδίας (έλεγε ο πατήρ Σοφρώνιος). Τι θα πει ακηδία · Μια αδιαφορία.."Άντε βρε παιδί μου, όπως έρθει"...Για την ψυχή σου "όπως έρθει"...Για τα άλλα όμως τα θέλεις τέλεια! Και το φαγητό σου τέλειο, και το αμάξι τέλειο, και το σπίτι τέλειο...την ψυχή την πετάς! Αυτή είναι η ακηδία...η βαρεμάρα, η αδιαφορία...»

➡ Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης

Διάρκεια 12:44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible