Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ὅποιος ἀκούμπησε ( πείραξε ) τήν ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ εἶναι σάν νά τόν κτύπησε ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

Και όμως με αυτό το ηλεκτροσόκ μπορεί να σωθεί κάποιος δυσκολεμένος αδελφός, δεχόμενος την πνευματική καρδιοανάταξη της υπόστασης του. Ακριβώς γιατί η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι βέβαιο Θεραπευτήριο.
Οι ΑΓΙΟΙ της εκκλησίας μας ταπεινώνονται, αλλά νικούν γιατί η νίκη είναι του Εσφαγμένου Αρνίου.
Παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ σε γνωστούς μας και τους ζήτησε μόλις επιτραπούν τα δρομολόγια για το κοινό στην Αίγινα να πάνε να τον προσκυνήσουν και να του φέρουν ( πρόσφορο- λάδι- νάμα- θυμίαμα – κεριά για την αγία τράπεζα ακόμα και καρβουνάκια) . Ο ΑΓΙΟΣ γνωρίζει.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στα πρόσωπα των πιστών σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος υπήρχε ΦΩΣ και φαινόταν.
Κυριακή της Σαμαρείτιδος και ο ΚΥΡΙΟΣ μας κάλεσε να τον επισκεφτούμε στο σπίτι του, ως ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ και να τον Λατρέψουμε, όπως ο ΙΔΙΟΣ είπε στην ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ την Σαμαρείτιδα 
«Αλλά έρχεται ώρα, και νυν εστιν, ότε οι αληθινοί προσκυνηταί προσκυνήσουσιν τω πατρί εν πνεύματι και αληθεία·
και γαρ ο πατήρ τοιούτους ζητεί τούς προσκυνούντας αυτόν. Πνεύμα ο Θεός, και τούς προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν» (Ιωάν. 4:21-24)»
Με λίγα λόγια πρέπει να γίνουμε ΑΛΗΘΙΝΟΙ και όχι υποκριτές και μάλιστα αυτές τις στιγμές να επιστρατεύσουμε, ότι καλύτερο υπάρχει μέσα μας για να διακρίνουμε πνευματικές – κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις.
Οι Εκκλησίες μας άνοιξαν, αλλά ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ μένει, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε δρόμο έμπροσθεν μας.
Ο σκανδαλισμός μεγαλώνει και το χριστεπώνυμο πλήρωμα διχάζεται ( ουαί στο σχίσμα που δεν το ξεπλένει ούτε το αίμα μαρτυρίου)
Από την άλλη πλευρά βλέπουμε πολλά έξω και μέσα στους Ιερούς Ναούς και αναθυμόμαστε λόγους του μακαριστού πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη ( από το http://tribonio.blogspot.com/2020/05/blog-post_17.html)
« Θυμήθηκα τότε ένα προφητικό λόγιο του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη : "Η Ευρώπη θα γίνει η ταφόπλακα της Ελλάδος". Το είχα ακούσει σε νεαρή ηλικία. Τώρα κατανόησα ακριβώς τί σημαίνει. Και δεν αναφέρομαι ασφαλώς στην οικονομική σκλαβιά και κατάντια της Ελληνίδος γης, αλλά κυρίως στη πνευματική υποδούλωση και κατάντια.»
"Με τηλεσκόπια θα ζητούμε την Ορθοδοξία μας, και δεν θα την διακρίνουμε στον ορίζοντα, γιατί θα γίνει γύρω από την Ορθοδοξία ένα μίγμα και ένα χαρμάνι όλων των ιδεών και όλων των καταστάσεων, ενώ η Ορθοδοξία μας είναι καθαρά, δεν υπάρχει τίποτε κίβδηλο μέσα σ' αυτήν"
*. Βροντοφωνάζει προφητικά ο Ομολογητής μακαριστός Γέροντας Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος και τα λόγια του βρίσκουν την εκπλήρωσή τους σε όσα σκοτεινά και ανίερα δυστυχώς βιώνουμε στις μέρες μας.
*ΠΗΓΗ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ 2005, σ.37.
Αν σας έλεγα αδελφοί αυτό που πληροφορηθήκαμε , τι θα λέγατε και τι θα αναρωτιόσασταν ;
Σε μια ψυχούλα προσευχόμενη στο κανδήλι που ανάβει έμπροσθεν των αγίων εικόνων της , το λάδι που βάζει εδώ και μια βδομάδα κοκκινίζει και γίνεται σαν αίμα.
Αυτά έχουν άλλη ανάγνωση στου πιστούς χριστιανούς, άλλη στους αδιάφορους και άλλη στους άπιστους αδελφούς μας .
Ο καθείς το αξιολογεί με την ελεύθερη κρίση του.
Είναι εποχή ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ και ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
Να μην ματώσουμε πνευματικά, αλλά να σταθούμε στο ύψος αυτής της ομολογίας. Αυτό διατυμπανίζουν οι άγιοι των ημερών μας.
Εμείς βιαζόμαστε , ενώ ο ίδιος ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν βιάζεται. Προσμένει μέχρι την τελευταία στιγμή την μετάνοια του ελαχίστου αδελφού μας .
Ταυτόχρονα όμως μας καλεί, να βλέπουμε τα ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΩΝ και να μην ακουμπάμε τίποτε από τα πνευματικά μολυσμένα που περιέχονται στις παλιοκαιρισμένες κονσέρβες της νέας εποχής.
"θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον" (κατά Ιωάννη 16,33). Η νίκη θα είναι του ΕΣΦΑΓΜΕΝΟΥ ΑΡΝΙΟΥ.
Στο βάθος όλων αυτών των παράδοξων που βιώνουμε φαίνεται ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ που θα δώσει χαρά στα κατασκανδαλισμένα παιδιά της Εκκλησίας ( το ακούσαμε από πλειάδα αγίων ανθρώπων που είχαμε την αγαθή τύχη να συναντήσουμε ως αμαρτωλοί εμπερίστατοι ).
« Μέσα στο σκάφος της εκκλησίας να είμαστε έστω και μούτσοι ή έστω και να μας έχουν ρίξει ένα παλαμάρι και να μας τραβούν από αυτό» , μας έλεγε ο Γέροντας Παπά- Φώτης ο κατά Χριστόν σαλός ή το αηδόνι της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ που τον ονόμασε ένας άλλος μεγάλος γέροντας των ημερών μας.



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/05/blog-post_53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible