Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος, Ἀνακοίνωση ἀναφορικά μέ τά δημοσιεύματα σχετικά μέ τή λειτουργία τοῦ Ἱ.Ν. κατά τήν ἐορτή τοῦ Ευαγγελισμοῦ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Π Α Τ Ρ Ω Ν

Πάτρα 26 - 3 – 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία του Ι. Ναού κατά την εορτή του Ευαγγελισμού αισθάνομαι υποχρεωμένος να γνωρίσω τα εξής:

1. Απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στους δεκάδες γνωστούς και αγνώστους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από απλούς πιστούς μέχρι και Αρχιερείς, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου. Τους παρακαλώ να εύχονται να με φωτίζει ο Θεός.
2. Νομίζω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα… Εν τούτοις αισθάνομαι ότι προστίθεμαι και εγώ στα πολλά θύματα της σύγχρονης ανθρωποφαγίας στο βωμό της τηλεθέασης και των “like”. Επειδή λοιπόν κάποιοι συστηματικά κυκλοφορούν fake news αναφορικά με τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών και το πρόσωπό μου ενημερώνω υπεύθυνα:
• Δεν γνωρίζω να μου έχει ασκηθεί κάποια δίωξη. Χθες και σήμερα όλη μέρα ήμουν στον Ι. Ναό (στο κέντρο πόλης της Πάτρας) και στο σπίτι μου και δεν ενοχλήθηκα στο ελάχιστο από αστυνομικές ή εισαγγελικές Αρχές.
• Όσοι απευθύνουν «εκκλήσεις» προς τον Μητροπολίτη να μου επιβάλει ποινές δεν προσδιορίζουν ποιον εκκλησιαστικό κανόνα παρέβην, ώστε να τιμωρηθώ. Ασφαλώς και δεν παρέβην κάποιο εκκλησιαστικό κανόνα. Όσοι ζητούν την κανονική (εκκλησιαστική) μου τιμωρία εκτίθενται, ως εντελώς άσχετοι με την εκκλησιαστική κανονική τάξη ή υπηρετούν άλλες εμπαθείς σκοπιμότητες…
• Από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας η Κοινή Υπουργική Απόφαση 2867/Υ1 /16.3.2020 είναι αυτή που ρυθμίζει τα της λειτουργίας των Ι. Ναών αναφορικά με τη μη διάδοση του Covid-19. Η ΚΥΑ προβλέπει στην § 1 ότι επιτρέπεται η προσέλευση πιστών στους Ι. Ναούς για ατομική προσευχή «τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους».
• Στον Ι. Ναό μας στις 25.3.20 οι ανωτέρω πρόνοιες της ΚΥΑ τηρήθηκαν όχι μόνο επακριβώς αλλά καθ’ υπερβολήν:
o Ο Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών έχει ωφέλιμη επιφάνεια 515 m2 (κυρίως Ναός: 403 m2 και γυναικωνίτης 112 m2) και ήσαν εκ περιτροπής παρόντα γύρω στους 30 πιστούς, ενώ βάσει της αναλογίας της ΚΥΑ θα μπορούσαν να είναι 51 άτομα.
o Από το αναρτηθέν στο διαδίκτυο video προκύπτει ότι τηρήθηκε και η απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ των πιστών (εξαίρεση υπάρχει στα μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία έτσι και αλλιώς συμβιούν στο ίδιο σπίτι).
3. Στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος απαιτείται ηρεμία, ψυχραιμία, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και προπαντός ΕΛΠΙΔΑ, την οποία μόνο η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού μπορεί να προσφέρει. Επιπολαιότητες ή ανίερες σκοπιμότητες όχι μόνο δεν ωφελούν στον κοινό μας αγώνα κατά του ιού, αλλά κάνουν κακό στην κοινωνική συνοχή με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του τόπου.

4. Τα υπόλοιπα μετά την παρέλευση του πειρασμού.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Με ευχές
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
6945-377621, agotsopo@gmail.com

https://www.impantokratoros.gr/8A3661F0.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible