Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ἐπιστροφή στόν τόπο τοῦ ἐγκλήματος.


Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος «κλαίει» και «οδύρεται» για την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας και την ιστορική θαυματουργή Εικόνα.
Όπως αποτυπώνει και η άνω φωτογραφία, στα αριστερά του Μητροπολίτη διακρίνεται ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και Αρχιμανδρίτης της Ι.Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Στα δεξιά του Μητροπολίτη διακρίνεται ένας ιερωμένος της Μητροπόλεως το όνομα του οποίου δεν γνωρίζω αλλά τον έχω δει σε αρκετές κοινές εμφανίσεις με τον Μητροπολίτη Φωκίδος. Οι τρεις αυτοί κληρικοί έχουν κάποια ιστορία…
Αν θυμόμαστε τον Μητροπολίτη Φωκίδος Θεόκτιστο για κάτι, αυτό είναι για την ολόθερμη στήριξή του στην απόφαση του πατριάρχη Βαρθολομαίου να φυτέψει το φίδι των ουνιτίζοντων, αχειροτόνητων και καθηρημένων σχισματικών στην Ουκρανία, οι οποίοι έως τώρα σκαρφίζονται τρόπους να καταφάγουν το Σώμα της Κανονικής Εκκλησίας του Μητροπολίτη Ονουφρίου.
Πριν 7 μήνες ακριβώς ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος δέχτηκε στην Μητρόπολή του τους δύο Ουκρανούς σχισματικούς με την συνοδεία τους που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα. Στις 14 Νοεμβρίου τελέστηκε μιαρό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή του Τρικόρφου. Στην διάρκεια της ομιλίας του τότε ο Φωκίδος Θεόκτιστος είπε το αμίμητο!: «Δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Ρώσοι κληρικοί και λαϊκοί που δεν αναγνωρίζουν την υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου μας Βαρθολομαίου χορηγηθείσα αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιον. Η οποία αυτοκεφαλία ανεγνωρίσθη και από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον»!!
Μετά το Τρίκορφο οι σχισματικοί επισκέφθησαν τις γυναικείες Ιερές Μονές Αγίου Νεκταρίου και Παναγίας Βαρνακόβης «όπου έτυχαν θερμής υποδοχής», αναφέρει το δημοσίευμα. Στις 14 Νοεμβρίου του 2019 οι σχισματικοί επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας και στις 14 Ιουνίου του 2020 λίγο μετά τις 9 το βράδυ το Μοναστήρι παραδόθηκε στις φλόγες.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν διακρίνονται οι τρεις κληρικοί που «διασκέδασαν» τους σχισματικούς και σήμερα επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος!!

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος στην ιστοσελίδα της σε δημοσίευμα με τίτλο: «Θλίψη και πένθος στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ολοσχερή καταστροφή της θαυματουργού εικόνας της Μονής:


Κόσμημα, σέμνωμα και καύχημα της Ι. Μονής υπήρξε ανά τους αιώνες όχι η αυτοκρατορική καταγωγή των πρώτων κτιτόρων της, όχι τα υπέροχα ψηφιδωτά δάπεδα του καθολικού, όχι το σπάνιο αρχείο της βιβλιοθήκης με τα περίφημα χρυσόβουλα, αλλά η θαυματουργός και εφέστιος εικόνα της Παναγίας, της Μεγαλομάτας Παναγιάς, της Γιάτρισσας, που το στοργικό Της βλέμμα έστρεφε και παρακολουθούσε τα παιδιά Της όπου και αν αυτά βάδιζαν, θεραπεύοντας συγχρόνως στην ψυχή και στο σώμα τους «πάθη πολλά και χαλεπά».
Το εμφανές ράγισμα κατά μήκος του προσώπου Της έγινε ταυτόχρονα με τον τορπιλισμό του ευδρόμου «Έλλη» στην Τήνο στις 15 Αυγούστου του 1940 και φανερώνει τη φοβερά προστασία Της στο δοκιμαζόμενο γένος.
Με αφορμή τις θλιβερές στιγμές που ζει η τοπική μας Εκκλησία, γονυπετείς στις προσευχές και στις δεήσεις μας, κ η ρ ύ σ σ ο υ μ ε την Ιερά μας Μητρόπολη σε γενικό πένθος έως τις 14.8.2020, συμπάσχοντας στη σκληρή δοκιμασία της δεινώς εμπερίστατης ιεράς Αδελφότητος των μοναζουσών.
Προσκαλούμε δε τους πιστούς να γίνουν συναγωνιστές της πίστεως και της αγάπης με εντατική προσευχή, ειλικρινή μετάνοια και συντριβή καρδίας, ώστε ο Θεός της παρακλήσεως, των οικτιρμών και της φιλανθρωπίας να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω θλίψη, κίνδυνο, ανάγκη και πένθος από ολόκληρο το έθνος μας.

Διερωτώμαι εάν ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος που έγραψε το παραπάνω έκατσε να σκεφθεί όλους αυτούς τους μήνες αν αυτό που έκανε τότε με τους σχισματικούς πλήγωσε την Παναγία. Πώς είναι δυνατόν να μιλάει για μετάνοια ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος και να μην έχει ανακαλέσει τις θέσεις του για τους σχισματικούς; Η Παναγία μας προτίμησε να αποσύρει την Χάρη Της παρά να ανεχθεί αυτήν την σκληρή αμετανοησία.

Τί να τα κάνουμε τα παχιά δακρύβρεχτα λόγια; Απ’ αυτά μπουχτήσαμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά για ποιους λόγους το έθνος μας θα περάσει από αναμμένο καμίνι.

ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΔΡΑΜΙ.
-https://www.youtube.com/watch?v=UgqlQR_1UWQ&feature=emb_rel_end


Φαίη.

https://tasthyras.wordpress.com/2020/06/15/επιστροφή-στον-τόπο-του-εγκλήματος/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible