Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Μητροπολίτης Κυθήρων: Ὅταν δέν τιμῶνται οἱ πολιοῦχοι τῶν πόλεων, ἔχουμε κατακόρυφη αὔξηση τῆς ἐπιδημίας.

«Οι Άγιοι δεν εκδικούνται ή τιμωρούν, αλλά στέλνουν τα μηνύματά τους στον φιλόχριστο λαό» τονίζει σε επιστολή του προς Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Ο κ. Σεραφείμ επισημαίνει «πως όταν κλείνονται οι Ιεροί Ναοί για τους πιστούς και δεν τιμώνται από τον Λαό του, λειτουργικός και λιτανευτικός, οι Άγιοι Προστάτες και Πολιούχοι των διαφόρων πόλεων (π.χ. ο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, ο Άγιος Σπυρίδων στην Κέρκυρα) έχουμε κατακόρυφη αύξηση και επέκταση της επιδημίας».
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο υπογραμμίζει ακόμη «ότι η προσέλευση των πιστών για προσκύνημα και κατ ιδίαν προσευχή, μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών, είναι σημαντικό μεν αλλά είναι το ελάχιστο, έναντι του μείζονος και υπέρτατου, που είναι η κοινή θεία λατρεία και το κορυφαίο αυτής, η θεία μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων».
Προσθέτει δε ότι η ομάδα των ειδικών συμβούλων της κυβέρνησης, αντιμετωπίζει το θέμα με ορθολογιστικά κριτήρια και σκεπτικισμό, «εντάσσοντας την Εκκλησία και το εκκλησίασμα στα οριζόντια μέτρα, και όπως κλείνουν όλα τα άλλα, αποφαίνονται και για τα της Εκκλησίας χωρίς κατά κανόνα, να προσεγγίζουν τον μεταφυσικό και μυστηριακό χαρακτήρα της Εκκλησίας».
Επίσης ο κ. Σεραφείμ διερωτάται στην επιστολή του: «Εμείς οι Ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί, τα μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, δεν έχουμε ίσα δικαιώματα ενώπιον του νόμου, του Θείου και του ανθρώπινου, ή το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν περιφρουρεί εξίσου το δικαίωμα της Θρησκευτικής συνείδησης και της Ελεύθερης Θείας Λατρείας; Γιατί εμείς τυγχάνουμε διαφορετικής ή κατώτερης μεταχείρισης;»
Όσον αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας, ο Μητροπολίτης Κυθήρων σημείωσε ότι το καλό και το θεάρεστο είναι να «υποστηρίξει η Ορθόδοξος Καθολική Εκκλησία το Θείο δώρο της εν Χριστώ ελευθερίας του προσώπου και το σεβασμό της ελευθερίας βούλησης του ανθρώπου».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible