Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ἱερά Μονή Παναγίας Ὁδηγήτριας Πορταριᾶς Πηλίου

Μετόχι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους, η Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας ιδρύθηκε το 1961, όταν επτά μοναχές εγκαταστάθηκαν στις Σταγιάτες Πηλίου, με επικεφαλής την οσιότατη μακαριστή γερόντισσα Μακρίνα.
Τότε ο γνωστός γέροντας της Μονής Φιλοθέου Εφραίμ, ο οποίος σήμερα ζει και διακονεί την Ορθοδοξία στην Αριζόνα της Αμερικής, ανέλαβε τις 7 μοναχές. Ο γέροντας Εφραίμ μαζί με την γερόντισσα Μακρίνα, για τη νέα εγκατάστασή τους ανάμεσα στην Αττική και στο Πήλιο, επιλέγουν το Πήλιο. Έτσι, ο γέροντας μαζί με τις επτά μοναχές έρχονται στην Πορταριά του Πηλίου, στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στην σημερινή μονή, η οποία ήταν η οικία ενός Άγγλου και η οποία τους παραχωρήθηκε.

Η γυναικεία αδελφότητα της μονής, από το 1986, συνέβαλε επίσης αποφασιστικά στην αναστήλωση και συντήρηση της σημαντικής Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών.
Σήμερα οι μοναχές στη μονή του Πηλίου είναι περίπου 20 και μέσα από την πνευματική καθοδήγηση της νέας γερόντισσας Θεοφανώ, υποδέχονται κόσμο από όλη την Ελλάδα.
Το φιλόξενο μοναστήρι ακολουθεί το αγιορείτικο τυπικό και αποτελεί πνευματική όαση στο σημερινό κόσμο. Η αρχιτεκτονική του δοµή εκφράζει τη σύγχρονη αντίληψη του µοναστηριακού βίου.
Η μονή πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου και στις 20 Ιουνίου.
Η Ιερά Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας απέχει 12 χλμ. από το Βόλο και βρίσκεται πολύ κοντά στην Πορταριά του Πηλίου, 500 περίπου µέτρα απ' αυτήν, σε υψόµετρο 620 µ. µε θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό.

http://anazhthseis-elena.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9097.html   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible