Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Προσφυγή στό ΣτΕ κατά τοῦ συμφώνου συμβίωσης γιά ὁμόφυλα ζευγάρια


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τρεις μητροπόλεις, κατά του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ προσέφυγαν οι μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, οι μητροπολίτες των τριών αυτών μητροπόλεων, Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, Σεραφείμ Στεργιούλης και Ιερεμίας Φούντας αντίστοιχα, καθώς και ο αρχιμανδρίτης Σαράντος Σαράντου, τρεις πρωτοπρεσβύτεροι, μια μοναχή, η «Εστία Πατερικών Μελετών», δυο δικηγόροι και 21 πολίτες.
Όλοι στρέφονται κατά του νόμου 4356/2015 που επέκτεινε το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια και ζητούν να ακυρωθεί ο επίμαχος νόμος ως αντισυνταγματικός και αντίθετος στον Αστικό Κώδικα (οικογενειακό δίκαιο και χρηστά ήθη), όπως επίσης ζητούν η προσφυγή τους να εισαχθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Αφορμή για τις προσφυγές στο ΣτΕ, απετέλεσε η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εγγραφής στα ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών.
Επίσης, στην ίδια απόφαση υπάρχουν - όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους - κατά «κυνική και σκανδαλώδη πρόκληση» του κοινού περί ηθικής και θρησκείας αισθήματος, υποδείγματα,της ληξιαρχικής πράξης «συμφώνου συμβίωσης με θρήσκευμα».
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η καθιέρωση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών, προσβάλλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 5 του Συντάγματος και υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος, η ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας, κάθε άλλο παρά απεριόριστη είναι, αλλά υπόκειται στην υποχρέωση σεβασμού των χρηστών ηθών.
Ακόμη, οι μητροπολίτες υποστηρίζουν ότι τα χρηστά ήθη συνιστούν νόμιμο συνταγματικό περιορισμό, περιορισμό εμποδίων και φραγμών στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, και προσθέτουν ότι ως χρηστά ήθη, νοείται η γενική και κοινή περί ηθικής αντίληψη του μέσου χρηστού και εχέφρονος ανθρώπου σε δεδομένο τόπο και χρόνο.
Η παραβίαση των χρηστών ηθών συνδέεται και την προστασίας της οικογένειας όπως αυτή περιγράφεται στο Σύνταγμα και το οικογενειακό δίκαιο (Αστικός Κώδικας).
Επίσης, αναφέρουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται την ύπαρξη οικογενειακών σχέσεων μεταξύ συμβιούντων προσώπων ανηκόντων στο ίδιο φύλο, αλλά ούτε δέχεται την θεσμοθέτηση της νομικής εξισώσεως του συμφώνου συμβιώσεως μεταξύ ομοφυλοφίλων προσώπων με τον γάμο ετερόφυλων ζευγαριών.

cretalive.gr

http://aktines.blogspot.gr/2016/03/blog-post_35.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible