Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ἱερά Μητρόπολις Πειραιῶς: Τό "Φιλειρηνικό" Ἰσλάμ καί ἡ κοινότητα Ἀχμαντίγια

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 19η Ιουνίου 2017
ΤΟ «ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ» ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΜΑΝΤΙΓΙΑ
Όπως έχουμε τονίσει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας, ο ραγδαίως εξελισσόμενος θρησκευτικός συγκρητισμός, τον οποίο προωθεί ο Οικουμενισμός και οι σκοτεινές δυνάμεις της Νέας Εποχής δημιουργούν νέα θρησκευτικά μορφώματα, με στοιχεία των ήδη υπαρχόντων θρησκειών και πίστεων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία της εφιαλτικής πανθρησκείας, της θρησκείας του Αντιχρίστου, η οποία θα είναι ένα δαιμονικό συμπίλημα των «θετικών» στοιχείων όλων των θρησκειών!

Παράλληλα με το ρεύμα του θρησκευτικού συγκρητισμού παρατηρείται στην εποχή μας μια πρωτοφανής αναζωπύρωση του Ισλαμισμού, αλλά και μια επικίνδυνη επεκτατική πορεία και διείσδυση του Ισλάμ στη Δύση, το οποίο φιλοδοξεί να κυριαρχήσει σ’ όλο την Ευρώπη και την Αμερική. Ένα πλήθος μουσουλμανικών οργανώσεων εργάζεται εντατικά αυτή τη στιγμή σ’ όλη την γηραιά ήπειρο, και προπαγανδίζει συστηματικά το Ισλάμ, το οποίο προσπαθεί να ωραιοποιήσει και να το παρουσιάσει ως δήθεν φιλειρηνικό. Προσπαθεί να πείσει τους δυτικούς ότι το Ισλάμ δήθεν εργάζεται για την παγκόσμια ειρήνη, η οποία είναι και το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας. Να «φορτώσει» τα φρικώδη εγκλήματα των συγχρόνων σφαγέων της ανθρωπότητας ισλαμιστών, σε δήθεν παρερμηνείες του Ισλάμ. Ωστόσο τα διδάγματα του Κορανίου είναι τόσο σαφή, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Ο Ορθόδοξος ελληνικός λαός, όπως και οι άλλοι Βαλκανικοί ορθόδοξοι λαοί, έχουν βιώσει πολύ καλά το «φιλειρηνικό» και «ανθρωπιστικό» Ισλάμ, τα διδάγματα του Κορανίου και το νόμο της Σαρία, για μισή σχεδόν χιλιετία, με τις εκατόμβες των νεκρών και τις χιλιάδες θυσίες των Νεομαρτύρων. Την «ειρήνη», την «ανθρωπιά» και το «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τα οποία απορρέουν από τις αρχές της ισλαμικής θρησκείας, βιώνουν στις μέρες μας εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο, ως φρίκη, όλεθρο και καταστροφή, πέραν πάσης λογικής, από τους «στρατιώτες του Αλλάχ»!  

Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (φύλλο 12-4-2017 όχι τυχαία την Μ. Τετάρτη), με τίτλο: «ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΜΑΝΤΙΓΙΑ». Πρόκειται για συνέντευξη στον δημοσιογράφοκ. Φώτη Κουτσαμπάρη του ιμάμη και προέδρου της μουσουλμανικής κοινότητας Αχμαντίγια Ελλάδας Atta – Ul Naseer. Αφορμή επίσης πήραμε και από τη διανομή σχετικού εντύπου της ισλαμικής αυτής οργάνωσης στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Αλλά ας δούμε κατ’ αρχήν τι είναι η κοινότητα Αχμαντίγια, όπως αναφέρεται στην διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia: «Οι Αχμαντίγια είναι τα μέλη μιας νεότερης και πιο δραστήριας μουσουλμανικής θρησκευτικής ομάδας (αίρεσης), τα μέλη της οποίας ακολουθούν τη διδασκαλία του Ινδού μουσουλμάνου Μιρζά Γκουλάμ Αχμάντ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι προφήτης και υιοθέτησε κάποιες από τις απόψεις του Ινδού μουσουλμάνου νεωτεριστή Σαγίντ Αχμάντ Χαν. Ο Γκουλάμ Αχμάντ έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι Αχμαντίγια δραστηριοποιούνται μέσω της προπαγάνδας και των μεταφράσεων του Κορανίου σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο Γκουλάμ Αχμάντ προσπάθησε να συνθέσει όλες τις θρησκείες του κόσμου υπό το Ισλάμ. Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος αποτελούσε σύγχρονη έκφανση του Μωάμεθ, του Ιησού στη Δευτέρα Παρουσία του και του Κρίσνα των Ινδουιστών». Με άλλα λόγια έχουμε να κάνουμε με «αιρετική» ομάδα του Ισλαμισμού, η οποία ενέχει επίσης συγκρητιστικά στοιχεία από άλλες θρησκείες και παραδόσεις. Από τα έντυπα και τη συνέντευξη φαίνεται καθαρά πως η εν λόγω οργάνωση προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από το εξτρεμιστικό «κλίμα» του Ισλάμ και να παρουσιάσει προς τα έξω ένα φιλειρηνικό πρόσωπο. Να δείξει ένα άλλο Ισλάμ από αυτό που γνωρίζει ο κόσμος εδώ και 13 αιώνες, ότι δήθεν είναι «θρησκεία, αγάπης για όλους και μίσους για κανέναν», όπως αναγράφει το φυλλάδιο, που μοιράζεται στους δρόμους.

Ο συντάκτης δημοσιογράφος αρχίζει τη συνέντευξη με τον κ. Atta - Ul Naseer, με την είδηση ότι «Στη διανομή 12.000 ενημερωτικών φυλλαδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησαν εννέα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας Αχμαντίγια Ελλάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας “Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν”. Η εκστρατεία, που έχει στόχο τη διάδοση του μηνύματος της αγάπης και της ειρήνης ανεξαρτήτως θρησκειών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2015 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στη Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη φορά που γίνεται διανομή, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή και διήρκησε τρεις ημέρες, ενώ η πρώτη οργανώθηκε στα τέλη του Μάρτη». 

Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στον ιμάμη, ο οποίος δήλωσε: «Ο στόχος αυτής της δράσης είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά με την άρση των παρεξηγήσεων που έχουν για το Ισλάμ. Δυστυχώς οι πράξεις ορισμένων τρομοκρατικών οργανώσεων θεωρούνται ως οι πράξεις όλων των μουσουλμάνων. Αυτό είναι εντελώς παράλογο. Λόγου χάρη δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το Χριστιανισμό, αν ένας Χριστιανός κάνει κακές πράξεις, ή δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την Ελλάδα, αν ένας Έλληνας διαπράξει μία κακή πράξη». Εδώ βλέπουμε μια ξεκάθαρη προσπάθεια του μουσουλμάνου ιμάμη να «θολώσει τα νερά», να παρουσιάσει το Ισλάμ ως «παρεξηγημένη θρησκεία», ότι οι φοβερές τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται «από κάποιες μουσουλμανικές οργανώσεις και πως δεν ευθύνονται όλοι οι μουσουλμάνοι γι’ αυτές». Σαφώς και δεν ευθύνονται όλοι οι μουσουλμάνοι για ό, τι κάνουν οι τρομοκράτες ισλαμιστές, στο όνομα και κατ’ εντολήν του Αλλάχ. Και για να στηρίξει τον ισχυρισμό του φέρνει το παράδειγμα πως όταν κάποιος χριστιανός κάμει κακές πράξεις δεν ευθύνεται ο Χριστιανισμός. Αλλά εδώ πρόκειται για παραπλάνηση. Ο κακός χριστιανός που κάνει την κακή πράξη την κάνει από δική του παρόρμηση, διότι πουθενά στην χριστιανική διδασκαλία δεν μπορεί να στηριχθεί η διάπραξη του κακού. Αντίθετα στο Ισλάμ, ο «Ιερός Πόλεμος» και οι θηριωδίες υπαγορεύονται από το Κοράνιο και την «Χαντίθ», την Ιερά Παράδοση του Ισλάμ, κάτι που αποσιωπά ο ιμάμης!

Παραθέτουμε σχετικά χωρία από το Κοράνιο, τα οποία σαφέστατα εξωθούν σε πράξεις φανατισμού, βιαιοπραγιών και φόνων και τα οποία είναι αδιανόητα για την Αγία Γραφή και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας: «Και να πολεμάτε για χάρη του Αλλάχ όσους σας πολεμούν, αλλά μην ξεπερνάτε τα όρια, γιατί ο Αλλάχ δεν αγαπά τους παραβάτες» (Κοράνι 2:190). «Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η Πίστη στον Αλλάχ. Αν όμως σταματήσουν τη δράση τους, τότε μην κάνετε πόλεμο παρά ενάντια στους αδίκους» (Κοράνι 2:193). «Σκοτώστε τους εχθρούς σας όπου τους βρίσκετε. Διώξτε τους από το φως από όπου σας έδιωξαν. Ο κίνδυνος να αλλάξετε θρησκεία είναι χειρότερος από τον φόνο. Μην τους πολεμάτε καθόλου κοντά στο τέμενος Χαράμ, εκτός αν σας προκαλέσουν. Αν σας επιτεθούν κολυμπήστε μέσα στο αίμα τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή που οφείλεται στους απίστους» (Αγελάδα, σούρα 187). «Και όταν οι απαγορευμένοι μήνες έχουν περάσει, τότε (πολεμάτε και) σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες οπουδήποτε κι αν τους βρείτε, και συλλάβετέ τους και πολιορκείστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε (πολεμικό) στρατήγημα. Αν όμως μετανιώσουν και διατηρήσουν την τακτική προσευχή κι εφαρμόσουν (τακτική) ελεημοσύνη, τότε αφήστε τους ελεύθερους. Γιατί ο Αλλάχ είναι Πολυεύσπλαχνος, Πολυεπιεικής»(Κοράνιο, 9:5). Όπως εύστοχα παρατηρεί σύγχρονος ερευνητής του Ισλάμ: «Έχουμε δηλαδή στο Κοράνιο, έτσι τον φαντάσθηκε ο Μωάμεθ, ένα δικό του πανίσχυρο Άρη, κατ’ απομίμηση του ελληνικού θεού του πολέμου, ο οποίος θέλει να επιβάλλει σ’ όλο τον κόσμο τη …μωαμεθανική τάξη! Οι ‘πιστοί’ μπορούν να σφάζουν, να λεηλατούν τους πάντας από κάθε είδος περιουσίας, μόνο και μόνο γιατί αυτά ανήκουν στους ‘απίστους’, τους μη μουσουλμάνους. Και αυτό το… ‘θεάρεστο’ έργο οι πιστοί του Ισλάμ μπορούν να το εργάζονται με απόλυτα ήσυχη συνείδηση, αφού ο Αλλάχ, ο θεός του Μωάμεθ, τους υπόσχεται ανεπιφύλακτα την συνδρομή του… Αν όλα αυτά δεν είναι σκέτος ‘φασισμός’, τι άλλο μπορεί να είναι; Και όμως το Κοράνιο επιμένει, απευθυνόμενο στους λαούς της Βίβλου, δηλαδή τους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς: ‘Σας ήρθε ο Απόστολός μας (…) τώρα απ’ τον Αλλάχ φως, (ο Μουχάμμαντ), κι’ ένα ξεκάθαρο Βιβλίο, (το Κοράνιο), που μ’ αυτό ο Αλλάχ καθοδηγεί όλους, όσοι εκλιπαρούν την ευχαρίστησή Του, στην ειρήνη, (κι ασφάλεια), και τους οδηγεί με την θέλησή Του απ’ το σκοτάδι στο φως- τους οδηγεί σ’ ένα ίσιο μονοπάτι». (Στάδιο 5, το τραπέζι, εδαφ. 15,16). Αυτούς τους αχαλίνωτους διθυράμβους, αυτά τα ληρολογήματα τα καταπίνουν αμάσητα και σήμερα, καθώς μπαίνουμε στον 21ο αιώνα μ .Χ. εκατομμύρια άνθρωποι, δυστυχώς και μορφωμένοι, αλλά και …αρκετοί που μορφώθηκαν με την  δυτική κουλτούρα»1
Διαβάζουμε στα διάφορα ιστολόγια ερμηνείες από ισλαμιστές «θεολόγους», ότι η εξώθηση σε πόλεμο και μάλιστα με βιαιοπραγίες, επιτάσσει το Κοράνιο να γίνεται «υπό προϋποθέσεις». Αλλά ποιες είναι αυτές; Η πλήρης υποταγή στο Ισλάμ! Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα ανωτέρω χωρία. Ισχυρίζονται πως υπάρχουν πολλά άλλα χωρία, με τα οποία ο Αλλάχ φαίνεται επιεικής και πολυεύσπλαχνος. Βεβαίως και υπάρχουν, αλλά αυτά δεν αναιρούν εκείνα, που μνημονεύσαμε προηγουμένως, τα οποία εξωθούν σε πράξεις βίας. Σε αυτά πάνω στηρίζονται οι φανατικοί μουσουλμάνοι, τα οποία, σύμφωνα με την διδασκαλία του Ισλάμ, αποτελούν «θεόπνευστα λόγια», μέρος του περιεχομένου του «Ιερού» Κορανίου, το οποίο είναι ο «αιώνιος λόγος του Αλλάχ», βιβλίο άναρχο και αιώνιο, όπως ο Αλλάχ και ως εκ τούτου υποχρέωση τήρησής τους του συνεπούς μουσουλμάνου!

Σαφής είναι η άποψη ενός σημαντικού Άραβα φιλοσόφου, του Άδωνη (κατά κόσμον Αλί Αχμάντ Σαΐντ Ασμπάρ, (επί χρόνια υποψήφιο για το βραβείο Νομπέλ), ο οποίος σαφέστατα «θεωρεί πως η βία είναι εγγενής στο Ισλάμ και έχει τις ρίζες της στο Κοράνι, το οποίο και αποκωδικοποιεί και αναλύει με σπάνια νηφαλιότητα και τόλμη: “Από τα 3.000 χωρία του Κορανίου, 518 αναφέρονται στην τιμωρία και η Κόλαση αναφέρεται 8 φορές”. Και φυσικά η “τιμωρίες” αυτές είναι “ενδοκοσμικές”! Σε άλλο σημείο επισημαίνει πως “Ελπίζω το ISIS να είναι η τελευταία κραυγή του βίαιου, μισαλλόδοξου Ισλάμ. Σαν ένα κερί, που λίγο πριν σβήσει, έχει μιαν αναλαμπή. Σήμερα οι Αραβες αλληλοτρώγονται και αλληλοεξοντώνονται, ταπεινώνονται αμοιβαία… Το ISIS εξολοθρεύει σιίτες, γιαζιδίτες, σουνίτες… Πρόκειται για τέλμα”». (http://www.kathimerini.gr/869206/article/politismos/vivlio/anatrixiastikhetymha.

Στη συνέχεια ο ιμάμης πρόσθεσε: «Οι ιμάμηδες που ζούνε στην Ελλάδα θα ήθελα να καταδικάσουν την τελευταία επίθεση σε Χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο. Ήταν μία επίθεση στην ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι αυτοί που επιτέθηκαν αποκαλούν τους εαυτούς τους Μουσουλμάνους, αλλά οι ενέργειές τους είναι αντίθετες με τις διδασκαλίες του Ισλάμ». Ο ίδιος θα το ήθελε, αλλά οι ιμάμηδες δεν το έκαναν! Και δεν το έκαναν, διότι θεωρούν προφανώς τον εξτρεμισμό και τις θηριωδίες των μουσουλμάνων εξτρεμιστών ως «θεάρεστη πράξη»! Αυτοί που αιματοκύλησαν επανειλημμένως τους χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο, θεωρούν τους εαυτούς τους «καλούς» μουσουλμάνους, διότι δεν έπραξαν κάτι αντίθετο από τις επιταγές του Κορανίου! Ότι σύμφωνα με τα διδάγματα του Κορανίου και της ισλαμικής παράδοσης, όποιος σκοτώσει απίστους, «σβήνουν» οι όποιες αμαρτίες του και όταν σκοτωθεί από «απίστους», ή αυτοκτονήσει σκοτώνοντας ως «καμικάζι» «απίστους», εισέρχεται αυθημερόν στον «παράδεισο», όπου τον περιμένουν υλικές απολαύσεις και οι «72 αιώνιες παρθένες»

Παρά κάτω δήλωσε: «Κάθε θρησκεία διδάσκει δύο πράγματα, την αγάπη για το Θεό και την αγάπη για τη δημιουργία του Θεού. Κάθε θρησκευτικό πρόσωπο που διδάσκει διαφορετικά προδίδει τον Θεό. Οι φανατικοί έχουν στόχο να δημιουργήσουν απόσταση μεταξύ των ανθρώπων. Θέλουν να μας χωρίζουν, αλλά εμείς δεν θα τους αφήσουμε να πετύχουν. Η προσπάθειά μας θα ενώσει τους ανθρώπους όλων των θρησκειών ή τους άθρησκους στην πλατφόρμα της ανθρωπότητας με αμοιβαίο σεβασμό, για να έχουν ένα ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας». Κατ’ αρχήν, δεν διδάσκει κάθε θρησκεία «την αγάπη για τη δημιουργία του Θεού», διότι υπάρχουν θρησκείες, οι οποίες καλλιεργούν μίση για όσους δεν ανήκουν σε αυτές. Μερικές τους εξομοιώνουν με τα ζώα! Δεχόμαστε την άποψη του ότι έτσι δημιουργείται απόσταση και διαχωρισμοί μεταξύ των ανθρώπων. Μόνο που μας βρίσκει αντίθετους ο οραματισμός του ιμάμη να εξάρει την προσπάθειά του να «ενώσει τους ανθρώπους όλων των θρησκειών ή τους άθρησκους στην πλατφόρμα της ανθρωπότητας με αμοιβαίο σεβασμό, για να έχουν ένα ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας». Είναι μια ξεκάθαρη οικουμενιστική θέση και επιδίωξη, η οποία καλλιεργεί το πανθρησκειακό όραμα και το οποίο θα φέρει όχι την ειρήνη, αλλά την πλήρη ισοπέδωση και καταδυνάστευση των ανθρώπων και των λαών.

Κλείνοντας το σχόλιό μας θέλουμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά πως την πολυπόθητη ειρήνη στον κόσμο δεν θα τη φέρει καμιά θρησκεία, ή καμιά ένωση θρησκειών, αλλά η ένσαρκη Ειρήνη, ο Άρχων της Ειρήνης, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Στις σημερινές τραγικές ημέρες μας, όπου το φάσμα του τρίτου παγκοσμίου πολέμου πλανάται πάνω από την οικουμένη και χιλιάδες αθώοι σφαγιάζονται, κατακρεουργούνται και βασανίζονται από βέβηλα χέρια «εκλεκτών του Θεού», o όποιος Θεός, που «επιτάσσει» την βία, τον πόλεμο και τον όλεθρο δε μπορεί να είναι Θεός, αλλά αντίδικος του Θεού. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν τον ιμάμη  Atta – Ul Naseer , ο οποίος, απ’ ότι φαίνεται ποθεί την ειρήνη, να προβληματιστεί και να ψάξει καλλίτερα τα ισλαμικά στοιχεία της θρησκευτικής του κοινότητας και να αποφανθεί αν αυτά μπορούν να αποτελέσουν θεμέλιο για την ειρήνη του κόσμου. Αν ο (έστω υπό προϋποθέσεις)«Ιερός Πόλεμος», που επιτάσσει το Κοράνιο, μπορεί να γίνει παράγων ειρήνης ή μια ακόμη ολέθρια ανάφλεξη στην σπαρασσόμενη ανθρωπότητα!

Εκ του Γραφείου επί τω Αιρέσεων και των Παραθρησκειών
______________
1 Νικολάου Βασιλειάδη, «Ορθοδοξία Ισλάμ και Πολιτισμός» , Εκδ. Θεολόγων ο «Σωτήρ», Αθήναι 2007, σελ.225.
http://www.impantokratoros.gr/0F5ADF81.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible