Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ἐπιστολή διαμαρτυρίας γονέων γιά τήν ἐκδρομή στό χωριό τοῦ «Αη-Βασίλη».


Αθήνα, 13/11/2017


Πρoς
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και
Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο
Μακαριώτατε,

Είμαστε Ελληνίδες μητέρες, Χριστιανές Ορθόδοξες, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με την πίστη στο Χριστό και στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Βιώνουμε όλους τους σύγχρονους κραδασμούς του άθεου κόσμου που μας περιβάλλει και προσπαθούμε με τη Χάρη του Θεού να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας, ώστε να ανατρέφουμε τα παιδιά μας με τον Πατερικό Λόγο και το ορθόδοξο παράδειγμα των Αγίων της Εκκλησίας μας.
Φέτος αντιμετωπίζουμε το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους «Φακέλους Μαθητή», για τη «νέα» διδασκαλία του μαθήματος των «Θρησκευτικών». Βάλλεται η πίστη μας και έχουμε ευθύνη όλοι μας,ۤ Κλήρος και λαός.
Η επιστολή αυτή, απευθύνεται σε Εσάς, με αφορμή την αφίσα που κυκλοφορεί σε δημόσια σχολεία των Αθηνών – και ίσως όχι μόνο σε αυτά- σχετικά με τον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό που διοργανώνουν τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Ο εν λόγω Διαγωνισμός προσφέρει ως πρώτο έπαθλο ένα ταξίδι 4 ημερών στο Ροβανιέμι, «το χωριό του Αη Βασίλη», καθώς και Tablet. Υπάρχουν και άλλα δύο μικρότερα έπαθλα για τους νικητές.

Εμείς, ως Ορθόδοξοι, γνωρίζουμε ότι όλη αυτή η παράδοση περί του «Αη Βασίλη» που φέρνει δώρα στα παιδιά, έγινε ευρύτατα γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από καμπάνια της εταιρείας Coca-Cola και έχει τις καταβολές της σε παγανιστική εορτή του χειμώνα στη Φινλανδία. Η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την 1η Ιανουαρίου, τον Άγιο Βασίλειο το Μέγα Ιεράρχη, ο οποίος είναι όχι μόνο πρότυπο μορφώσεως, αλλά και πρότυπο ταπείνωσης και αγίας ζωής. Προσπαθούμε λοιπόν να διδάξουμε στα παιδιά μας να πιστεύουν και να τιμούν αυτό το μεγάλο Άγιο και ταυτόχρονα να περιφρονούν όλη αυτή την ξενόφερτη παράδοση για τον ψεύτικο «Άη Βασίλη» και τα δήθεν δώρα του.
Γνωρίζουμε επίσης ότι, πολλές κατηχητικές συνάξεις νέων και παιδιών, αλλά και πολλές ενορίες και ορθόδοξα μοναστήρια τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλη την οικουμένη, αγωνίζονται στο ίδιο αυτό πνεύμα, να προβάλλουν δηλαδή την ορθόδοξη πίστη και ζωή και κυρίως όσον αφορά τα παιδιά, να τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν το αληθινό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων που είναι η Ενανθρώπιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Να ζήσουν με λίγα λόγια Χριστούγεννα με Χριστό και να άρουν το πέπλο της εκκοσμίκευσης που καλύπτει την αγία αυτή εορτή, που δυστυχώς βιώνεται σε απόλυτο βαθμό από την πλειοψηφία των ανθρώπων του πλανήτη σήμερα, ως μία εμπορική και φωτοστόλιστη εορτή, αποστερημένη πλήρως από το αληθινό μήνυμα της σωτηρίας, που φέρνει σε όλους εμάς η γέννηση του Σωτήρα Χριστού.
Φοβούμαστε ότι η προμετωπίδα αυτής της αφίσας, όπου αναγράφεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός και τα βραβεία του - μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο ταξίδι στο Ροβανιέμι- τελούν υπό την αιγίδα Σας, οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωσή Σας για το θέμα και για τις διαστάσεις – επιπτώσεις που αυτό ενδέχεται να λάβει, καθώς επίσης και για τη σύγχυση που θα προκαλέσει σε όλους εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και στα παιδιά μας.
Θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωσή μας, να θέσουμε αυτό το ζήτημα υπ΄όψιν Σας και παρακαλούμε θερμά να λάβετε θέση επάνω σε αυτό. Σας παρακαλούμε ταπεινά Μακαριώτατε, να επανεξετάσετε το συγκεκριμένο λογότυπο … «Υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου» … στην αφίσα, όπως επίσης την πιθανότητα να αποσυρθούν αυτές οι αφίσες από τα σχολεία της χώρας, όπου έχουν αναρτηθεί.
Τέλος, παρακαλούμε ταπεινά να έχουμε τη δική Σας απάντηση στα ζητήματα που θέτουμε στην επιστολή μας αυτή και ευελπιστούμε να συμμεριστείτε την αγωνία μας για το πνευματικό μέλλον των παιδιών μας, για τη διατήρηση του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της παιδείας στη χώρα μας, τη διάσωση και επικράτηση των ελληνικών παραδόσεων και εθίμων, πάνω απ΄ όλα όμως, την ανόθευτη πίστη στον αληθινό Σωτήρα μας, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
Με σεβασμό
Ευλογείτε
Μαρία Ι. Παπαθανασίου Ευγενία Φιλιπποπούλου
Άγγελου Σικελιανού 1 Καποδιστρίου 26
Τ.Κ.15343 – Αγία Παρασκευή Καρελλάς Κορωπί
Αττική Τ.Κ. 19400, Τ.Θ. 7085
τηλ. Οικίας: 210-6011329 τηλ. oικίας: 210-6644199
κιν.: 6977617571 κιν.: 6983507117
mpapathanasiou@gmail.com evgeniafil@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible