Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Οἱ ἐρημίτες τοῦ Βίκου...

Î¦Ï‰Ï„Î¿Î³Ï Î±Ï†Î¯Î± του πΗλιας ÎœÎ¿Î½Î¿Î´ÎµÎ½Î´Ï Î¹.

       Σε ένα τόπο εφαρμοσμένης ασκήσεως και βιωμένης θεώσεως , σε μια διάρκεια κοντά χιλίων χρόνων , το γεωλογικό φαινόμενο που λέγεται χαράδρα του Βίκου , αποτελεί έναν πνευματικό σταθμό απογείωσης για τον αναχωρητή του κόσμου , προς τον ουράνιο κόσμο….. 

Οι αναχωρητές του Βίκου ήταν οι επαναστάτες του πνεύματος της κάθε εποχής, που προσπέρασαν τους μάταιους αντίλαλους και τις παλινδρομικές φωταγωγήσεις του κόσμου που ανακυκλώνουν τον δρόμο της ζωής στα οριζόντια μονοπάτια της ανθρώπινης επινόησης. 
Î¦Ï‰Ï„Î¿Î³Ï Î±Ï†Î¯Î± του πΗλιας ÎœÎ¿Î½Î¿Î´ÎµÎ½Î´Ï Î¹.
Î¦Ï‰Ï„Î¿Î³Ï Î±Ï†Î¯Î± του πΗλιας ÎœÎ¿Î½Î¿Î´ÎµÎ½Î´Ï Î¹.
Πέταξαν το υπαρξιακό τους χάος μέσα στο βάραθρο αυτού του τόπου , γκρέμισαν τον παλαιό άνθρωπο και αναγεννήθηκαν στην γεωλογική αυτή κολυμβήθρα της ασκήσεως ….και αναβαθμίστηκαν σε ανώτερη πνευματική διάσταση. Κατάλαβαν λοιπόν ότι αυτή η χαράδρα , αποτέλεσε ένα τεράστιο γεωλογικό αυτί, ένα ραντάρ που πολλαπλασίαζε τους ψιθύρους του ουρανού προς την γη.
Î¦Ï‰Ï„Î¿Î³Ï Î±Ï†Î¯Î± του πΗλιας ÎœÎ¿Î½Î¿Î´ÎµÎ½Î´Ï Î¹.
 Έγιναν ένα με το πέτρωμα και ξάπλωναν με μοναδικό προσκέφαλο ένα κομμάτι πέτρα που σαν ακουστικό έφερνε μέσω τις χαράδρας , την φωνή του θεού στην ψυχή τους. Είχαν ανακαλύψει έναν δίαυλο επικοινωνίας από τον Θεό και αντίστροφα. Έτσι λοιπόν η χαράδρα σαν μια μεγάλη κόγχη ιερού, απορροφούσε τον Λόγο του μεγάλου Αρχιερέα Χριστού από τους ουρανούς και τον αντανακλούσε στις φωτισμένες ζωές των ερημιτών. 
Î¦Ï‰Ï„Î¿Î³Ï Î±Ï†Î¯Î± του πΗλιας ÎœÎ¿Î½Î¿Î´ÎµÎ½Î´Ï Î¹.
 Μια αντίστοιχη περίπτωση ειδικού βάρους πνευματικής μυσταγωγίας, μπορούμε να συναντήσουμε στα Μετέωρα,στο Άγιο Όρος κ.α. Χώροι που περικλείουν μια μυστική ενέργεια και εμπνέουν τον τυχοδιώκτη άνθρωπο της προσωπικής θέωσης ,σε πνευματικές μεταρσιώσεις και συναντήσεις με τον Θεό! Οι ερημίτες του Βίκου λοιπόν ….αυτοί οι ακροβάτες του πνεύματος! Έμαθαν το μυστικό του ουρανού από τα χείλη αυτής της γης..! και έμειναν για πάντα συντονισμένοι σ’ αυτόν τον «αντίλαλο…….!» 
Π. Ηλίας Χρυσοσπάθης εφημέριος Μονοδενδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible