Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Διδαχή τοῦ γέροντα Βαραάμ στόν Ἰωασαφ. Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος

ΔΙΔΑΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΡΛΑΑΜ ΣΤΟΝ ΙΩΑΣΑΦ

Κάποτε  ένας άνθρωπος προσπαθούσε να ξεφύγει από έναν τρομακτικό μονόκερο. Ένώ έτρεχε γιά να ξεφύγει, έπεσε σε έναν λάκκο, πρόλαβε όμως να πιαστεί από ένα δέντρο. Μόλις σκέφθηκε ότι ήταν εκτός κινδύνου, κοίταξε κάτω και είδε κάτω απ’ το δέντρο δύο ποντικούς, έναν μαύρο κι έναν άσπρο, να ροκανίζουν σιγά-σιγά τον κορμό του δέντρου. Ύστερα, κοιτάζοντας πιο χαμηλά, είδε ένα τεράστιο αποκρουστικό ερπετό με τα σαγόνια του ανοιγμένα, έτοιμο να τον κατασπαράξει μόλις έπεφτε το δέντρο. Επίσης είδε τέσσερα μικρότερα δηλητηριώδη φίδια να πλησιάζουν τα πόδια του, εκεί όπου στεκόταν. Όταν κοίταξε πάνω απ’ το κεφάλι του, εντόπισε λίγο μέλι επάνω σ’ ένα κλαδί. Τότε, λησμονώντας όλους τούς κινδύνους πού τον περιέβαλλαν, τέντωσε το χέρι του για να φθάσει αύτη την ελάχιστη γλυκύτητα στο δέντρο.
Η ερμηνεία της ιστορίας: Ο μονόκερος αντιπροσωπεύει τον θάνατο, πού από τον Αδάμ μέχρι σήμερα καταδιώκει κάθε άνθρωπο για να τον θανατώσει. Ο λάκκος, πού εμπεριέχει κάθε είδος κινδύνου, είναι ο κόσμος, η κοσμική ζωή. Το δέντρο είναι ο δρόμος της ζωής μας. Ό άσπρος και ο μαύρος ποντικός είναι οι μέρες και οι νύχτες, πού διαδέχονται η μία την άλλη μικραίνοντας τον χρόνο ζωής μας, μέχρι τον θάνατο.
Το πελώριο και αποκρουστικό ερπετό είναι η κόλαση τού άδη. Τα τέσσερα δηλητηριώδη φίδια είναι τα τέσσερα στοιχεία από τα οποία συντίθεται το σώμα τού ανθρώπου. Το λιγοστό μέλι επάνω στο κλαδί τού δέντρου είναι η ελάχιστη γλυκύτητα πού έχει να προσφέρει ο πρόσκαιρος βίος στον άνθρωπο. ’Ώ, αν μπορούσαν οι άνθρωποι να μην αιχμαλωτίζονται απ’ αυτήν την ασήμαντη απόλαυση, πού τούς κάνει να ξεχνούν τούς φοβερούς κινδύνους γύρω τους και τούς καταποντίζουν στην αιώνια καταστροφή
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ .  Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ.ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ