Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Θαῦμα τῆς Παναγίας στό κυπριακό χωριό Τόχνη

ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΧΝΗ

 


Κατά τον 20ο αιώνα στην Τόχνη ζούσε ένας φιλήσυχος και θεοφοβούμενος άνθρωπος, ο οποίος παρουσίαζε κάποια διανοητική καθυστέρηση, γεγονός που του στερούσε την ικανότητα απασχόλησης σε κάποια βιοποριστική εργασία.  Γι’ αυτό το λόγο, ο Δημήτρης του Βασιλάτζιη, όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν στο χωριό, αναγκαζόταν να καταφεύγει στην επαιτεία, για να εξασφαλίζει ένα κομμάτι ψωμί. Οι συγχωριανοί του τον βοηθούσαν, ο καθένας στο μέτρο των δυνάμεων του, αλλά φαίνεται πως ο καλοκάγαθος Δημήτρης, με την  επαιτεία την οποία ασκούσε, κυρίως σε γειτονικά της Τόχνης χωριά, ένιωθε ικανοποιημένος, γιατί με αυτό τον τρόπο είχε και μια καθημερινή απασχόληση.  Ένα πρωινό του έτους 1954, ο Δημήτρης ξεκίνησε από την Τόχνη με προορισμό τη γειτονική κοινότητα της Καλαβασού.  Όταν βγήκε έξω από το χωριό, είδε σε οπτασία την Παναγία, που τον συμβούλεψε να επιστρέψει στο χωριό του, γιατί εκείνη τη μέρα, όπως του ανέφερε η Παντοδέσποινα, θα εγκατέλειπε το μάταιο κόσμο.  Ο Δημήτρης υπάκουσε στη Μητέρα του Θεανθρώπου και έκανε στροφή, επιστρέφοντας στο χωριό του. Σαν έφτασε στη μικρή πλατεία της Τόχνης, μπροστά από το ναό των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συνάντησε αρκετούς συγχωριανούς του, οι οποίοι προμηθεύονταν νερό από τις βρύσες που βρίσκονταν εκεί.  Ο Δημήτρης διηγήθηκε στους παρευρισκόμενους την οπτασία του, αλλά εκείνοι δυστυχώς δεν τον πίστεψαν και τον περιγελούσαν.  Ακολούθως, συνέχισε το δρόμο για το σπίτι του και σαν έφτασε σε αυτό, πήρε ένα «σακκί» το οποίο άπλωσε στο πάτωμα. Στη συνέχεια   ξάπλωσε πάνω και αφού «σταύρωσε» νεκρικά τα χέρια και τα πόδια του, κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, κάποιοι από τους συγχωριανούς του που άκουσαν τη διήγησή του και οι οποίοι αργότερα δεν τον είδαν να κυκλοφορεί έξω από το σπίτι του, απορημένοι γι’αυτό, θέλησαν να τον επισκεφθούν. Με την επίσκεψη τους έμειναν άναυδοι. Ο αξιομακάριστος Δημήτρης του Βασιλάτζη, δεν βρισκόταν πια ανάμεσά τους. Μόνο τα λόγια του τρυπούσαν τ’ αυτιά των συγχωριανών του: «Πάω στο σπίτι μου, γιατί η Παναγία μου είπε, πως σήμερα θα πεθάνω.» Πίστεψε ο θεομακάριστος στην Πάναγνη με όλη τη δύναμη της ψυχής του.  Οι συγχωριανοί του και όσοι πληροφορήθηκαν το τέλος του θανάτου του, γι΄ αρκετό καιρό έλεγαν, πως ο άνθρωπος τους ήταν πραγματικά δίκαιος.

(Διήγηση: Χριστόδουλος και Κωνσταντία Κωνσταντίνου από την Τόχνη).

Φωτ. 1. Η Παναγία μας.  2. Ο ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τόχνη. Είναι ο μοναδικός Ναός που είναι κτισμένος πάνω σε γεφύρι

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/04/blog-post_748.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible