Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Μεγάλο θαῦμα τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ.

Η κάρα του Αποστόλου Θωμά έδιωξε τις ακρίδες απο τη Σύμη

«Εκκλησιαστική Αλήθεια» 1-6-1978

    ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Σύμη της Δωδεκανήσου, εκτός από το μοναστήρι του Πανορμίτη, είχε γεμίσει με ακρίδες, που δεν έφευγαν με κανένα φάρμακο. Τότε οι κάτοικοι του νησιού απευθύνθηκαν μέσω της Μητροπόλεως Ρόδου στην Ιερά Μονή Ιωάννου του θεολόγου της Πάτμου και ζήτησαν τη θαυματουργή κάρα του Αποστόλου Θωμά, που φυλάσσεται εκεί, για να γίνη λιτανεία προς αποτροπή του κακού. Το ίδιο, όπως είχαν ακουστά, είχε γίνει στα παλιά τα χρόνια με επιτυχή αποτελέσματα.
ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ της Πάτμου ανταποκρίθηκε στην παράκληση των Συμιακών και η κάρα μεταφέρθηκε στο νησί τους την Κυριακή 14 Μαΐου, με συνοδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Σπυρίδωνος, του Πανοσ. Καθηγουμένου της Μονής θεολόγου και Πατρ. Εξάρχου Πάτμου κ. Ισιδώρου και αδελφών της Μονής.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΗΚΕ αμέσως πομπή και η αγία κάσα αποτέθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Σύμης. Την πομπή ακολου­θούσαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Στράτος, που βρισκόταν στο νησί για τον εορτασμό της Απελευθερώσεως της Δωδεκανήσου, ο νομάρχης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου και άλλες στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές.
ΜΕΤΑ τη λιτανεία, μεταφέρθηκε η κάρα στο Πέδι της Σύμης, όπου βρίσκονται οι κήποι και τα χωράφια, κι αμέσως οι ακρίδες άρχισαν να υποχωρούν και να πέφτουν στη θάλασσα. Συγκινημένοι οι κά­τοικοι του νησιού, έκαναν τον σταυρό τους και δοξολογούσαν το Θεό.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ για τη θαυματουργή ενέργεια της κάρας είναι τα δημοσιεύματα του ροδιακού Τύπου. Η εφημερίδα «Πρόοδος» έγραψε στο φύλλο της της 16ης Μαΐου:

«ΔΕΝ θα το πιστέψετε και όμως είναι αλήθεια! Το είδαμε με τα μάτια μας. Ψόφησαν όλες οι ακρίδες στην Σύμη, ευθύς μετά την λιτανεία που έγινε με την θαυματουργή Κάρα του Αποστόλου Θωμά, που μεταφέρθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απ' την Πάτμο.
ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ αυτές ανέφεραν πολλοί Συριακοί, που γύρισαν χθες το απόγευμα άπ' την Σύμη, μετά την διήμερη εκδρομή που είχαν πραγματοποιήσει με την ευκαιρία των εκεί εορτών.
ΧΘΕΣ το πρωί, έγινε δέησι στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννου Σύμης, χοροστατούντος του μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος και με την συμμετοχή των Ηγουμένων Πάτμου και Πανορμίτη, καθώς και των ιερέων, των Αρχών και του λαού της νήσου. Μετά την δέησι έγινε λιτανεία, με την ευχή να εξαφανισθούν οι ακρίδες, που είχαν ενσκήψει στο νησί και είχαν γίνει πραγματική μάστιγα για τα φυτά και τις καλλιέργειες.
ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ μετά την λιτανεία, όπως ανέφεραν οι ταξιδιώτες, θεάθηκαν σωροί ψόφιες ακρίδες στα άκρα των δρόμων και σε χωράφια.
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ότι η Κάρα του Αποστόλου Θωμά είναι θαυματουργή σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως όμως σε περιπτώσεις αγροτικών ζη­μιών από έντομα ή άλλες ασθένειες».

  Από το βιβλίο του μακαριστού Αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλη: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
http://anavaseis.blogspot.com/2010/10/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible