Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ἅγιο Φῶς: Tό τελετουργικό τῆς μεταφορᾶς καί ἄφιξης τοῦ Ἁγίου Φωτός στήν Ἑλλάδα φέτος δέν θά θυμίζει σέ τίποτα αὐτό τῶν προηγούμενων ἐτῶν.

Μάλιστα, δεν θα πετάξει καν στο Ισραήλ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, ο οποίος θα αναμένει την πτήση στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από μεριάς ελληνικής πολιτείας, το φως θα μεταφέρει στο αεροπλάνο που θα περιμένει στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ ο γενικός πρόξενος Ιεροσολύμων, Παναγιώτης Σοφιανόπουλος, με «στεγανοποιημένες διαδικασίες». Θα το παραλάβει ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός και ένας βοηθός του, που θα βρίσκονται στο αεροπλάνο.
Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα «θα περιλαμβάνει μια μικρή εκδήλωση, όπως ταιριάζει στην εποχή» σύμφωνα με τον κ. Βλάση, μ΄ένα ολιγομελές τιμητικό άγημα και μια μικρή μπάντα.
Η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο, φέτος, δεν θα υπάρξει διαμοιρασμός του ανά τη χώρα.
Η κυβέρνηση τείνει στην απόφαση να μην διαμοιραστεί το Φως σε επιλεγμένους προορισμούς εντός Ελλάδος. Ο σχεδιασμός προέβλεπε ειδικές πτήσεις της Aegean και της Sky Express σε συγκεκριμένους προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κρήτη, Ρόδος κλπ.), φαίνεται, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, σε μια προσπάθεια να εορτασθεί με όσο πιο λιτό τρόπο γίνεται η Ανάσταση.
Άλλωστε,το Άγιο Φως φέτος δεν θα δοθεί στους πιστούς, συνεπώς, από πρακτικής άποψης, μικρό είναι το νόημα της μεταφοράς του σε άπασα την επικράτεια.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο υφυπουργός κ. Βλάσης σε ΜΜΕ, «φοβόμαστε το συνωστισμό των πιστών, είναι κρίμα να χαθεί η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού».


https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/agio-fos-mono-stin-athina-fetos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible