Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ἀπίστευτες οἰκουμενιστικές δηλώσεις ἀπό τόν Πατριάρχη Ἱεροσολύμων.

Όλες οι φωτογραφίες έχουν πηγή τον ιστότοπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Δεν μας έφτανε ότι αφησε ανοιχτό παράθυρο για αναγνώριση των σχισματικών Ουκρανών (δεν είναι τυχαία η δήλωση του Επιφανίου άλλωστε), δεν μας έφτανε ότι παραδέχτηκε πως θα κάνει το εμβόλιο (για να σώσει -και- τα ζώα!), τώρα χωρίς ντροπή μας πέταξε για άλλη μία φορά “στα μούτρα” τα αίσχη που διαπράττει προωθώντας τον οικουμενισμό. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ίσως …ξεπέρασε τον εαυτό του με αυτά τα αίσχη που ξεστόμισε.

Μακάρι ο Θεός να τον ελεήσει και αυτόν και εμάς. Να τον φωτίσει να μην πηγαίνει στον Πάπα, στην Ρόταρυ, στις συμπροσευχές με μωαμεθανούς, εβραίους και κάθε απίθανη θρησκεία.

Ακολουθεί το κείμενο που δημοσίευσε η ίδια η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, για τα οικουμενιστικά κατορθώματα του Πατριάρχη Θεόφιλου και έπειτα η μετάφραση του δεύτερου μισού από το αγγλικό κείμενο.


Τό Σάββατον, 17ην/30ήν Ἰανουαρίου 2021, ὁ Λατῖνος Πατριάρχης εἰς Ἱεροσόλυμα Μακαριώτατος Pierre Battista Pizzaballa, ἐπεσκέφθη εἰς ἐπίσημον ἐπίσκεψιν Αὐτοῦ τό Πατριαρχεῖον, συνοδευόμενος ὑπό κληρικῶν Αὐτοῦ.

Τόν Λατῖνον Πατριάρχην ὑπεδέχθη ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Ἁγιοταφιτῶν Ἀρχιερέων καί Ἱερομονάχων.

Ἐπί τῇ ἐπισήμῳ ἐπισκέψει ταύτῃ ὁ Μακαριώτατος προσεφώνησε τόν Μακαριώτατον Pierre Battista Pizzaballa διά τῆς κάτωθι προσφωνήσεως Αὐτοῦ:


Μακαριώτατε,

Με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής σας ως Νέος Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, σας καλωσορίζουμε όχι ως ξένο, αλλά ως παλιό και αξιόπιστο φίλο. Η είδηση ​​ότι ο αγιώτατος Πάπας Φραγκίσκος σας διόρισε ως Λατίνο Πατριάρχη καλωσορίστηκε ευρέως τόσο από την κοινότητά σας, όσο και από όλους όσους έχουν δεσμευτεί για την ευημερία της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους.

Για πολλά χρόνια, πρώτα ως Κουστωδός και έπειτα ως Επίσκοπος, αποδειχτήκατε πιστός πάστορας προς όλους εκείνους που σας ανατέθηκε η φροντίδα τους, στο πνεύμα των λόγων του Αγίου Παύλου. Είστε βαθιά εξοικειωμένος με τους ανθρώπους σας σε αυτό το μέρος και είμαστε ευτυχείς που, ως νέος Λατινος Πατριάρχης, έχουμε έναν συνάδελφο με εμπειρία που κατανοεί τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χριστιανικές κοινότητες στην εποχή μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Κουστωδός, και συνεχίζοντας μετά το διορισμό σας ως Αποστολικός Διαχειριστής, η συνεργασία που δημιουργήθηκε μεταξύ των Αδελφοτήτων μας, αλλά και των κοινοτήτων μας, παρήγαγε «απτά φρούτα» που ήταν ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν όλους μας να αντιμετωπίσουμε τα κοινά προβλήματα που συναντήσαμε αμυνόμενοι ως προς την υπεράσπιση της χριστιανικής παρουσίας στην αγία Γη και τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των Αγίων Τόπων για ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν μπορούμε να τονίσουμε όσο πρέπει τη σημασία της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχει μεγαλώσει ανάμεσά μας. Ποτέ πριν δεν είχε αποδειχθεί η συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων μας τόσο αποτελεσματική και παραγωγική στην κοινή μας αποστολή. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον καθοριστικό ρόλο που παίξατε στην κοινή προσπάθεια για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Τάφου και σας ευχαριστούμε για την ακλόνητη σταθερότητα σας σε αυτό το ζήτημα.

Η πανδημία έκανε την αποστολή μας πιο περίπλοκη και επείγουσα. Έχουμε μεγαλύτερες ευθύνες και ο αμοιβαίος σεβασμός και η συνεργασία μας είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Έχουμε μεγάλη σιγουριά ότι στον ρόλο σας ως Λατίνος Πατριάρχης θα συνεχίσετε να καταβάλλετε τις καλύτερες προσπάθειές σας σε όλα όσα έχουν να κάνουν με ισχυρότερες και ακόμη πιο αποτελεσματικές σχέσεις.

Όπως γνωρίζουμε, η Ιερουσαλήμ είναι η μήτρα από την οποία γεννήθηκε η Εκκλησία, και στην εποχή μας η Ιερουσαλήμ μπορεί να είναι η μήτρα από την οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν νέες προσπάθειες για την ενότητα της Εκκλησίας. Εδώ στην Ιερουσαλήμ, είμαστε μάρτυρες του αυθεντικού πνεύματος του οικουμενισμού, γιατί πουθενά αλλού στη γη δεν γιορτάζουν τόσες πολλές χριστιανικές παραδόσεις σε ένα μέρος με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση και αρμονία. Ο καθένας μας έχει τις δικές του παραδόσεις, έθιμα και πολιτισμό και έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση της πραγματικής ουσίας του διαλόγου. Περιττό να πούμε πως θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε την ιδιαίτερη θέση που έχουν οι αδελφές και οι αδερφοί μας, Αγγλικανοί και Λουθηρανοί σε αυτήν την οικουμενική κίνηση.

Η Θεία Ευχαριστία βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής της Εκκλησίας και δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε την προσοχή μας στην πορεία προς την ένωση των Εκκλησιών, για την οποία προσευχόμαστε σε κάθε Λειτουργία και η οποία θα αποκαταστήσει το κοινό ποτήριο, όταν για άλλη μια φορά θα είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε μαζί στο (κοινό) θυσιαστήριο. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε εφησυχασμένοι. Πρέπει να εμβαθύνουμε την επικοινωνία μεταξύ μας και να διατηρούμε αυτό το οικουμενικό πνεύμα σε ό, τι κάνουμε.

Σας συγχαίρουμε καθώς αναλαμβάνετε τη νέα σας ευθύνη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, και σας διαβεβαιώνουμε για τις προσευχές και την υποστήριξή μας, καθώς μαζί τοποθετούμε την ασφάλεια και προστασία της χριστιανικής παρουσίας στην αγαπημένη μας Αγία Γη και τους Αγίους Τόπους, πριν από κάθε (μας) σκέψη.

Είθε ο Θεός να σας ευλογεί, και ο Θεός να ευλογεί όλες τις κοινότητες που σας έχουν ανατεθεί.

Σας ευχαριστώ.

(τέλος μετάφρασης- συνέχεια της ανακοίνωσης)

Ὁ Μακαριώτατος προσέφερεν εἰς τόν Λατῖνον Πατριάρχην εἰκόνα τοῦ ἀνακαινισμένου Κουβουκλίου τοῦ Παναγίου Τάφου καί ἔμβλημα τοῦ Πατριαρχείου.

Ἀπαντῶν, ὁ Λατῖνος Πατριάρχης εἶπεν ὅτι «ἦλθον πρό τριακονταετίας εἰς Ἱεροσόλυμα δι’ ὑπακοήν, ἔπειτα ὡρίσθην νά εἶμαι Κουστωδός τῆς Ἁγίας Γῆς καί προσφάτως Πατριάρχης εἰς τό Λατινικόν Πατριαρχεῖον εἰς Ἱεροσόλυμα, μή φιλοδοξῶν διά ταῦτα, ἀλλά δεχόμενος ταῦτα ὡς ὑπακοήν καί οὕτως ἡ Ἱερουσαλήμ ἐπί τριάκοντα ἔτη ἔχει γίνει ἀναπόσπαστον μέρος τῆς ζωῆς μου. Κατά τά ἔτη ταῦτα ἐδέχθην τήν συνεργασίαν τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος ὡς σημαντικήν συμπαράστασιν εἰς τό ἔργον μου καί διά ταῦτα εὐχαριστῶ καί προσβλέπω εἰς τήν συνέχισιν μιᾶς τοιαύτης συνεργασίας καί διά τήν ὁλοκλήρωσιν τοῦ ἀνακαινιστικοῦ ἔργου εἰς τόν Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως».

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας

Μετάφραση, σχολιασμός – orthopraxia.gr/ Χρήστος Βλαμάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible