Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Φαρισαῖος. Μέρος τέταρτο


Ό Φαρισαίος, επειδή είναι ξένος προς τον θεό, αισθάνεται την ανάγκη να φαίνεται τουλάχιστο στους ανθρώπους υπηρέτης του Θεού. Επειδή είναι γεμάτος απ' όλες τις ανομίες, αισθάνεται την ανάγκη να δείχνει ενάρετος. Επειδή επιδιώκει να ικανοποιεί τα πάθη του, αισθάνεται την ανάγκη να δώσει στη συμπεριφορά του μια ευπρέπεια Έτσι, για τον Φαρισαίο είναι απαραίτητο το προσωπείο. Καθώς δεν θέλει να είναι αληθινά ευσεβής και ενάρετος, αλλά μόνο να φαίνεται στους ανθρώπους τέτοιος, ντύνεται την υποκρισία Όλα του τα λόγια, όλα του τα έργα, όλη του ή ζωή είναι ένα συνεχές ψέμα, μια αδιάκοπη προσποίηση! Ή καρδιά του μοιάζει με τον ζοφερό άδη. Είναι γεμάτη πάθη και κακίες —διαρκές μαρτύριο. "Ε, λοιπόν, αυτή ακριβώς ή εμπαθής καρδιά τρέφει εναντίον του πλησίον τα απάνθρωπα, τα φονικά αισθήματα του σκανδαλισμού και της κατακρίσεως.


Ό Φαρισαίος πασχίζει να φαίνεται στους ανθρώπους δίκαιος, ενώ ψυχικά είναι παιδί τού σατανά. Ψαρεύει από τον νόμο τού Θεού μερικά στοιχεία και στολίζεται μ' αυτά, έτσι ώστε το αμάθητο μάτι να μην αντιλαμβάνεται πώς έχει μπροστά του έναν εχθρό του Θεού, να τον εμπιστεύεται σαν φίλο τού Θεού και να γίνεται θύμα του.

Ό Φαρισαίος δεν κατακρίνει στον πλησίον το κακό, το ελάττωμα την παράβαση τού νόμου. Όχι! Και πώς θα μπορούσε να κατακρίνει το κακό, αφού το αγαπά και το έχει στην καρδιά του; Τα βέλη του στρέφονται εναντίον της αρετής. Αλλά για να χτυπήσει την αρετή πιο αποτελεσματικά, τη συκοφαντεί, καταλογίζοντας της κάποιο κακό. Μ' αυτό το κακό σκανδαλίζεται. Και θέλοντας τάχα να το αφανίσει, σκοτώνει τον δούλο τού Θεού, τον όποιο μισεί.

Φαρισαίε! Καταδικάζεις έναν αθώο για παράβαση πού επινόησες εσύ; Σ' εσένα, λοιπόν, χρειάζεται τιμωρία, γιατί εσύ έκανες παράβαση! Μην αποθρασύνεσαι από το γεγονός ότι ό μαθητής τού Χριστού μιμείται τον Χριστό και πίνει σιωπηλά το ποτήρι της πίκρας πού του ετοίμασες. Δυστυχισμένε! Αυτή ακριβώς ή μεγαλόψυχη σιωπή του είναι πού πρέπει να σε τρομάζει! Γιατί τον μαθητή Του, πού τώρα σωπαίνει για χάρη Του, ό Ιησούς, στη φοβερή τελική Κρίση Του, θα τον δικαιώσει, ενώ εσένα θα σε στείλει στα αιώνια βάσανα, αφού πρώτα φανερώσει σε όλους την ανομία σου, πού ως τότε ήταν άγνωστη στους ανθρώπους.
Οι Φαρισαίοι επινόησαν παραβάσεις και για τον ίδιο τον Θεάνθρωπο. Προκάλεσαν την καταδίκη Του. Πλήρωσαν για τη θανάτωση Του. Και μετά προσποιήθηκαν ότι δεν κατάλαβαν τί έγινε!


Το μεγαλύτερο κακούργημα πάνω στη γή το έκαναν οι Φαρισαίοι. Πάντοτε ήταν πιστοί και μέχρι σήμερα μένουν πιστοί στη δαιμονική τους κλήση. Είναι οι κυριότεροι εχθροί και διώκτες κάθε αληθινής χριστιανικής αρετής, κάθε γνήσιας ευσέβειας, και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο, οποιοδήποτε έγκλημα. Εναντίον τους αντηχεί ακόμα ή απόφανση τού Κυρίου μας: «Φίδια, γεννήματα οχιάς, πώς θα ξεφύγετε από την τελική Κρίση και την κόλαση; Γι` αυτό κι εγώ θα σάς στείλω προφήτες και σοφούς και γραμματείς. Άλλους απ' αυτούς θα σκοτώσετε και θα σταυρώσετε, άλλους θα μαστιγώσετε στις συναγωγές σας και θα καταδιώξετε από πόλη σε πόλη. Έτσι θα πέσει πάνω σας ή ευθύνη για όλο το δίκαιο αίμα πού χύνεται στη γή, το αίμα του δίκαιου Άβελ ως το αίμα του Ζαχαρία, γιου του Βαραχία, πού τον σκοτώσατε ανάμεσα στο ιερό και το θυσιαστήριο. Σάς βεβαιώνω πώς όλα αυτά θα πέσουν πάνω στην τωρινή γενιά». Τα Λόγια τούτα του Κυρίου πραγματοποιήθηκαν και μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται. Όσοι μολύνθηκαν από το προζύμι των Φαρισαίων, βρίσκονται παντοτινά σε άσπονδη έχθρα εναντίον των αληθινών μαθητών του Ιησού. Τούς καταδιώκουν άλλοτε φανερά και άλλοτε κρυφά, με όπλο τη συκοφαντία και με πρόσχημα τον σκανδαλισμό. 


Αχόρταγα και ακούραστα ζητούν να τούς πιουν το αίμα.
Κύριε Ιησού Χριστέ! Βοήθησε τούς δούλους Σου. Κάνε τους να καταλάβουν και ν' ακολουθούν Εσένα, πού «οδηγήθηκες σαν πρόβατο στη σφαγή και σαν το αρνί πού παραμένει άφωνο μπροστά σ' αυτόν που το κουρεύει». Αξίωσε τους να Σε βλέπουν με τα μάτια του νου τους καθαρά και, σηκώνοντας τις δοκιμασίες μπροστά στα μάτια Σου με τη μακάρια σιωπή, να γίνονται πλούσιοι σε θεία χαρίσματα, να αισθάνονται μέσα τους την ειρηνοφόρα πνοή του Αγίου Πνεύματος. Αυτό το Άγιο Πνεύμα πληροφορεί τούς δούλους Σου ότι δεν είναι δυνατό να ανήκουν σ' Εσένα, παρά μόνο αν πιουν κι αυτοί από το ποτήρι των παθημάτων Σου, το ποτήρι πού διάλεξες να μείνει στη γη σαν κληρονομιά δική Σου και όλων των μαθητών Σου.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΣΚΗΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ  B  ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΠΡΙΑΝΤΣΑΝΙΝΩΦ. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ.
 
 http://apantaortodoxias.blogspot.com/2012/02/blog-post_1121.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible