Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

«Πρεσβεία Χριστοῦ» (Christ Embassy)-Μία νέα αἵρεση στήν Ἐλλάδα



«ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ»
 ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 Πρωτοπρ. Βασιλείου Γεωργοπούλου,
Λέκτορα Θεολογικής Σχολής Α. Π. Θ.

   Στις Αφρικανικές Νεοπεντηκοστιανικές - Χαρισματικές κινήσεις, που δημιουργή­θηκαν σε αφρικανικές χώρες, που αναπτύ­χθηκαν ραγδαία και επεκτείνουν τις «ιε­ραποστολικές» τους δραστηριότητες στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. ανήκει και η κίνηση «Πρεσβεία Χριστού» (Christ Embassy).
Πρόκειται για μία κίνηση που ιδρύθηκε στην Νιγηρία και που άρχισε να δραστηρι­οποιείται, εκτός από τη Νιγηρία, στη Νότια Αφρική, στις Η.Π.Α, στην Αγγλία και φυσικά στην Ελλάδα, από τα τέλη τού 2010. Ιδρυτής της κίνησης είναι ο αφρικανός πεντηκοστιανός πάστορας Κρις Ογιακιλόμε, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του Ανίτα παρουσιάζο­νται στα έντυπα της κίνησης ως οι υπεύθυ­νοι καθοδηγητές της. Ο εν λόγω πάστορας είναι ταυτοχρόνως πρόεδρος του Believers LoveWorld Incorporated, που αποτελεί τον ιεραποστολικό βραχίονα της αίρεσης.

Η κίνηση από το 2000 εκδίδει σε πολλές γλώσσες, τελευταία και στα ελληνικά, το έντυπο «Ραψωδία της Αλήθειας». Αποτε­λεί ένα έντυπο πνευματικής καθοδήγησης των μελών της κίνησης το οποίο περιέχει θέσεις του ιδρυτή της αίρεσης και της συζύγου του. Ταυτοχρόνως αποτελεί ένα καθημερινό βοήθημα μελέτης της Αγίας Γραφής. Από την ελληνική έκδοση (2011) του εν λόγω έντυπου και τις θέσεις που σ’ αυτό καταγράφονται, θα δώσουμε ορι­σμένα βασικά στοιχεία που σχετίζονται με το χαρακτήρα και τις διδασκαλίες της εν λόγω κίνησης.
Στο εν λόγω έντυπο, υπάρχει μία δι­αρκής υπόμνηση και προτροπή προς τα μέλη της κίνησης για την υποχρέωση που έχουν για τη διάδοση των θέσεών της, για μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δραστηρι­οποίησή τους στα διάφορα προγράμματα της, ως μορφή έκφρασης της αφοσίωσης των μελών της στο Χριστό. Παρατηρούμε, δηλαδή, ένα «ιεραποστολικό» ακτιβισμό, ο οποίος είναι σύνηθες φαινόμενο στις Πεντηκοστιανικές κινήσεις και φυσικά όχι μόνο, σ’ αυτές.
Δεν απουσιάζει η γλωσσολαλιά και μά­λιστα ως προϋπόθεση για να πάρει κά­ποιος μέρος στην αρπαγή της Εκκλησίας. Η αρπαγή, μάλιστα, στο έντυπο της κίνη­σης παρουσιάζεται με μία αμεσότητα, ως μία πραγματικότητα που βρίσκεται επί θύ­ραις. Αναφέρει η κίνηση χαρακτηριστικά: «Πρέπει να καταλάβεις ότι είμαστε αυτοί που βρίσκονται στον τελευταίο γύρο της σκυταλοδρομίας. Είμαστε η γενιά που θα δει την αρπαγή της Εκκλησίας».
Η κίνηση υπόσχεται, επίσης, θεραπείες ασθενειών, θαύματα κατά τρόπο άμεσο και εξ αποστάσεως μέσω της πίστης και της αφοσίωσης σ' αυτήν. Είναι πολύ χα­ρακτηριστικός ο σχετικός ισχυρισμός τους: «Σήμερα μεταδίδουμε κάποιες από τις τε­ράστιες συναθροίσεις μας ζωντανά μέσω δορυφόρου και ίντερνετ και είναι θαυμάσιο να βλέπουμε με ποιόν τρόπο σε μία και μόνο συνάθροιση, άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου λαμβάνουν θαύματα ταυτόχρο­να. Αυτά είναι τα σημερινά θαύματα».
Φυσικά από τη διδασκαλία της κίνησης δεν απουσιάζει μία ακόμη βασική παρά­μετρος των Πεντηκοστιανών που είναι οι προφητείες. Σύμφωνα με τους ισχυρι­σμούς τους: «Η Αγ. Γραφή μας λέει να μην περιφρονούμε τις προφητείες (Α' Θεσ. 5, 20) επειδή είναι τα εργαλεία και τα όπλα που χρειαζόμαστε για να πολεμήσουμε και να νικήσουμε στον αγώνα της πίστης».
 Ένα ακόμα βασικό στοιχείο, το οποίο πρέ­πει να υπογραμμίσουμε σχετικά με την εν λόγω αιρετική κίνηση, είναι και ο μετ' εμφάσεως τονισμός της υποχρέωσης των οπαδών της να δίνουν τα δέκατα των μηνιαίων ή ετησίων εισοδημάτων τους στην κίνηση, ως μορφή προσφοράς στο Θεό. Αναφέρεται με σαφήνεια: «Τα δέκατά σου για παράδειγμα ανήκουν στο Θεό και αναμένει από σένα να τα δίνεις σ' Αυτόν σε κάθε περίπτωση». Εδώ πρέπει να επισημάνουμε, ότι η παρουσία και η αποδοχή της πρακτικής των δεκάτων, καθώς δεν είναι κοινή πρακτική όλων των Πεντηκοστιανικών - Χαρισματικών κοινοτή­των, αποτελεί ένα μόνιμο σημείο εντάσεως μεταξύ τους, με μερικές εξ' αυτών να φτά­νουν να κατηγορούν όσες κινήσεις τα αποδέ­χονται, ότι υιοθετούν ιουδαϊκά νομικά έθιμα.
Εξ όσων αναφέραμε, πιστεύουμε, ότι δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία για την προέλευση και τον χαρακτήρα της εν λόγω κίνησης.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011, ΤΕΥΧΟΣ 66
Ἀντιαιρετικόν Ἐγκόλπιον    www.egolpion.com
7  ΜΑΡΤΙΟΥ  2012

πηγή: http://www.egolpion.com/christ_embassy.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible