Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γόρτυνος Ἱερεμίας: «Εὔχομαι ὁ Θεός νά δώσει γρήγορα νά ἔλθει ἡ χάση τοῦ Τούρκικου φεγγαριοῦ, εἶπε ὁ γ. Παΐσιος…»


Του Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμία
Τα πράγματα στήν πατρίδα μας, αλλά καί γενικώτερα στόν κόσμο όλο, δέν είναι καθόλου ευχάριστα. Οι ημέρες είναι πονηρές. Αιτία τού κακού είναι οι αμαρτίες όλων μας, η αποστασία μας από τόν Θεό.

Γι᾽ αυτό καί όλοι μας έχουμε ανάγκη από μετάνοια. Άς παρακαλέσουμε τον Ιησού Χριστό, τον Θεό μας, να συγχωρέσει τα αμαρτήματά μας και να μας δώσει τον φωτισμό και την Χάρη Του να ακολουθούμε το άγιο θέλημά Του, για να δούμε καλύτερες ημέρες. Καταφεύγουμε στην Κυρία Θεοτόκο, την Παναγία μας, και Την παρακαλούμε να ικετεύσει τον Υιόν Της γι᾽ αυτό.

Στην συνέχεια σας παραθέτω περικοπές λόγων του αγιασμένου Γέροντος πατρός Παϊσίου, στους οποίους φαίνεται ο πόνος για τα συμβαίνοντα στήν εποχή του, τα οποία προεμήνυαν πριν από είκοσι χρόνια την σημερινή οδυνηρή κατάσταση, που ζούμε, αλλά και τον πόνο του πάλι για την γενική κατάσταση της πατρίδος μας με την αδιαφορία και των ηγετών της και του λαού, γιατί παραθεωρούνταν οι ελληνορθόδοξες παραδόσεις καί αξίες της πατρίδος μας:


1. «Επέβαλαν στήν χώρα μας – λέγει ο πατήρ Παΐσιος – ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνο να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μη προλαβαίνουμε μ᾽ αυτό κατάφεραν, με εύλογη δικαιολογία, να επιβάλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. 

Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα δυσβάσταχτα, φόρους ασήκωτους, και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν τον λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν μ᾽ αυτό; Ακούστε ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα θά ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δέν πρόκειται να του την χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει τό κεφάλι του εντελώς στο έδαφος δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.

Θα λένε: «Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεστε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κ.λπ. πρέπει να αποδεχτείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου, έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοι είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες».

Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις και προτεραιότητες, με τις οποίες θα ξεγελούν τον κόσμο ότι θ᾽ ανακουφιστεί λίγο οικονομικά»(Από το βιβλίο του ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Σκεύος Εκλογής, Άγιον Όρος 1996, σ. 421).

2. Στα θέματα της πατρίδος ο άγιος Γέροντας Παΐσιος δεν ήθελε οι Χριστιανοί να είναι αδιάφοροι. Πολύ λυπόταν που έβλεπε πνευματικούς ανθρώπους να επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μη ενδιαφέρονται για την πατρίδα. Ο καημός του και η απορία του ήταν πως οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται που οδηγούμαστε. Ο ίδιος από παλαιά διέβλεπε την σημερινή κατάσταση και ανησυχούσε, αλλά δεν διέσπειρε τις ανησυχίες του στον κόσμο. Έλεγε:

«Από το κακό που επικρατεί σήμερα θα βγει μεγάλο καλό». Λυπόταν για την πνευματική κατάπτωση των πολιτών. Μιλούσε αυστηρά γι᾽ αυτούς, που ψήφιζαν αντιχριστιανικούς νόμους. Λυπήθηκε για την αλλαγή της γλώσσας και είπε: «Η επόμενη γενιά θα φέρει Γερμανούς να μας μάθουν την γλώσσα μας, και τα παιδιά μας θα μας φτύνουν».Και σε κάποια επιστολή του ο Γέροντας έγραφε: «Αυτοί που κατάργησαν τα Αρχαία πάλι θα τα ξαναφέρουν». (Βλ. το βιβλίο Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, σ. 699).

3. Για τους πολιτικούς κάποτε είχε πει σε κάποιον χριστιανό: «Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό, θα γίνουν όμως πράματα και θάματα, που δεν θα εξηγούνται με την λογική. Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά» (Από το βιβλίο Μαρτυρίες προσκυνητών, Ζουρνατζόγλου, 2006, σ. 425-426).

4. Ομοίως για τους πολιτικούς ο ίδιος άγιος Γέροντας Πατήρ Παΐσιος είπε: «Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν» (Από το βιβλίο του π. Μαξίμου Αγιορείτου Λόγοι χάριτος καί σοφίας, 2001, Άγιον Όρος).

5. Σέ κάποιο πνευματικό του τέκνο, που αργότερα έγινε μοναχός, ο Γέροντας Παΐσιος του έγραφε τον Οκτώβριο του 1974 μετά από προσκύνημά του στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως:

«Εύχομαι ο Θεός να δώσει γρήγορα να έλθει η χάση του τουρκικού φεγγαριού, Αμήν. Του Αγίου Δημητρίου κλείνω δυό χρόνια που προσευχήθηκα στην Αγια-Σοφιά μας, και είπα τα παράπονά μου στον Καλόν Θεόν.

Με κατάλαβε ο Τούρκος φύλακας που προσευχόμουν και με έδιωχνε έξω κ.λπ. και πρόσθεσα και άλλα παράπονα στον Θεόν. Πιστεύω δεν θα την αφήσει την Αγια-Σοφιά μας στα χέρια των βρώμικων Τούρκων. Είναι ένας λαός σαν τους γύφτους βρώμικος και φοβιτσιάρικος. Τώρα δεν έχουν ιδανικά, διότι πριν πιστεύανε στον Μωάμεθ, αργότερα στον Κεμάλ. Τώρα ούτε στον Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως, και είδαν ότι ήτο ένας αγύρτης ο Μωάμεθ) ούτε και στον Κεμάλ πιστεύουν, αλλά στην σαρκολατρία.

Ενώ εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, ο οποίος έχει συνέχεια την Θεϊκή Του Αξία, και ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα ιδανικά, και τον Χριστό με την Παναγία μαζί του» (Από το βιβλίο Μαρτυρίες προσκυνητών, Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 450).

Ας πονέσουμε κι εμείς μαζί με τον αγιασμένο Γέροντα πατέρα Παΐσιο και τον παρακαλούμε να παρακαλέσει τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, πλησίον του Οποίου ευρίσκεται, για την σωτηρία της αγαπημένης μας πατρίδας Ελλάδας και για την σωτηρία όλων μας με την μετάνοιά μας. 

πηγή : http://www.agioritikovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible