Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ὁ Χριστός σώζει, ὄχι ἡ πίστη πού δέν κάνει ἐμπειρία ζωῆς τό Χριστό


Ο Χριστός ρώτησε τους δύο τυφλούς αν πιστεύουν. Επίσης, θεραπεύοντάς τους, τους είπε «Ας γίνει σε σας σύμφωνα με την πίστη σας». Στη συνέχεια όταν του έφεραν έναν κωφάλαλο δαιμονισμένο, ο Κύριος τον θεράπευσε από το δαιμόνιο και του χάρισε τη σωματική υγεία, χωρίς να ζητήσει την πίστη του. Αυτό το έκανε, επειδή δεν ήταν εκείνος σε θέση να απαντήσει, λόγω της δεινής ψυχοσωματικής καταστάσεώς του. Το σημείο αυτό είναι άξιο ιδιαίτερης προσοχής. Πηγή της θεραπείας δεν είναι η θετική τοποθέτηση των ασθενών απέναντί του, αλλά ο ίδιος ο Κύριος. Ζητάει την πίστη, επειδή σέβεται το αυτεξούσιο του ανθρώπου. Αυτός είναι που σώζει και που χαρίζει τη θεραπευτική και σωτήρια χάρη του, ενώ οι πιστοί απλώς ανοίγουν την καρδιά τους, για να λάβουν δωρεάν τη σωτηρία από αυτόν.

Μέσα στη μεγάλη σύγχυση που επικρατεί στις ημέρες μας διαφημίζεται εντέχνως και η ινδουιστικής προελεύσεως θεωρία περί δήθεν θετικής ενέργειας, θετικής σκέψεως και δυνάμεως. Οι υποστηρικτές αυτής της πλανεμένης θεωρίας ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος έχει δυνάμεις, και αν πιστεύει στις δυνάμεις του μπορεί να κάνει τα πάντα. Γι’ αυτό και όταν γίνεται κάποιο θαύμα, λένε ότι αυτό συνέβη επειδή πίστευε ο άνθρωπος ότι θα γίνει. Απαντώντας ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος σ’ αυτές τις φλυαρίες έλεγε «Πίσω από αυτή την εγωιστική τοποθέτηση κρύβεται η ενέργεια του διαβόλου. Μπλέκουν αυτό που είπε ο Χριστός “πιστεύεις;“ με το δικό τους “πιστεύω“. Από εκεί ξεκινάει και όλος αυτός ο δαιμονισμός που υπάρχει στον κόσμο. Σου λένε μετά “να μη σέβεσαι ούτε μεγάλο ούτε μικρό, για να αποκτήσεις προσωπικότητα“. Κάνουν θεό τον εαυτό τους και απογυμνώνονται από τη θεία χάρη. Με κάτι τέτοιες θεωρίες κοιτάζουν να ξεγελάσουν τον κόσμο».

Ο Κύριος στο Ευαγγέλιο τόνισε ότι χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε ∙ δηλαδή τίποτε το οποίο παράγει καρπούς που μπορούν να περάσουν στην αιωνιότητα. Θεμέλιο της σωτηρίας μας είναι η ταπείνωση. Μόνοι μας μόνο αμαρτίες μπορούμε να κάνουμε. Όλες οι θλίψεις και οι συμφορές μας θα βρουν τέλος, όταν χωνέψουμε την αλήθεια ότι τίποτε το αγαθό δεν πηγάζει από μας, αλλά από τον μόνον αληθινό Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό.



http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2380


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible