Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Γάλλος ἐπιστήμονας μιλᾶ γιά ἄδικη «δαιμονοποίηση» τοῦ διοξειδίου τοῦ ἄνθρακα

Ένας Γάλλος επιστήμονας αποφάσισε να διαλύσει έναν από τους μεγαλύτερους συλλογικούς φόβους της εποχής μας: την υπερθέρμανση του πλανήτη.Ο Φρανσουά Ζερβέ, καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Francois-Rabelais και συγγραφέας του βιβλίου «Η αθωότητα του άνθρακα», θεωρεί ότι κακώς κατηγορείται το διοξείδιο του άνθρακα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την άνοδο των θερμοκρασιών.

«Η περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί από 0,03% κατά τον 19ο αιώνα σε 0,04% σήμερα», λέει ο Γάλλος επιστήμονας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Le Point. «Και είναι αλήθεια ότι από το 1975 ως το 1998, σημειώθηκε μια θέρμανση του αέρα κατά 0,6 βαθμούς Κελσίου. Μετά το 1997, όμως, δεν έχει παρατηρηθεί άλλη αύξηση της θερμοκρασίας, παρόλο που πρόκειται ακριβώς για την περίοδο κατά την οποία έφτασε στην ατμόσφαιρα το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας διοξειδίου που έχει παραχθεί από την αρχή της βιομηχανικής εποχής. Οι επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι λοιπόν μηδενικές».

Για τον Ζερβέ, έχει υπάρξει μια άδικη δαιμονοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα. Ο παγκόσμιος πληθυσμός, τονίζει, αυξάνεται κατά 1% κάθε χρόνο. Για να τραφεί όλος αυτός ο κόσμος, δεν πρέπει να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο ευνοεί τις καλλιέργειες! Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, το ποσοστό του διοξειδίου στην ατμόσφαιρα που έχει ανθρώπινη προέλευση δεν ξεπερνά το 5%.
Ο Γάλλος επιστήμονας δεν υποστηρίζει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μύθος, αλλά ότι τα αίτια του φαινομένου αυτού είναι φυσικά! Υπάρχει μια διακύμανση των θερμοκρασιών που ακολουθεί κύκλους εξήντα ετών. Σήμερα βρισκόμαστε στο άνω μέρος ενός κύκλου, δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι τελευταίες δεκαετίες ήταν θερμές. Η ίδια η Διακυβερνητική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Εξέλιξη του Κλίματος εκτιμά ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το 2100 μπορεί να φτάσει από τους 0,2 ως τους 4,8 βαθμούς. Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά; Επειδή οι εκτιμήσεις εξαρτώνται από τα δεδομένα που λαμβάνονται υπόψη στα μοντέλα.
Οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώνουν. Οι παγετώνες των Ιμαλαϊων μπορεί να εξαφανιστούν μέχρι το 1935. Κι εκείνος υποστηρίζει ότι όλα είναι δημιούργημα των μέσων ενημέρωσης; «Αν εφαρμόσουμε αυτά που προτείνει η Ευρώπη, θα αποτρέψουμε τη θέρμανση της ατμόσφαιρας κατά ένα χιλιοστό του βαθμού. Το κόστος της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής υπολογίζεται όμως από τη Διεθνή Επιτροπή Ενεργείας σε 35 τρισεκατομμύρια ευρώ, το ισοδύναμο δηλαδή του σημερινού παγκόσμιου χρέους. Κι όλα αυτά, ενώ είναι πιθανό να βρισκόμαστε στην κορυφή ενός κύκλου και η τάση να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια…»
Είκοσι χρόνια μετά το Κιότο, η μείωση διοξειδίου του άνθρακα είναι σχεδόν μηδενική. Ποιος ευθύνεται; «Για την ακρίβεια, οι εκπομπές από τον άνθρωπο αυξήθηκαν, λόγω κυρίως των αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Ινδία και η Κίνα. Οι υπόλοιπες χώρες δεν αύξησαν τις εκπομπές τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι χώρες που υπέγραψαν το Κιότο δήλωσαν ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι υπεύθυνο πριν το αποδείξουν οι επιστήμονες. Και τώρα έχουν παγιδευτεί σε αυτή τη λογική».
Ο Φρανσουά Ζερβέ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στον «φόρο του άνθρακα», αν και πιστεύει ότι πρέπει να γίνει εξοικονόμηση στους πόρους του πλανήτη. «Ένας φόρος δεν θα αλλάξει παρά ελάχιστα τη θερμοκρασία του πλανήτη», υποστηρίζει. «Αυτό που χρειάζεται είναι η αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση της ενέργειας. Πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σε μια κατεύθυνση όμως ευρύτερη από τη σημερινή. Η αιολική ενέργεια, η ηλιακή ενέργεια, τα φωτοβολταϊκά, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις μετεωρολογικές συνθήκες, τον ήλιο, τον αέρα. Συνδέονται είτε με σταθμούς φυσικού αερίου, που δεν είναι αποδοτικοί γιατί δεν διαρκούν για μεγάλο διάστημα, είτε με σταθμούς άνθρακα ή λιγνίτη - που ρυπαίνουν. Πιστεύω πολύ στην έρευνα, που πρέπει όμως να είναι απαλλαγμένη από πιέσεις. Το κακό είναι ότι η έμμονη ιδέα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου μονοπωλεί τις πιστώσεις για την έρευνα…»


(Πηγή: Le Point, AMΠE, portal.kathimerini.gr)
 http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2875

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ