Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο ΓΕΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. " «Ψάξε νά βρεῖς πού ἔχεις χαμένο τό πετραχήλι σου»"

Ζούσε στη Νέα Σκήτη ένας σοφός Γέρων, ο Γέρων Δημόκριτος, ο οποίος είχε ιατρικές γνώσεις και ήταν ωφέλιμος στην περιοχή και διακονούσε ως ιατρός. Τον επισκέφθηκε μια μέρα ένας Μοναχός ολίγον επιπόλαιος, ολίγον απρόσεκτος, και του είπε: 
«Γέροντα, έμαθες ότι στη Μονή των Ιβήρων κινείται η κανδήλα της Παναγίας καθημερινή ημέρα και μπορεί να συμβεί κανένα κακό;» Και ο Γέρων, με ωραίο τρόπο και σοφό, του απάντησε: «Εσύ την κουνάς την καντήλα». Εννοούσε ότι αν προμηνύεται από την Παναγία μας κάποιο κακό, υπεύθυνοι είμαστε μόνο εμείς και όχι ο αέρας.
Ένας άλλος είπε στον Γέροντα Δημόκριτο: «Γέροντα Δημόκριτε, δεν βρέχει, έχουμε έλλειψη νερού και δεν μπορούν να δουλέψουν τα μηχανήματα αν δεν έχουμε νερό». Και αυτός που το έλεγε ήταν Ιερεύς, ήταν Πρεσβύτερος. Απάντησε ο σοφός Γέροντας: «Ψάξε να βρεις πού έχεις χαμένο το πετραχήλι σου»• Εννοούσε να κάνει αυτός τη λειτουργία του και την ακολουθία και ο Πανάγαθος Θεός ξέρει πότε θα βρέξει. 
Η πρόνοια του Θεού γνωρίζει τις ανάγκες των ανθρώπων.
Μια εγγονή του Γέροντα Δημόκριτου τού έγραψε σε ένα γράμμα: «Γέροντα, κάνε καμιά προσευχή γιατί δεν πάμε καλά». Ο Γέρων Δημόκριτος απάντησε: «Ναι, εμείς να κάνουμε προσευχή για να διορθωθούν τα πράγματα εσείς όμως κλείστε λίγο την τηλεόραση και κάντε και εσείς καμιά προσευχή .Διότι λέει η εκκλησία μας: «Ισχύει δέησης δικαίου ενεργούμενη». Ισχύει η δέησης ενός Μοναχού, ενός ευλαβούς χριστιανού, όταν προσεύχεται για κάποιον, αλλά και κείνος πρέπει να σηκώνει τα μάτια του εις τον Θεόν. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Μαζί με τη βοήθεια της Αθηνάς, κούνα και το χέρι σου λίγο.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ.
 
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8139.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible