Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Ἡ Περιφερειακή Διεύθυνση Ἐκπαίδευσης Θεσσαλίας προτείνει Διημερίδα μέ θέμα «Ὁμοφοβία καί Τρανσφοβία στήν Ἐκπαίδευση»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας αναρτήθηκε Πρόγραμμα και Πρόσκληση σε Διημερίδα με θέμα "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, Κοινωνικές αντιλήψεις και στάσεις: Ο ρόλος των φορέων". Την Πρόσκληση υπογράφουν τα μέλη της Ομάδας "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση". Από την ιστοσελίδα τους πληροφορούμαστε ότι «Η Ομάδα έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) με δικό της περίπτερο, σε Συνέδρια και Σεμινάρια (με εκπροσώπηση από μέλη της) και τα τελευταία δύο χρόνια διενεργεί έρευνα σχετιζόμενη με ομοφοβικά περιστατικά ατόμων κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής».
Στη Διημερίδα συμμετέχουν οργανώσεις όπως «ΛΟΑΤ ΑμεΑ», QueerTrans ή οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» δηλ. οικογένειες με γονείς του ίδιου φύλου. Η θεματολογία αφορά σε ζητήματα «ομοφοβίας» και «τρανσφοβίας» ενώ οι διοργανωτές αναφέρουν ότι «Στόχος μας είναι να διερευνηθούν ζητήματα στάσεων, αντιλήψεων και πρακτικών των εμπλεκόμενων φορέων (κράτος, γονείς, εκπαιδευτικοί, συνομήλικοι, εκκλησία, ΜΜΕ, κοινωνικά δίκτυα, συλλογικότητες, επιστημονικός κόσμος κ.ά.) που επηρεάζουν την εκπαίδευση και την ευρύτερη σχολική κοινότητα γύρω από ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας.
Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι άρρητες και λανθάνουσες αντιλήψεις διαμορφώνουν την καθημερινότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και επηρεάζουν πολιτικές και πρακτικές, θέτοντας τις βάσεις για φαινόμενα σεξισμού και ομοφοβίας / τρανσφοβίας. Μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων μας ελπίζουμε να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος γύρω από αυτό το σοβαρό θέμα που μέχρι τώρα καλύπτεται από σιωπή και αμηχανία».
Το ερώτημα βέβαια δεν είναι τι είδους συνέδρια διοργανώνουν τα μέλη της Ομάδας "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση" αλλά κατά πόσο είναι επιτρεπτό οι διοργανώσεις αυτές να προωθούνται μέσω των ιστοσελίδων των επισήμων φορέων της εκπαίδευσης…
 
http://thriskeftika.blogspot.gr/2015/05/h.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ