Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς:Τό «λογικόν ἄδολον γάλα» (Α΄Πετρ. 2, 2)

nikolaivelimirovits


Ως αρτιγέννητα βρέφη βλέπει τους χριστιανούς ο μέγας Απόστολος. Το βάπτισμα είναι μία νέα γέννηση απ’ αυτό αρχίζει και μετρά ο άνθρωπος τη νέα ζωή του. Ο πνευματικά αρτιγέννητος πρέπει να τραφεί με ήπια και όχι στερεά τροφή, ακριβώς όπως τα κατά σάρκα νεογέννητα βρέφη. Τί είδους τροφή συστήνει για τους χριστιανούς ο Απόστολος; Το «λογικόν άδολον γάλα». Το νήπιο τρέφεται με συνηθισμένο γάλα, που είναι απλώς απεικόνιση, του λογικού άδολου γάλακτος, με το οποίο ένα νήπιο, κατά πνεύμα, έχει ανάγκη να τραφεί.
Ποιό είναι λοιπόν αυτό το λογικό και άδολο γάλα με το οποίο θα έπρεπε να τρέφονται οι χριστιανοί;
Ο ίδιος ο Απόστολος δίνει την απάντηση, λέγοντας «είπερ εγεύσασθε ότι χρηστός ο Κύριος». Που σημαίνει ότι είναι ο Ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός, Ζων και Ζωοδότης. Το «λογικόν άδολον γάλα» είναι οι λόγοι του Χριστού. Μακάριοι είσαστε, αδελφοί, εάν τρέφετε την ψυχή σας με τους λόγους του Χριστού, όπως με το γλυκόπιοτο γάλα, διότι οι ψυχές σας θα γίνουν καρπο­φόρες και ευλογημένες και θα είσαστε προετοιμασμένοι για τη Βασιλεία του Θεού.
Τα θαύματα του Χριστού είναι το «λογικόν άδολον γάλα». Μακάριοι είσαστε, αδελφοί, εάν τρέφετε τις ψυχές σας μ’ αυτό το γλυκύτατο γάλα, διότι θα είσαστε τότε όπως οι άγγελοι, που ακαταπαύστως νύχτα και ημέρα ανυμνούν και μεγαλύνουν τα θαύματα του Θεού.
Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το «λογικόν άδολον γάλα». Μακάριοι είσαστε αδελφοί, αν τρέφετε τις ψυχές σας με το γλυκό αυτό γάλα, διότι εσείς θα γίνετε μέλη του ζωντανού και αθανάτου Σώματος του Χριστού στον ουρανό.
Η νίκη του Αναστάντος Χριστού επί του θανάτου είναι το «λογικόν άδολον γάλα». Μακάριοι είσαστε, αδελφοί, αν τρέφετε τις ψυχές σας με το γλυκό αυτό γάλα, διότι θα βαδίζετε ως νικητές – ήδη απ’ αυτήν τη ζωή – και στην επέκεινα ζωή θα ίστασθε εν δεξιά του Νικητή Χριστού.
Αδελφοί, όλος ο Χριστός είναι το «λογικόν άδολον γάλα». Ας επιδοθούμε πάνω απ’ όλα, αυτό το γλυκό γάλα, ώστε να αναπτυχθούμε και να οδηγηθούμε στη σωτηρία. Διότι αυτή είναι η μόνη τροφή για τη σωτηρία μας. Όλα τ’ άλλα οδηγούν στη φθορά και στον τάφο.
Ω Κύριε Ιησού Χριστέ, Αμνέ του Θεού, Συ που είσαι το «λογικόν άδολον γάλα», θρέψε μας με τον Εαυτό Σου όπως έθρεψες τους αγίους Αποστόλους Σου – ώστε κι εμείς να αυξηθούμε αρκετά για να σωθούμε.
Σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

(Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, Ο Πρόλογος της Αχρίδος, Ιούλιος, εκδ. Άθως, σ. 74-76)
 http://www.diakonima.gr/2015/07/23/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ