Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ἡ πρόκληση τῶν πεταμένων τροφίμων

Η είδηση δημοσιεύθηκε, σχετικά πρόσφατα, στην βρετανική εφημερίδα The Independent: «Στην Βρετανία τα νοικοκυριά, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία πετούν κάθε χρόνο στα σκουπίδια 16 εκατομμύρια τόνους τροφίμων, ποσότητα, που θα μπορούσε να καλύψει το μισό των ετήσιων αναγκών της Αφρικής. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η αξία των τροφίμων που πετάγονται στα σκουπίδια ανέρχεται στο ποσό των 26 δις ευρώ»!… Ασφαλώς δεν είναι μόνο οι Βρετανοί που πετούν τρόφιμα στα σκουπίδια. Απλώς εκεί οι ποσότητες μετρήθηκαν. Ο άνθρωπος της δυτικής κοινωνίας της αφθονίας, προσπαθώντας να βιώσει έναν ατομικό ευδαιμονισμό, κινείται μεταξύ υπερκατανάλωσης και σπατάλης.
Σε έναν κόσμο, που το μεγαλύτερο κομμάτι του όχι μόνο πεινά, αλλά και πεθαίνει από πείνα· σε μια εποχή που οι τιμές των τροφίμων βρίσκονται στα ύψη και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν· όταν πρόσφατα οι τηλεοράσεις έδειξαν εικόνες ευρωπαίων πολιτών να αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, η στάση αυτή των Βρετανών και γενικότερα του δυτικού ανθρώπου αποτελεί μέγιστη πρόκληση. Οι νέες τεχνολογίες που επαγγέλλονται την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής τροφής, θεωρητικά υποτίθεται ότι θα συμβάλουν στην εξάλειψη της πείνας, αλλά ουσιαστικά απλώς διευρύνουν τη δυνατότητα του δυτικού ανθρώπου για υπερκατανάλωση και σπατάλη.
Εάν ο καθένας μας δεν περιορίσει τον προσωπικό του υπερκαταναλωτισμό, εάν δεν συνειδητοποιήσει ότι η τροφή είναι δώρο του Θεού και ως τέτοιο πρέπει να διαχειρίζεται από τον άνθρωπο, όχι μόνο για την κάλυψη των ατομικών του αναγκών, αλλά και για την κάλυψη των στερημένων αδελφών του, εάν ο καθένας δεν εφαρμόσει στην πράξη τον λόγο του Αποστόλου Παύλου: «…εν τω νυν καιρώ το υμών πλεόνασμα εις το εκείνων υστέρημα…», τότε το χάσμα που χωρίζει τους χορτασμένους από τους πεινασμένους του κόσμου αυτού, συνεχώς θα διευρύνεται με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της ανθρωπότητος.

(Από το περιοδικό: «Η δράση μας», τεύχος Οκτωβρίου 2008)
      
(Πηγή ηλ. κειμένου: orp.gr)

http://alopsis.gr/%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%bc%cf%89%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible