Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Κόνων τῆς Ἰσαυρίας πού βαπτίστηκε ἀπό τόν ἴδιο τόν ἀρχάγγελο Μιχαήλ


Ό Κόνων ανατράφηκε από παιδί με τη χριστιανική Πίστη και βαπτίστηκε στο όνομα της Άγιας και ζωοποιού Τριάδος, από τον ίδιο τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ό αρχάγγελος του Θεού τον παρακολουθούσε αοράτως και τον παράστεκε μέχρι τον θάνατό του. Ο Κόνων φωτιζόταν και ενδυναμωνόταν με τη χάρη του Άγιου Πνεύματος: στην καρδιά του δεν χωρούσε οτιδήποτε κοσμικό άλλα μόνον τα πνευματικά και ουράνια.
Όταν οι γονείς του τον ανάγκασαν να παντρευτεί, την πρώτη νύχτα του γάμου του πήρε ένα κερί, το έβαλε κάτω από ένα δοχείο και ρώτησε τη σύζυγό του: «Ποιο είναι καλύτερο, το φως ή το σκοτάδι;». «Το φως!» απάντησε εκείνη. 
Ύστερα άρχισε να της μιλάει για την Πίστη και για την πνευματική ζωή, ως παρασάγγας ανώτερη και πιο επιθυμητή από τη σαρκική ζωή. Κέρδισε! Έφερε στη χριστιανική Πίστη τη σύζυγό του και στή συνέχεια μετέστρεψε και τούς γονείς της. Ο Κόνων και η γυναίκα του έζησαν εν παρθενία, σαν αδέλφια. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η σύζυγός του και οι γονείς της πέθαναν. Εκείνος τότε αποσύρθηκε εντελώς από τα εγκόσμια και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στον ασκητικό αγώνα: τήν προσευχή, τη νηστεία και τη μελέτη τού Θεού. Επιτέλεσε μεγάλα θαύματα, μέσω των οποίων πολλούς έφερε στή χριστιανική Πίστη. Μπορούσε, ανάμεσα στα άλλα χαρίσματά του, να διατάζει τα πονηρά πνεύματα να τον υπηρετούν.
Ο Κόνων συνελήφθη σε καιρό διωγμού των χριστιανών, βασανίστηκε και το σώμα του καταξεσχίσθηκε με μαχαίρια. Οι ασθενείς αλείφονταν τότε με το αίμα του και θεραπεύονταν. Αφού έζησε γιά δύο ακόμη χρόνια στήν Ισαυρία, κατόπιν εξεδήμησε και παρεστάθη ενώπιον τού Κυρίου. Ο ένδοξος αυτός άγιος μαρτύρησε τον 2° αιώνα17.

17. Σ.τ.μ. Στους ελληνικούς συναξαριστές αναφέρεται ότι καταγόταν από την πόλη Βυδανή της μητροπόλεως Ισαυρίας (ορεινό, περιοχή της Μ. Ασίας) και έζησε τον καιρό των άγιων Αποστόλων.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΑΡΤΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible