Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Ὁπότε εἴμαστε ἔξω ἀπό τό ἔλεος τοῦ Θεοῦ, εἴμαστε ἔξω ἀπό τούς ἑαυτούς μας. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. Όποτε είμαστε έξω από το έλεος του Θεού, είμαστε  έξω από τούς εαυτούς μας. Άν συγκριθούμε με την πλήρη χάριτος αληθινή φύση μας, βλέπουμε ότι είμαστε σε μια κατάσταση όχι καλύτερη από του παράφρονος σε σύγκριση με τον υγιή άνθρωπο. Μόνον ένας ευλογημένος άνθρωπος είναι φυσιολογικός άνθρωπος, δηλαδή άνθρωπος ανώτερης, ακηλίδωτης φύσεως, όπου δεσπόζει και κυβερνά η χάρη του Θεού.Ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος λέει: «Μία λάμπα, ακόμη κι αν είναι γεμάτη με λάδι κι έχει φυτίλι, παραμένει κατασκότεινα αν δεν είναι αναμμένα. 
Το ίδιο συμβαίνει και με μια ψυχή, που φαίνεται κοσμημένη με κάθε αρετή: αν δεν έχει το φως και τα χαρά του Αγίου Πνεύματος, είναι σβησμένα και σκοτεινά». (Ομιλία, Άρ. 59) Όπως λέει ο πρωτοκορυφαίος Απόστολος: Χάριτι δε Θεού είμι ο είμι (Α' Κορινθ. 15:10). Το να είμαστε χωρίς  χαρά σημαίνει ότι έχουμε αποξενωθεί από τον Θεό και απ' την πραγματικότητα της προσωπικής μας ύπαρξης. Ή ύπαρξή μας, η προσωπικότητά μας, επιβεβαιώνει την πραγματικότητα μας και προσλαμβάνει την πληρότητα τας μόνο με χαρά στην εγγύτητά της προς τον Θεό. Γι’ αυτό πρέπει να αντικρίζουμε τούς αμαρτωλούς όπως αντικρίζουμε τούς ασθενείς: ως αδύναμες σκιές δίχως πραγματικότητα και δίχως νου.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΜΗΝΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ