Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Πέντε χαρακτηριστικά τῆς ἐνδόξου Δευτέρας Ἐλεύσεως τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

ΠΕΝΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ώσπερ γάρ η αστραπή εξέρχεται από ανατολών και φαίνεται έως δασμών, ούτως έσται και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου- όπου γάρ εάν η το πτώμα, εκεί συναχθήσονται οι αετοί. (Ματθ. 24, 27 )
   Η Δεύτερα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού θά είναι θεϊκή Επιφάνεια εν δόξα. Ο Κύριός μας το επανέλαβε πολλές φορές. Εδώ, στο χωρίο αυτό, εκφράζει λεπτομερώς με τί θά μοιάζει η θεϊκή Του Επιφάνεια. Θά είναι, λέει, σαν αστραπή. Μέσα απ' αυτή τήν παρομοίωση ο Θεός μάς αποκαλύπτει τα πέντε χαρακτηριστικά της ενδόξου Δευτέρας ελεύσεώς Του.
Πρώτον. Η Δευτέρα Παρουσία Του θά έλθει απροσδόκητα, σαν αστραπή. Γι’ αυτό Εκείνος μάς υπενθυμίζει: γρηγορείτε ούν, ότι ούκ οίδατε τήν ημέραν ουδέ την ώραν (Ματθ. 25,13).
Δεύτερον.Η Δευτέρα Παρουσία Του θά είναι παμφαέστατη, σαν αστραπή, ηλίου φαεινότερη. Τότε ο ήλιος και τα άστρα θά σκοτιστούν. Ολόκληρο το σύμπαν θά χάσει τήν ακτινοβολία του, όταν Εκείνος εμφανιστεί εξαστράπτων από άκρου έως άκρου του ουρανού!

Κάτω από τήν ουράνια αυτή φλόγα, ο αμαρτωλός άνθρωπος, του οποίου το φώς και η λαμπρότητα έχουν σκοτιστεί λόγω της αμαρτίας, θά είναι πιο σκοτεινός! Γι' αυτό ο Κύριος μάς υπενθύμισε να διατηρούμε αναμμένες τις λαμπάδες της  ψυχής μας, πεπληρωμένες με λάδι και ευτρεπισμένες ! ~Ω, αδελφοί μου, ας μην βρεθούμε εκείνη τη φοβερή ώρα ραθυμοϋντες και σκοτισμένοι!
Τρίτον. Η έλευσή Του θά είναι πανίσχυρη, σαν τήν αστραπή. Ο ίδιος ο Κύριος λέει, σε άλλο σημείο, ότι θά έλθει εν νεφέλαις μετά δυνάμεως πολλής και δόξας (Μάρκ. 13,26).
Τέταρτον. Ή έλευσή Του θά γίνει αστραπιαία γνωστή σε όλο τον κόσμο, από ανατολών μέχρι δυσμών. Με άλλα λόγια, δεν θά εμφανιστεί όπως τήν πρώτη φορά - γιά να Τον δουν μόνον οι μαθητές Του, ένας μόνον λαός ή ένα έθνος, μία χώρα, ένα κράτος. Θά φανεί σε όλους, σαν αστραπή τήν οποία θά δουν αμέσως όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί επί της γης!
Πέμπτον. Ακριβώς όπως η αστραπή προηγείται της βροχής και της χαλάζης, έτσι και η Δευτέρα Παρουσία Του προηγείται της Φοβέρας Κρίσεως, η οποία θά είναι, γιά μέν τούς δικαίους και τούς πιστούς 'ευπρόσδεκτη σαν τήν απαλή βροχή, γιά δε τούς άδικους και απίστους επώδυνη σαν τη χαλαζόπτωση.
’Άς σπεύσουμε να προετοιμαστούμε νήφοντας, αδελφοί μου, διότι ήδη πυκνώνουν τα σύννεφα και η θεϊκή αστραπή μπορεί ανά πάσα στιγμή να κατέλθει εν μέσω αυτών.
”Ω Κύριε, μεγαλοδύναμε και παντοκράτωρ, δώσε μας λάδι γιά τις λαμπάδες των ψυχών μας, ώστε να μην βρεθούμε διωγμένοι στο σκότος το αιώνιο, όταν λάμψει το δικό Σου αιώνιο Φώς.
Σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις εις τούς αιώνας των αιώνων! Αμήν.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΑΡΤΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible