Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Πῶς κατόρθωσε ὁ Χριστός νά ἐπιτελέσει τόσα πολλά ἔργα; Τό κατόρθωσε μέ τή βοήθεια πέντε κύριων θαυμαστῶν σημείων: τήν ταπείνωσή Του, τά λόγια Του, τίς ἐνέργειές Του, τό αἷμα Του καί τήν Ἀνάστασή Του. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ


ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

τα γαρ έργα α έδωκέ μοι ο Πατήρ ίνα τελειώσω αυτά, αυτά τα έργα α εγώ ποιώ, μαρτυρεί περί εμού ότι ο πατήρ με απέσταλκε (Ιωάν. 5:36)
Αδελφοί, ποια είναι αυτά τα έργα του Χριστού; Είναι τα έργα του Οικοδεσπότη ο οποίος, επιστρέφοντας από ταξίδι, βρήκε το σπίτι του να έχει καταληστευτεί και ερημώσει. Είναι τα λόγια του Ιατρού ο οποίος μπήκε στο πιο μολυσμένο νοσοκομείο, έφερε φάρμακα κι άρχισε να θεραπεύει. Είναι τα έργα του Βασιλέως ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα Του και τη, βρήκε διαιρεμένη, κατεστραμμένη και τούς υπηκόους Του σκλάβους σε μια ξένη χώρα. Είναι τα έργα τού μεγαλύτερου Αδελφού ο οποίος ταξίδεψε σε χώρα μακρινή αναζητώντας τον μικρότερο αδελφό του, πού είχε γίνει πάμπτωχος και άγριος, ζώντας άσωτο και πλάνητα βίο. Είναι επίσης τα έργα του Θεραπευτή, του Ποιμένος και Χορηγού των πάντων.

Στ’ αλήθεια, αυτά δεν είναι μικρά έργα! Ένας συνηθισμένος άνθρωπος -κι ας είχε τις μεγαλύτερες δεξιότητες, τις περισσότερες γνώσεις κατά κόσμον και τη, μεγαλύτερη ανδρεία- δεν θά ήταν ικανός να επιτύχει ούτε σε τρεις χιλιάδες χρόνια αυτά πού ο Χριστός κατόρθωσε μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Όχι μόνον ένας άνθρωπος, αλλά ούτε κι όλοι οι άνθρωποι μαζι δεν θά μπορούσαν ποτέ να πετύχουν τα έργα του Χριστού σε ολόκληρη την αιωνιότητα!

Πώς κατόρθωσε ο Χριστός να επιτελέσει τόσα πολλά έργα; Το κατόρθωσε με τη βοήθεια πέντε κύριων θαυμαστών σημείων: την ταπείνωσή Του, τα λόγια Του, τις ενέργειές Του, το αίμα Του και την Ανάστασή Του.

Τί μαρτυρούν τα έργα τού Χριστού; Μαρτυρούν, πρώτα απ’ όλα, ότι δεν Τον έστειλε η γη αλλά ο ουρανός- δεύτερον, ότι δεν Τον έστειλε ένας άγγελος αλλά ο ίδιος ο ουράνιος Πατέρας• τρίτον, ότι ουδείς είναι επαρκής γιά τέτοια έργα, εκτός μόνον από Εκείνον ο οποίος είναι μέγας ως ο Θεός, σοφός ως ο Θεός, παντοδύναμος ως ο Θεός, ελεήμων ως ο Θεός - δηλαδή Εκείνος, ο οποίος, ναι, είναι ο ίδιος ο Θεός!

’Ώ, πόσο ασήμαντα είναι όλα τα έργα μας, συγκρινόμενα προς τα έργα του Χριστού! Με ένα μόνο κόκκο της αγαθοσύνης του Χριστού και τού ζήλου Του, της επιμέλειας και της ειλικρίνειάς Του, μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα έργα μας τέλεια. ’Ώ Κύριε Ιησού, χάρισε μας αυτόν τον κόκκο διότι εμείς, οι επί της γής, ούτε μπορούμε να βρούμε αυτόν τον κόκκο, μα ούτε και τον αξίζουμε.

Ότι Σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΜΗΝΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible