Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

«Πιστέψτε με, ὅταν κατέφυγα στόν Θεό καί Σωτήρα μου δέν συνάντησα τίποτα λυπηρό, δυσχερές ἤ ἀνυπόφορο. Ἡ μόνη μεγάλη καί ἀφόρητη θλίψη πού εἶχα ἦταν ὅτι δέν μποροῦσα νά βρῶ τρόπο νά πεθάνω, ἀντάξιο τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ!».

 Πόσο μεγάλοι είναι οι Χριστιανοί πού τρέφουν αγάπη, μεγάλη για τον Χριστό! ’Ώ, πόσο στ’ αλήθεια μεγάλοι ήταν εκείνοι οι χριστιανοί, εκείνοι οι θεοφόροι πατέρες και μάρτυρες. Γιά πολλούς στην εποχή μας, το πνευματικό αυτό μέτρο είναι αδιανόητο. Ιδού τί είπε ένας άπ’ τούς μεγάλους αυτούς, ο όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, ενώπιον όλων των μοναχών της μονής του.
Μιλώντας ο όσιος από προσωπική εμπειρία για το πώς εκπληρώθηκαν στην περίπτωσή του τα λόγια τού Κυρίου: ο γάρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν έστιν (Ματθ. 11,30), είπε τα εξής:
«Πιστέψτε με, όταν κατέφυγα στον Θεό και Σωτήρα μου δεν συνάντησα τίποτα λυπηρό, δυσχερές ή ανυπόφορο. Η μόνη μεγάλη και αφόρητη θλίψη πού είχα ήταν ότι δεν μπορούσα να βρω τρόπο να πεθάνω, αντάξιο της αγάπης του Χριστού!». 

Ψυχές όπως τού οσίου Συμεών δεν είναι σαν πύρινες φλόγες κλεισμένες μέσα σε χωμάτινα σκεύη; Οι πύρινες φλόγες είναι πάντοτε κατακόρυφες, προσανατολισμένες στον ουρανό, ευθυτενείς. Αρκεί να αφαιρεθεί το κάλυμμα και ή φλόγα εκτινάσσεται προς τα πάνω!


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΑΡΤΙΟΣ

https://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/03/blog-post_910.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ