Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Ὁ Ἅγιος Βασίλειος τοῦ Ὄστρόγκ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ.

Ο άγιος Βασίλειος του Οστρόγκ

Ο Βασίλειος γεννήθηκε στο χωριό Πόποβ της Ερζεγοβίνης από απλούς και θεοσεβούμενους γονείς. Από νέος ήταν έμπλεος αγάπης για την Εκκλησία του Θεού- όταν έφθασε σε ώριμη ηλικία πήγε στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τρεμπίνγιε, όπου ενδύθηκε το μοναχικό σχήμα.

Ως μοναχός ο  Βασίλειος έγινε γρήγορα γνωστός για την επιμελή και εξαιρετική ασκητική πολιτεία του. Αναλάμβανε τα πιο βαριά και δύσκολα ασκητικά παλαίσματα. Αργότερα εξελέγη, παρά τη θέλησή του, επίσκοπος Ζαχουμίου και Σκεντερίας.  Ως ιεράρχης έζησε αρχικά στο μοναστήρι Τβέρντος και από εκεί ο καλός ποιμένας ενίσχυε το ποίμνιό του στην Ορθόδοξη πίστη, προστατεύοντας το από τις βιαιότητες των Τούρκων και τις μεθοδείες των Λατίνων.


Όταν ο Βασίλειος πιέστηκε υπερβολικά από τούς εχθρούς του και το μοναστήρι του Τβέρντος καταστράφηκε απ' τούς Τούρκους, τότε μετέβη στο Οστρόγκ εκεί έζησε βίο αυστηρής ασκήσεως, σκέποντας παράλληλα το ποίμνιό του με την αδιάλειπτη και θερμή προσευχή του.


Αναπαύτηκε εν ειρήνη του Κυρίου τον 16ο αιώνα, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη τα λείψανά του, πού παραμένουν άφθαρτα και θαυματουργούν μέχρι τις ημέρες μας, Τα θαύματα πού ενεργούνται πάνω απ’ τον τάφο του όσιου Βασιλείου του Όστρόγκ είναι αναρίθμητα. Χριστιανοί άλλα και Μουσουλμάνοι προστρέχουν στα άφθορα λείψανά του και θεραπεύονται από τις πιο βαριές ασθένειες και θλίψεις. Κάθε χρόνο τελείται εκεί μια πανεθνική συνάθροιση προς τιμήν του, τήν ημέρα της Πεντηκοστής.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΑΠΡΙΛΙΟΣ

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/04/blog-post_330.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ