Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

Ὅσιος Βασιλίσκος τῆς Σιβηρίας. Ἡ χάρη και τά δῶρα τῆς καρδιακῆς προσευχῆς. Ἐπιλογή ἀπό τίς σημειώσεις πού κρατοῦσε ὁ μαθητής του Ὅσιος ΖωσιμᾶςΟ  μοναχός της Σιβηρίας  και  άγιος γέροντας, γεννήθηκε περίπου. 1740. Πέθανε στην πόλη Τουρινσκ στις 29 Δεκεμβρίου 1824 και θάφτηκε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Τορίνο
Κάποτε άκουσε τήν ακόλουθη συμβουλή από έναν αδελφό: αν κάποιου εξασθενεί η όραση, τότε αντί να διαβάζει τούς χαιρετισμούς και τούς παρακλητικούς κανόνες της Θεοτόκου, μπορεί να κάνει μέσα του τήν εξής προσευχή στή Μητέρα του Θεού: «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον με τόν αμαρτωλό». Ο γέροντας συμφώνησε μ’ αυτό και το βράδυ άρχισε να προσεύχεται πρώτα στον Κύριο: «Κύριε Ιησού Χριστέ ...» κι έπειτα στήν Παναγία: «Ύπεραγία Θεοτόκε, σώσον με τόν αμαρτωλό».
Τις προσευχές αυτές τις έκανε με μεγάλη κατάνυξη στο Χριστό και τήν Παναγία. Μετά βυθίστηκε σε έναν ελαφρύ ύπνο και είδε δεξιά του τήν εικόνα της Μητέρας τού Θεού και αριστερά του τον Κύριο Ιησού Χριστό, όχι όπως τούς βλέπουμε στις εικόνες, αλλά σωματικά, με ανείπωτη ομορφιά, σα να βρίσκονταν πίσω από κουρτίνες. Κι όταν άνοιξαν οι κουρτίνες τούς είδε να στέκονται εκεί και προσευχήθηκε και στους δυο. ’Έτσι ξύπνησε και βρέθηκε σε έκσταση, με τήν καρδιά του γεμάτη από πνευματική χαρά, γιά το αναντίρρητο γεγονός ότι η προσευχή αυτή ήταν αποδεκτή από το Θεό.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΟΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ.
ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ.

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/07/blog-post_842.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ