Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Ἡ Σαλώμη ἡ μαία πού ζοῦσε στήν Βηθλεέμ. Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος

Η ΣΑΛΩΜΗ Η ΜΑΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ.


Η Παναγία Παρθένος Μαρία συνέλαβε τον Κύριο Ιησού Χριστό μία Παρασκευή -όπως και το Πάθος Του επί του Σταυρού ήταν μέρα Παρασκευή- και Τον γέννησε την πρώτη ημέρα της εβδομάδος. Την πρώτη ημέρα της εβδομάδος είπε ο Θεός: Γενηθήτω φως (Γένεσις 1, 3). Την πρώτη ημέρα της εβδομάδος έπεσε το μάννα εξ ουρανού στη γη. Την πρώτη ημέρα της εβδομάδος γεννήθηκε ο Κύριος και Σωτήρας μας και την ημέρα αυτή βαπτίστηκε στον Ιορδάνη.
Την εποχή εκείνη ζούσε στη Βηθλεέμ η Σαλώμη η μαία• μια ηλικιωμένη γυναίκα, συγγενής του Ιωσήφ και της Μαρίας. Δεν μπορούσε να δεχθεί στο σπίτι της τούς συγγενείς της, αλλά τούς επισκέφτηκε στο σπήλαιο των ποιμένων. Όταν η Παναγία γέννησε ασπόρως τον Κύριο και Σωτήρα ημών, η Σαλώμη πήγε να τήν επισκεφτεί. Έξεπλάγη πού μια τόσο νεαρή κοπέλα μπόρεσε να γεννήσει χωρίς τη βοήθεια μιας μαίας, να σπαργανώσει η ίδια μόνη της το Βρέφος-Χριστό και μολαταύτα να στέκεται ακόμη ακμαία στα πόδια της!
Όταν εξηγήθηκε στη Σαλώμη ότι η γέννηση αυτή ήταν εκ Θεού και όχι εξ ανθρώπου, ότι ήταν άσπορος η σύλληψη και η γέννηση και ότι η Παναγία παρέμεινε Παρθένος μετά τη γέννηση, όπως και πριν από αυτήν, η Σαλώμη δεν το πίστεψε.
Απεναντίας τόλμησε ν’ απλώσει το χέρι της γιά ν’ αγγίξει το σώμα της Παναγίας και να το εξετάσει, όπως συνήθιζαν οι μαίες, γιά να δει αν πράγματι ήταν έτσι. Εξαιτίας της δυσπιστίας και της αυθάδειας πού επέδειξε, έπεσε πάνω της άμεση τιμωρία: το χέρι της ξεράθηκε! Η ηλικιωμένη γυναίκα τρόμαξε πολύ με το υπερφυές σημείο του Θεού και θρήνησε γιά το κοκαλωμένο χέρι της. Ωστόσο, όταν μετά άγγιξε το Θείο Βρέφος, το χέρι της αποκαταστάθηκε κι έγινε υγιές όπως και πρώτα.
Έτσι πίστεψε η Σαλώμη στην παρθενία της Παναγίας και στη Θεότητα του Χρίστου. Σαράντα μέρες αργότερα, όταν η Παρθένος προσήλθε με το Θείο Βρέφος στον Ναό της Ιερουσαλήμ σύμφωνα με τα ειωθότα, ο αρχιερέας Ζαχαρίας την τοποθέτησε σε μια περιοχή προορισμένη γιά τις παρθένους. Οι Ιερείς και οι Φαρισαίοι οργίστηκαν τότε και ήθελαν να τη μεταφέρουν στο σημείο πού προοριζόταν γιά τις παντρεμένες γυναίκες, αλλά ο διακριτικός Ζαχαρίας δεν το επέτρεψε, ισχυριζόμενος ότι η Παναγία ήταν παρθένος, παρόλο πού είχε γεννήσει. Εξαιτίας αυτού οι Ιουδαίοι γέροντες μισούσαν τον Ζαχαρία και ζητούσαν απ’ τον Ηρώδη να τον σκοτώσει. Αμέσως μετά έφυγε απ’ τον Ναό η Θεοτόκος και μαζί με τον Ιωσήφ ταξίδεψαν από τήν Ιερουσαλήμ προς τη Ναζαρέτ και από εκεί στήν Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ