Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ἀπόκτησε τό κατά Χριστόν π έ ν θ ο ς λένε οἱ πατέρες κι αὐτό θά σοῦ τά διδάξει ὄλα.


Αγ. Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ

ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ: Ποιοι είναι οι αληθινοί κ α ρ π ο ί της προσευχής του Ιησού από τους οποίους ο αρχάριος θα αναγνωρίσει ότι προσεύχεται σωστά;
ΓΕΡΟΝΤΑΣ: Οι πρώτοι καρποί της προσευχής είναι η φ ι λ ο σ τ ο ρ γ ί α και η σ υ μ π ά θ ε ι α. Οι καρποί αυτοί παρουσιάζονται μετά από κάθε προσευχή που γίνεται σωστά κυρίως δε με την προσευχή του Ιησού, η άσκηση της οποίας είναι υψηλότερη από την ψαλμωδία και από άλλες προσευχές.
Από την προσοχή και τη συμπάθεια γεννιέται η φ ι λ ο σ τ ο ρ γ ί α κι απ΄αυτήν πάλι διπλασιάζεται η σ υ μ π ά θ ε ι α. Η μία γεννάει αλλά και στηρίζει την άλλη. Και οι δύο μαζί δίνουν βάθος στην προσευχή και ζ ω ή στην κ α ρ δ ι ά.
Της παρέχουν καθαρότητα και απομακρύνουν τον διασπασμό και τον ρεμβασμό. Η συμπάθεια και η φιλοστοργία είναι δώρα του Θεού που δίνονται στην καθαρά προσευχή….
Καρπός της αληθινής προσευχής όμως είναι και η ενίσχυση της δυνατότητάς μας να παρατηρούμε τις παραβάσεις και την αμαρτωλότητά μας. και αυτή θα μας οδηγήσει στην ένταση της συντριβής μας και στην επιδίωξη του πένθους.

Το  π έ ν θ ο ς  όταν ενωθεί με την οδύνη της συντετριμμένης και τεταπεινωμένης καρδιάς είναι η κύρια εκδήλωση της συντριβής. Διεγείρει την καρδιά από τα βάθη της και καταβάλλει την ψυχή.
Τότε ο άνθρωπος αρχίζει να αποκτά την αίσθηση της παρουσίας του Θεού. …Ο  φ ό β ο ς  του  Θ ε ο ύ είναι ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Με το που θα φανεί,  τα πάθη αρχίζουν να απομακρύνονται. Κι η καρδιά μαζί με τον νου έλκονται προς το αδιάλειπτο έργο της προσευχής.
Σε μερικές περιπτώσεις η επιτυχία εκδηλώνεται με ένα αίσθημα γ α λ ή ν η ς, τ α π ε ί ν ω σ η ς  και αγάπης για τον Θεό και τον πλησίον. Δε μας νοιάζει αν ο άλλος είναι καλός ή κακός. Τους αγαπάμε όλους….
Απόκτησε το π έ ν θ ο ς  λένε οι πατέρες κι αυτό θα σου τα διδάξει όλα. Θα υψώνουμε τη φωνή και θα θρηνούμε διαρκώς ενώπιον του Θεού.
------------------------------------------------------------
Κείμενα από το βιβλίο ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ Αγ. Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ σελ. 51-54

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible