Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019

Ὁ Ἅγιος Μπογκολέπ τοῦ Ἀστραχάν, ὁ "μεγαλόσχημος παῖς"Ο Άγιος Μπογκολέπ, ο θαυματουργός από το Τσέρνι Γιάρ, εορτάζεται στην Ρωσία στις 29 Ιουλίου. Η ζωή του Αγίου Μπογκολέπ γράφτηκε μεταξύ των ετών 1731-1732 από τον Σάββα Ταταρίνωβ, έναν έμπορο από το Τσίρνογιαρσκ.
Για πολλά χρόνια τα ρωσικά συναξάρια ανέφεραν μόνο το έτος της κοιμήσεως και τον τόπο της ταφής του. Οι εκδόσεις ''Ρώσος Προσκυνητής''βρήκαν ένα παλαιό χειρόγραφο που περιλαμβάνει την ζωή αυτού γεμάτου σοφία Θεού παιδιού.
Ο Άγιος Μπογκολέπ λοιπόν,γεννήθηκε 1647 σε μία οικογένεια θεοσεβούμενων χριστιανών.Στην βάτισή του έλαβε το όνομα Μπόρις, προς τομήν του Αγίου Πρίγκηπα Μπόρις. Μετά από λίγο καιρό,ο πατέρας του,Ιάκωβος Λούκιτς Ουσακώβ, ονομάστηκε κυβερνήτης της περιοχής Τσέρνι Γιάρ,και μετακινήθηκε στην περιοχή μαζί με την οικογένειά του.
Ο Σάββας Ταταρίνωβ αναφέρει μερικές ασυνήθιστες πτυχές από την ζωή του αγίου παιδιού.Από πολύ μικρός,την Τετάρτη και την Παρασκευή,δεν δεχόνταν τροφή,ούτε καν δεν θήλαζε,ενώ όταν άκουγε να χτυπάει η καμπάνα έκλαιγε και δεν σταματούσε μέχρι να τον πάρουν στον ναό. Οι γονείς του,έκπληκτοι από την ασυνήθιστη συμπεριφορά του,προσπάθησαν να διαπιστώσουν εαν η συμπεριφορά του έχει σχέση με τον εκκλησιασμό.Μία μέρα δεν τον πήγαν στον ναό και όλη μέρα μέρα έκλαιγε και δεν έφαγε τίποτα.
Όταν ο Μπογκολέπ ήταν δύο ετών,αρρώστησε από μία επιδημία που είχε εξαπλωθεί στην χώρα.Η ασθένεια τον χτύπησε στα πόδια και το παιδί έμεινε παράλυτο.Με μεγάλη αγωνία οι γονείς του προσευχόνταν για να γίνει καλά αλλά χωρίς αποτέλεσμα
Μία μέρα το παιδί αντίκρυσε έναν μοναχό που είχε έλθει στο σπίτι τους.Μετά από αυτήν την επίσκεψη το παιδί,ηλικίας επτά ετών τότε,είπε στους γονείς του:«Ντύστε με και εμένα με αυτά τα όμορφα ρούχα και θα γίνω καλά!»
Οι γονείς δέχτηκαν.Δεν το θεώρησαν ως μία παιδική παραξενιά,αλλά ως μία εκδήλωση αγάπης προς τον Θεό.
Έτσι το παιδί εκάρη μοναχός πέρνωντας το όνομα Μπογκολεπ και λαμβάνοντας αργότερα το μεγάλο σχήμα .

Εκοιμήθη μετά από λίγες ημέρες στις 29 Ιουλίου/11 Αυγούστου 1654.Το σώμα του θάφτηκε στον ναό της Αναστάσεως όπου αργότερα χτίστηκε ναός προς τιμήν του.
Την πρώτη του εικόνα αγιογράφησε ο ιερέας Ιωάννης, εφημέριος του Ναού της Παναγίας του Αστραχάν το 1695.
Η παράδοση λέει πως όταν τελείωσε την αγιογράφηση της εικόνας,ο ιερέας θεραπεύτηκε από μία οφθαλμική πάθηση
Επιμέλεια - μετάφραση: proskynitis.

https://paraklisi.blogspot.com/2019/08/blog-post_34.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ