Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Πῶς ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος ἔλαβε τό χάρισμα τῆς κατανόησης τῶν θείων Γραφῶν


 


 Στο μοναστήρι που μόναζε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ήταν ένας Γέροντας, Σύρος την καταγωγή ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενάρετος. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, τον εκτιμούσε πολύ, τον είχε ως πρότυπο του στην αρετή και προσπαθούσε να τον μιμηθεί.
Κάποτε, ενώ ο Γέροντας αυτός προσευχόταν, είδε ένα όραμα κατά τα μεσάνυκτα το οποίο και να το πει κάποιος είναι δύσκολο, αλλά είναι και φοβερό γι’ αυτούς που θα το ακούσουν. Εντούτοις, η διήγηση αυτή προσφέρει ευφροσύνη, τόσο σ’ αυτόν που την λέει όσο και σ’ αυτόν που την ακούει.
Είδε, λοιπόν, ο Σύρος Γέροντας έναν λευκοφόρο άντρα, ο οποίος κατέβηκε από τον ουρανό και ήταν φοβερός στην όψη και στο χέρι του κρατούσε ένα χαρτί τυλιγμένο. Ο λευκοφόρος αυτός άντρας στάθηκε μπροστά στον Ιωάννη, ο οποίος προσευχόταν εκείνη την ώρα.
Ο Άγιος, μόλις τον είδε, έπεσε κάτω από τον φόβο του και εκείνος αφού τον σήκωσε του είπε:
– Μην φοβάσαι αλλά να έχεις θάρρος!
Ο άγιος, τότε, τον ρώτησε να του πει ποιος είναι, και αυτός του απάντησε:
– Με έστειλε σε σένα ο Θεός και δέξου αυτό που σου δίνω. Είμαι ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής Ιωάννης και πάρε αυτό το χαρτί. Από σήμερα θα ανοιχθεί η διάνοια σου για να καταλαβαίνεις και να εννοείς όλη την θεία Γραφή.
Ο Άγιος του απάντησε πως:
– Εγώ δεν είμαι άξιος τέτοιας χάριτος.
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αφού τον ευλόγησε, κάνοντας σ’ αυτόν το σημείο του σταυρού, τον φίλησε, του έδωσε θάρρος και ανελήφθη.
Μετά από αυτό, ο ενάρετος και διορατικός αυτός Γέροντας, ήταν για πολλές μέρες έκπληκτος και συνεσταλμένος με το όραμα που είδε. Όταν το αντιλήφθηκαν κάποιοι άλλοι μοναχοί, τον ρώτησαν και έμαθαν τι του συνέβη αλλά και την αιτία της οπτασίας.
Ο μακάριος αυτός Γέροντας τους είπε και αυτό:
– Κρατείστε σιωπή γύρω από το θέμα αυτό, για να μη το μάθει και ο ίδιος και για να αποφύγει την τιμή των ανθρώπων, αναχωρήσει από το μοναστήρι μας.
Οι μοναχοί κατεπλάγησαν και αυτοί από την φοβερή αυτή διήγηση και ανέμεναν και οι ίδιοι να δουνπώς θα εξελιχθεί η ζωή του Ιωάννη, πιστεύοντας ότι θα συμβούν μεγάλα και παράδοξα πράγματα στην ζωή του.
Και, πράγματι, όπως είναι γνωστό πολλά, μεγάλα και παράδοξα γεγονότα συνέβησαν στην ζωή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, ενώ όπως μπορούν να μας διαβεβαιώσουν και πολλοί άλλοι Πατέρες της Εκκλησίας, αποτελεί και τον σημαντικότερο ερμηνευτή των Γραφών!

Διασκευή από τον Μεγάλο Συναξαριστή της Εκκλησίας. Διασκευή Στέλιος Κούκος.

https://proskynitis.blogspot.com/2019/11/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ