Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ἄν γίνει διωγμός, τί νά κάνω; Νά παραμείνω στόν τόπο μου ἤ νά φύγω;



703
Ερώτηση
Αν γίνει διωγμός, τι να κάνω; Να παραμείνω στον τόπο μου ή να φύγω;
Απόκριση Ιωάννου.
Ρώτησε τους πνευματικούς Πατέρες και ό,τι σου πουν, κάνε. Μην αποφασίσεις όμως κάτι με δική σου εκτίμηση, μήπως βρεθείς σε κίνδυνο λόγω άγνοιας.
*
704
Ερώτηση
Και αν δεν βρίσκω Πατέρες την ώρα εκείνη της ανάγκης, στους οποίους έχω εμπιστοσύνη, για να τους ρωτήσω γι’ αυτό το ζήτημα, τι να κάνω; Να μείνω, για να μη φανώ ότι προδίδω την πίστη ή να αναχωρήσω, επειδή φοβάμαι μην αρνηθώ την πίστη και χάσω την ψυχή μου;
Απόκριση Ιωάννου.
Γονάτισε και προσευχήσου επίμονα και παρακάλεσε με όλη σου την καρδιά το φιλάνθρωπο Θεό, λέγοντας: Δέσποτα, ελέησε με Εσύ πού είσαι αγαθός και μην επιτρέψεις να πλανηθώ από το θέλημά Σου, ούτε να παραχωρήσεις να παραδοθώ στην απώλεια μέσα στη δοκιμασία πού μάς απειλεί. Αυτή την προσευχή κάνε τη μέχρι τρεις φορές, όπως ο Σωτήρας προσευχήθηκε τρείς φορές, τότε πού επρόκειτο να παραδοθεί στη Γεθσημανή. Καί μετά από την προσευχή, αν δεις τον εαυτό σου να έχει γενναία καί αμετακίνητη προαίρεση να μείνει καί να υποφέρει, με τη Χάρη του Θεού, όλα τα μαρτύρια που θα ακολουθήσουν, μέχρι καί αυτό το θάνατο, τότε να μείνεις. Αν όμως διαπιστώσεις να υπάρχει δειλία στην καρδιά σου, τότε να φύγεις. Και μη νομίσεις οτι, με το να φύγεις, θα προδώσεις την πίστη, διότι ο Θεός δεν απαιτεί να πράξουμε κάτι πάνω από τη δύναμή μας. Αν όμως μείνεις, ενώ νιώθεις δειλία, μπορεί να συμβεί να προδώσεις την αλήθεια, αφού δεν θα μπορείς να υποφέρεις τις θλίψεις και τα μαρτύρια που θα σου επιβληθούν και έτσι, με δική σου υπαιτιότητα, θα ρίξεις τον εαυτό σου στην αιώνια κόλαση.
*
705
Ερώτηση
Αν πέσω, χωρίς να το θέλω, μέσα σ’ αυτή τη δοκιμασία, τι να κάνω;
Απόκριση Ιωάννου.
Ανάθεσε όλη σου τη μέριμνα στο φιλάνθρωπο Θεό, λέγοντας: Δέσποτα, χάριν της αγαθότητας σου και χάριν των προσευχών όλων των Αγίων, επειδή δεν στηρίχτηκα στις δυνάμεις μου και δεν βρέθηκα θεληματικά μέσα σ’ αυτή τη δοκιμασία, αλλά τη βρήκα μπροστά μου χωρίς να το θέλω, μη μέ αφήσεις να προδώσω την αγία πίστη.




https://wra9.blogspot.com/2020/03/blog-post_18.h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible