Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

«ΕΛΑΤΕ» (= Ἐλεύθερη Λατρεία τῆς Ἐκκλησίας) ἤ «ΠΑΜΕ»;

Έφτασαν μόλις 2 εβδομάδες για να πέσουν οι μάσκες των αυστηρών μέτρων της κεντρικής εξουσίας κατά των πιστών και μάλιστα κατά των ορθόδοξων χριστιανών.
Δεν ομιλούμε για τις σλάβικες ορθόδοξες Εκκλησίες και την ελευθερία της θείας λατρείας που εβίωσαν αυτές ούτε τις κατακόμβες εντός της Ελλάδος που κρυφά λειτούργησαν τη   Μ. Εβδομάδα. Ακόμη και αυτή η εμφανής αδικία μεταξύ των υπερκαταστημάτων και των ιερών ναών υπήρξε πολύ χαμηλότερη των όσων έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες.
Το πρώτο ήταν η περιοδεία της αοιδού πάνω στο φορτηγό και η υποδοχή από το Μαξίμου με κόσμο και κοσμάκη.
Το ερώτημα λοιπόν που αναφύεται πρώτο είναι: τι θα πείραζε αν γινόταν το ίδιο    με τον Επιτάφιο και τι πείραξε η περιφορά της Αγίας Εικόνας της Παναγίας στο Αίγιο;
Το δεύτερο είναι τα μεγάφωνα των τζαμιών στη Θράκη, οι φωνές των ιμάμηδων και τα νταούλια των δερβίσηδων για το ραμαζάνι μέσα στους δρόμους τα άγρια μεσάνυχτα.
Το σχετικό εν προκειμένω ερώτημα είναι: γιατί να μη χτυπάνε οι καμπάνες των ορθοδόξων ναών, γιατί να μη ακούγονται τα μεγάφωνά τους και γιατί νάναι κλειστές οι θύρες των εκκλησιών;
Το τρίτο θέμα είναι η μεγαλειώδης και συντεταγμένη διαδήλωση των αριστερών στην πλατεία Συντάγματος. Πόσο χαριτωμένοι και ομοιόμορφοι ήταν! Πειθαρχημένοι και αδιάφοροι για το τι έλεγε η κεντρική εξουσία. Ούτε διατάξεις σεβάστηκαν ούτε ΚΥΑ και Αστυνομία. Αυτοί έκαναν το δικό τους. Κράτος εν κράτει. Ούτε που λογάριασαν τη μετάθεση για τις εκδηλώσεις στην 9η Μαϊου. Στο κέντρο των Αθηνών, στην κεντρικότερη πλατεία, μαζεύτηκαν εκατοντάδες και δεν κουνήθηκε φύλλο. Ψοφοδεείς ανακοινώσεις κάποιων κυβερνητικών στελεχών και τίποτε άλλο.
Πόσο τους ζηλέψαμε. Δεν μπορούσαμε κι εμείς στους ναούς μας να εφαρμόσουμε ένα ανάλογο σχήμα και σύστημα. Το έκαναν άριστα βέβαια οι Γεωργιανοί αδελφοί μας.
Αλήθεια πόσο υποδεέστεροι και φοβισμένοι φανήκαμε έναντι της εξουσίας σε σχέση με άλλους φορείς! Ακόμη βρεθήκαμε πιο κάτω και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, τις συλλογικότητες, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και από τους ταχυμεταφορείς!
Αλήθεια που είναι το κράτος; Κρύφτηκε φοβισμένο και ανίκανο να αντιμετωπίσει τους αριστερούς και τους μουσουλμάνους. Έκανε μόνο στους χριστιανούς το νταή και τον κέρβερο. Κρίμα! Νομίζουν ότι δεν τα καταλαβαίνει αυτά ο ορθόδοξος λαός μας;
Αλήθεια που είναι ο ζήλος των αστυνομικών στη Θράκη, στην πλατεία Συντάγματος, στις δομές, στους καταυλισμούς και οπουδήποτε αλλού;
Θα πει κάποιος ότι λίγες μέρες έμειναν ακόμη. Δεν είναι ο χρόνος, αλλά ο τρόπος. Τώρα για να μη μας ενοχλούν οι αστυνομικοί, θα λέμε ότι στον τάδε ναό κάνει λειτουργία μέσα κι έξω το ΠΑΜΕ. Θα βάλουμε και κάνα δυό πανώ με μαυροκόκκινες σημαίες και δε θα πλησιάζει κανένας.
Εκεί δυστυχώς εκεί καταντήσαμε!!!
Χριστιανική Εστία Λαμίας
http://aktines.blogspot.com/2020/05/blog-post_35.html?m=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible