Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ὁ ἅγιος Πατήρ ἡμῶν Ἰωάννης Καλαΐδης καί ἡ εὐλογημένη γερόντισσα Μαγδαληνή!

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και η ευλογημένη γερόντισσα Μαγδαληνή!
Στις Λιβανάτες της Φθιώτιδας έζησε και ασκήτεψε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η γερόντισσα Μαγδαληνή, μία μοναχή του πνευματικού αγώνα που εξασκούσε μεγάλη βία στον εαυτό της! Ήταν πολύ ελεήμων και η φιλοξενία της στους προσκυνητές ήταν αξεπέραστη! Ο Θεός της είχε δώσει και το διορατικό χάρισμα! Ο μακαριστός επίσκοπος Φθιώτιδας Νικόλαος, την είχε σε μεγάλη ευλάβεια και την σεβόταν σαν μητέρα του! Παρακάτω θα αναφερθώ σε ένα θαυμαστό γεγονός που βίωσα και στην πνευματική της σχέση με τον άγιο Πατέρα Ιωάννη Καλαΐδη.
Το 2012 η μητέρα μου έσπασε τον γοφό της και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Οι γιατροί λίγο πριν ξεκινήσει η επέμβαση, μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, γιατί η υγεία της ήταν σε άσχημη κατάσταση! Τηλεφώνησα στη γερόντισσα και μου είπε ότι θα έκαναν προσευχή! Σε δύο ώρες μου τηλεφώνησε και μου είπε: "Η μητέρα σου τελείωσε με την επέμβαση, την καθαρίζουν από τα αίματα και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα"! Μετά από μία και πλέον ώρα, βγήκε και ο γιατρός και μας είπε ότι όλα πήγαν καλά!!!
Της είχαμε μιλήσει για τον π. Ιωάννη και τον είχε σε μεγάλη ευλάβεια! Μια φορά που ήμασταν στον άγιο Παππούλη με κάποιους φίλους, που ήταν πολύ κοντά στην γερόντισσα, τον παρακαλέσαμε να της τηλεφωνήσουμε! Ο π. Ιωάννης δέχθηκε και στο τέλος της συνομιλίας τους, της είπε: " Σε αγαπώ πολύ "! Με το χάρισμα που είχε, κατάλαβε ότι η γερόντισσα ήταν άνθρωπος του πνευματικού αγώνα! Κάποτε την ρώτησα ποια ήταν η πνευματική της σχέση με τον Πατέρα Ιωάννη και παρόλο που δεν μιλούσε ποτέ για τα πνευματικά της βιώματα, μου είπε:" 
Τον είδα μπροστά μου και μου πήρε ένα πρόβλημα που είχα"! Μας έλεγε δε ότι πρώτα θα πρέπει να σταυρωνόμαστε με το λαδάκι από τον τάφο του π. Ιωάννη και μετά με τα λαδάκια των άλλων αγίων! Αυτό το έλεγε όχι γιατί υποτιμούσε τους άλλους αγίους, αλλά ήθελε έτσι να μας κάνει να αντιληφθούμε την μεγάλη του αγιότητα! Μετά την κοίμηση του αγίου Πατρός, η κόρη του έδωσε τον Σταυρό του π. Ιωάννη, που είχε δίπλα στην κλίνη του, στην γερόντισσα Μαγδαληνή! Η γερόντισσα το θεωρούσε μεγάλη ευλογία για την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως και όταν έρχονταν οι προσκυνητές, τους καλούσε να προσκυνήσουν τον Σταυρό, λέγοντας:
" Αυτός ο σταυρός είναι ο Σταυρός ενός Αγίου, του Πατρός Ιωάννη Καλαΐδη"!
Ας έχουμε τις ευχές του και τις ευχές της τιμίας γεροντίσσης Μαγδαληνής, Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - Εκπαιδευτικός, Σέρρες


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2020/07/blog-post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible