Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ἀπό πότε ἀρχίσαμε νά μήν θέλουμε τόν παπά καί νά τόν κατηγοροῦμε;

❈ Από πότε αρχίσαμε να μην θέλουμε τον παπά και να τον κατηγορούμε; Από τότε που μπήκαμε για τα καλά μέσα στην αμαρτία...
Δεν υπάρχει πιο γλυκειά κατηγορία, από την ιεροκατηγορία. Πολλοί αναζητούν σφάλματα στους παπάδες, προκειμένου να τους κατηγορήσουν και να καλύψουν την δικιά τους αμαρτωλή ζωή και να δικαιολογηθούν που δεν πάνε στην Εκκλησία και δεν εξομολογούνται... 
Άμα όμως τους πεις, να κρατήσουν στο χέρι τους ένα σκουριασμένο σύρμα που είναι στην μπρίζα, δεν θα το κρατήσουν. Καταλάβατε; Επειδή είναι σκουριασμένο το σύρμα, δεν περνάει το ρεύμα; Περνάει το ρεύμα...
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον αμαρτωλό παπά. Ο παπάς είναι όργανο του Θεού, μέσω του οποίου μεταδίδεται η Χάρη του Θεού, η οποία δεν αναστέλλεται, από την αμαρτωλότητα του παπά. Αν ο παπάς είναι αμαρτωλός, θα δώσει λόγο στο Θεό και όχι στους ανθρώπους. 
❈ Κάποτε, στον Μέγα Κωνσταντίνο, κάποιοι είχαν φέρει κάποια έγγραφα, που αποδείκνυαν τις ατασθαλίες κάποιων Επισκόπων, με σκοπό να τους τιμωρήσει. 
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, δεν μπήκε καν στην διαδικασία να τα διαβάσει. Απλά ζήτησε να ανάψουν μια φωτιά και εκεί να κάψουν τα έγγραφα. Συμπλήρωσε δε, ότι άμα έβλεπε ακόμα με τα ίδια του τα μάτια, τους Επισκόπους να αμαρτάνουν, θα τους κάλυπτε με την πορφύρα του. 
Καταλάβατε; Ενώ εμείς που λεγόμαστε Χριστιανοί, με την παραμικρή αφορμή σπεύδουμε να κατακρίνουμε τον παπά, ενώ ο Μέγας Κωνσταντίνος, όταν έκανε αυτήν τη χειρονομία, δεν είχε ακόμα Βαπτιστεί!
❈ Συναντήσαμε κάποτε μια μαυροφορεμένη γυναίκα απαρηγόρητη, που έκλαιγε συνεχώς. Την πλησιάσαμε και την ρωτήσαμε, για ποιό λόγο έκλαιγε έτσι. 
Μάθαμε, ότι είχε πεθάνει η αδελφή της και τάφηκε χωρίς ιερέα. 
Επειδή ήταν χειμώνας και χιόνιζε, δεν μπόρεσαν οι ιερείς να φτάσουν εγκαίρως στο χωριό. Ιερέας δεν υπήρχε στο χωριό. Την κράτησαν 3 μέρες και τελικά την θάψανε, χωρίς παπά και ψάλτη. 
Αποδείχτηκε, ότι η εκλειπούσα σε όλη της τη ζωή κατηγορούσε τους παπάδες... Δίκαιος είναι ο Θεός! Ο άνθρωπος ό,τι σπείρει, αυτό θερίζει...


Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible