Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ἀναφορά γέροντος Ἀθανασίου Μυτιληναίου γιά τό τατουάζ!



ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ !

Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα ομιλίας από τη σειρά : “Ανάλυση Ψαλμών” : Ψαλμός 31ος (1:25') : 7-11-1977

Η αναισθησία είναι βαριά κατάσταση. Την έχομε όλοι μας σε διάφορες διαβαθμίσεις. Μια Γερμανίδα, η Ίρμα αν θυμάμαι καλά, που ήταν στο στρατόπεδο Νταχάου, και αυτή η γυναίκα έκανε το εξής, τι φοβερά πράγματα, ο Θεός να μας ελεήσει. Κάποτε ένας κατάδικος ήταν με θαυμάσια τατουάζ στην πλάτη του, ήταν ναυτικός και είχε πάει στις Ινδίες και είναι γνωστό, κάνουν πολλοί ναυτικοί τατουάζ. 
Τατουάζ είναι ο βελονισμός, και βάζουνε μπαρούτι, βάζουνε ουσίες, δεν ξέρω τι βάζουνε. Με την ευκαιρία, η Αγία Γραφή, η Παλαιά Διαθήκη απαγορεύει το τατουάζ, είναι αμάρτημα. Θα μου πείτε: Λέει η Παλαιά Διαθήκη για τατουάζ; Ναι, το αναφέρει με διαφορετική λέξη, γιατί δεν είναι ελληνική. Δεν θα κάνεις, λέει, στίγματα επάνω στο δέρμα σου.1 Βλέπετε, είναι μια τέχνη πολύ παλιά. Είχε πάει σε έναν τεχνίτη σπουδαίο αυτός ο ναυτικός στις Ινδίες και του έκανε έγχρωμο τατουάζ, όλη του η πλάτη. Είχε μια θαυμάσια παράσταση. 
Αυτή η Γερμανίδα έκανε ερωμένο της αυτόν και όταν τον είδε ότι η πλάτη του είχε αυτό το θαυμάσιο τατουάζ, της πέρασε η εξής δαιμονική φοβερή σκέψη. Να τον σκοτώσει, να τον γδάρει και να κάνει αμπαζούρ το ωραίο τατουάζ της πλάτης του. Κύριε ελέησον! Και το έκανε, παρακαλώ. Τον φόνευσε, ήταν αυτή διευθύντρια μέσα εκεί και τον έγδαρε και έκανε αμπαζούρ και το είχε στο κομοδίνο της δίπλα. Πέστε μου, βλέποντας αυτή η γυναίκα το αμπαζούρ από τον άνθρωπο αυτό, πώς θα αισθάνονταν; Εσείς, άμα ξέρατε ότι έχετε απομεινάρια ενός ανθρώπου που σκοτώσατε δίπλα σας, πώς θα αισθάνεσθε; Να μας φυλάξει ο Θεός, σου έρχεται να τρελαθείς. Αυτής της ερχόταν να τρελαθεί; Αδύνατο. Τι είχε πάθει; Αναισθησία. Καταλαβαίνετε λοιπόν αγαπητοί μου, τι είναι αναισθησία, τι είναι πώρωση; Να γελάς, να ευφραίνεσαι στη δυστυχία και τον πόνο του άλλου. Είναι αδιανόητο πράγμα. 
Να μας φυλάξει ο Θεός από την βαρυτάτη και αθεράπευτη αυτή αρρώστια της συνειδήσεως. Συνεπώς, αν πονάει η συνείδηση να έχομε χαρά, γιατί σημαίνει ότι ακόμα αισθάνεται. Και να τρέχομε γρήγορα να τη θεραπεύσουμε και να γίνεται καλά και να μην μας ταλαιπωρεί. 


1 Παλαιά Διαθήκη, Λευιτικό, Κεφ. 19, στίχος 28 : καὶ ἐντομίδας οὐ ποιήσετε ἐπὶ ψυχῇ ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ γράμματα στικτά οὐ ποιήσετε ἐν ὑμῖν· ἐγώ εἰμι Κύριος ὁ Θεὸς ὑμῶν. Δεν θα κάμετε εντομάς στο σώμα σας, ούτε θα χαράξετε γράμματα στο δέρμα σας. Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σας


http://athanasiosmytilinaios.blogspot.com/2017/01/blog-post_24.html?m=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible