Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Ὁ ἅγιος Πατήρ ἡμῶν Ἰωάννης Καλαΐδης - Μαρτυρία μακαριστοῦ ἡγουμένου τῆς Ἱ.Μονῆς Ἁγίας Τριάδος, π. Δαμιανοῦ Κιορπέ.

Ο ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος, στην Τούμπα Σερρών, π. Δαμιανός Κιορπές, είχε σε μεγάλη ευλάβεια τον άγιο Πατέρα Ιωάννη Καλαΐδη, τον οποίον γνώριζε από τις πολλές επισκέψεις του αγίου Πατρός στην Ιερά Μονή. Εκεί κρατούσε όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Τριάδος στις περιφορές που γίνονταν κάθε χρόνο, την επομένη ημέρα του Αγίου Πνεύματος! 
Όταν κοιμήθηκε ο άγιος Γέροντας, ζήτησα από τον π. Δαμιανό να μας καταθέσει την μαρτυρία του για τον π. Ιωάννη, την οποία μου είχαν ζητήσει οι φίλοι από την Αλεξ/πολη, οι οποίοι συνέγραψαν το βιβλίο για τον άγιο Πατέρα. Ο π. Δαμιανός ανταποκρίθηκε και έγραψε σε ιδιόχειρη επιστολή του :
" Η τετραήμερη πανήγυρη της Ι.Μ. Αγ. Τριάδος, προσελκύει στην χάρη της πλήθη προσκυνητών! Ο π. Ιωάννης Καλαΐδης, από τα πρώτα χρόνια που ήταν εφημέριος στο Νεοχώρι Σιντικής, προσήρχετο με πολλή ευλάβεια και μεγάλη πίστη για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Αγ. Τριάδος και να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον ολονύκτιο αγώνα του μέσα στον Ναό! Δεν ξεκουραζόταν! Όλη τη νύχτα με το πετραχήλι, το γνωστό μικρό Ευαγγέλιο, έψαλλε την παράκληση κάθε φορά που ομάδες προσκυνητών το επιθυμούσαν! Αυτό συνεχιζόταν κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας και το πρωί συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κατόπιν στην περιφορά, έπαιρνε πάντοτε ο ίδιος στα χέρια του την εικόνα της Αγίας Τριάδος!
Ο αγώνας του, το ταπεινό του φρόνημα, ο ολονύκτιος κόπος του, ήταν γι' αυτόν η ελάχιστη προσφορά του προς την Αγία Τριάδα, που παντού και πάντα έψαλλε το απολυτίκιό Της μέσα από τα βάθη της ψυχής του "!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - Εκπαιδευτικός

( Ο π. Ιωάννης κρατώντας, στην περιφορά, την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Τριάδος)
http://apantaortodoxias.blogspot.com/2020/09/blog-post_226.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible