Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

Αὐτός εἶναι ὁ τρόπος γιά νά κρύβεται σήμερα κανείς ἀπό τόν κόσμο.

Στο Άγιο Όρος, όπως έχει πει μια φορά ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, ο γέροντας Γρηγόριος, καλύτερα να κρύβεσαι σε μοναστήρι. Αν πας για να ζεις σε ξεχωριστό κελλί ή σε σπήλαιο, θα γίνεις πολύ γρήγορα γνωστός και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να λένε ότι υπάρχει ένας μοναχός ερημίτης, ασκητής που δεν επικοινωνεί με τον κόσμο, και ύστερα όλοι θα κάνουν ουρά για να τον δουν.
Έτσι, μια φορά ο γέροντας Γρηγόριος λέει στην τράπεζα: «Είναι ο τάδε μοναχός στην τράπεζα;» – «Όχι, είναι άρρωστος» – «Να, κοιτάξτε αδελφοί! (ο γέροντας επίτηδες τα έλεγε αυτά όταν ο συγκεκριμένος μοναχός απουσίαζε) Έχετε ακούσει ποτέ το όνομά του στο μοναστήρι, στην ιερή ακολουθία;» – «Όχι» – «Και γιατί δεν το έχετε ακούσει, τι λέτε; Θα σας πω: επειδή ο μοναχός αυτός είναι πάντα και παντού στην ώρα του, στις ιερές ακολουθίες, στη δουλειά. Δεν ξεχωρίζει, δεν αργεί, προσπαθεί να είναι ίδιος παντού, απαρατήρητος. Και αυτό γίνεται για πολλά χρόνια, χρόνο με το χρόνο. Ούτε ακούει ούτε ξέρει κάτι κανείς για αυτόν. Αυτός είναι ο τρόπος για να κρύβεται σήμερα κανείς από τον κόσμο. Δεν είναι επειδή είναι κάποιος σεμνός ή «σταρ», αλλά επειδή είναι σίγουρος ότι δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, που να μπορεί να το διαφημίζει».Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ