Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Τά προσωπεῖα μέσα στό Ναό εἶναι Βλασφημία,10-1-2021, Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου (ἀποσπασμα – ἀπομαγνητοφώνηση)


Βλέπετε, σήμερα οι πιο πολλοί έχουν πλανηθεί, στο θέμα αυτό του φιμώτρου – του προσωπείου που φοράνε μέσα στις εκκλησίες.. Και αρχιερείς και ιερείς, ε;
Και το προωθούν, ενώ είναι μια μεγάλη βλασφημία που δεν την θέλει ο Θεός. Γιατί εισάγει την ιδέα ότι μπορείς να μολυνθείς από την εκκλησία, από τις άγιες εικόνες. Ακόμα και από την Θεία Μετάληψη, είναι φοβερό αυτό. Και νομίζουν ότι κάνουν καλά έτσι που κάνουν και ότι κάνουν υπακοή λέει και ότι έχουν και αγάπη λέει, στους άλλους ανθρώπους, προφυλάσσουν και τους άλλους ανθρώπους..
Και πόσο σωστοί είναι φαίνεται από το πως αντιμετωπίζουνε αυτούς που δεν φοράνε προσωπεία και τους επιτίθενται, τους μισούνε .. από ‘κει καταλαβαίνουμε πως δεν έχουν το πνεύμα του Θεού, το Πνεύμα το Άγιο. Έχουν το δαιμονικό πνεύμα, γι’ αυτό και επιτίθενται σε αυτούς που δεν φοράνε αυτό που φοράνε αυτοί, το προσωπείο.
Είναι κάτι ανάλογο με τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, που είχαμε στα χρόνια τα βυζαντινά, 150 χρόνια κράτησε αυτό. Και οι εικονολάτρες, δεν ήταν λάτρες της εικόνας, έτσι (τους “βάφτισαν”), τιμούσαν την εικόνα, προσκυνούσαν την εικόνα και αντιμετώπιζαν τον διωγμό από τους εικονομάχους. Γιατί; Αυτοί λέγανε ότι το κάνανε έτσι για λόγους ευσέβειας, γιατί το Θείο δεν μπορούμε να το εικονίσουμε κλπ.
Ωραία… Που είναι η ευσέβεια σου; Απόδειξε το από τα έργα σου… Αν έχεις ευσέβεια έχεις το Πνεύμα το Άγιο… Αν έχεις το Πνεύμα το Άγιος, πως σκοτώνεις τον αδερφό σου που δεν συμφωνεί μαζί σου; Αν μη τι άλλο θα τον σεβαστείς.. Από κει καταλαβαίνουμε δηλαδή αυτό που είπε ο Χριστός μας. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε κριτήρια.
Ποιος έχει δίκιο; Το καταλαβαίνεις από την συμπεριφορά του!


https://orthopraxia.gr/προσωπεῖα-μέσα-στό-ναό/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible