Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ἡ πηγή τῶν πονηρῶν λογισμῶν δέν εἶναι μόνο ὁ διάβολος, ἀλλά καί ὁ ἑαυτός μας, γι' αὐτό ἄν κολαστοῦμε, δέν θά φταίει ὁ διάβολος, ἀλλά ὁ ἑαυτός μας...

Την Ανάσταση του Χριστού, την έμαθαν πρώτα οι Μυροφόρες και μετά οι Μαθητές του Χριστού. Αυτό δεν ήταν τυχαίο...
Γιατί ο Χριστός επιτρέπει οι γυναίκες να μάθουν πρώτες τις Ανάσταση και όχι οι άνδρες; Διότι οι γυναίκες μπορούν να αγαπήσουν περισσότερο το Θεό, από τους άνδρες και αυτή η αγάπη τους για το Θεό, θα είναι ικανή να βοηθήσουν και τους άνδρες. Απόδειξη είναι η ίδια η Παναγία, που αγάπησε το Χριστό περισσότερο από όλους τους ανθρώπους. Η διαφορά μεταξύ της αγάπης της Παναγίας και του Τιμίου Προδρόμου, προς το Χριστό είναι ασύγκριτη.
Η γυναίκα όταν δοθεί στο Χριστό, αγγελοποιείται και θεώνεται γρηγορότερα και σαν ''μαγιά'', έχει καλύτερη αναπλαστική ικανότητα από τους άνδρες. Αυτή είναι η εμπειρία της Εκκλησία μας. Πάνω στο Γολγοθά, οι Μαθητές του Χριστού, από φόβο εγκαταλείπουν το Χριστό, όμως οι Μαθήτριες του Χριστού είναι εκεί και δεν Τον εγκαταλείπουν.
Αν όμως η γυναίκα δοθεί στον διάβολο, έχει τη δύναμη να ρίξει όλους τους άνδρες! Αν όμως δοθεί στο Θεό, μπορεί να βοηθήσει όλους τους άνδρες και όλο τον κόσμο όπως έκανε και κάνει η Παναγία μας!
Το να κοιμηθεί κανείς ειρηνικά και χωρίς ρόγχο και ψυχορράγημα είναι των Αγίων. Το φυσιολογικό είναι, ο άνθρωπος να χάσει τις αισθήσεις του και να έχει επιθανάτιο ρόγχο.
Όταν όμως βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και ο άνθρωπος ιδρώνει, φωνάζει και υπάρχει αγωνία και γρήγορη κίνηση των οφθαλμών πάνω -κάτω δεξιά - αριστερά, αλλαγή του χρώματος του προσώπου και να εκπέμπεται δυσοσμία από το στόμα και από το περιβάλλον να υπάρχει μια ανεξήγητη ταραχή στους υπολοίπους παρευρισκομένους, όλα αυτά φανερώνουν την παρουσία δαιμόνων. Είναι ένα πολύ άσχημο προμήνυμα, που φανερώνει ότι ο ετοιμοθάνατος έχει κάποιο αμάρτημα ή αμαρτήματα ατακτοποίητα και ανεξομολόγητα.
Η συνάντηση με τα δαιμόνια στο ψυχορράγημά μας, είναι αναπόφευκτη. Θα έρθουν, για να μας ελέγξουν, για τυχόν ανεξομολόγητες αμαρτίες εν πλήρη γνώση μας και έτσι εξηγούνται οι διάφορες αντιδράσεις των ανθρώπων στην επιθανάτια κλίνη. Οι άνθρωποι βλέπουν φανερά τα δαιμόνια. Αν ο άνθρωπος φύγει και δεν προλάβει να εξομολογηθεί, τότε πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά σαρανταλείτουργα για την ψυχή του...

Η πρόοδος στην προσευχή, δεν έχει σχέση με τα χρόνια και την ιδιότητά μας, αλλά είναι εντελώς χάρισμα Θεού, είναι δωρεά Θεού.
Άμα ζητήσουμε από τον Κύριο με ταπεινό τρόπο να μας δώσει προσευχή, θα μας την δώσει, αλλά άμα πιστέψουμε ότι θα προοδεύσουμε στην προσευχή με δικό μας κόπο, τότε κάνουμε λάθος. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν θα καταβάλλουμε κόπο προαιρέσεως για την προσευχή, αλλά δεν θα έρθει η Χάρις σαν πλήρωμα του κόπου μας.

Αν έκλεινε ο Θεός τον διάβολο και τα δαιμόνια στην κόλαση, τότε ο νους μας, ήταν πάλι εις θέση να γίνει ''διάβολος'' και να παράγει όλη την κλίμακα των πονηρών λογισμών και να μας κολάσει.
Η πηγή λοιπόν των πονηρών λογισμών δεν είναι μόνο ο διάβολος, αλλά και ο εαυτός μας, γι' αυτό αν κολαστούμε, δεν θα φταίει ο διάβολος, αλλά ο εαυτός μας...


Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible