Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

π. Ἀντώνιος Στυλιανάκης – Αὐτό τό περιστατικό μέ τά καυστικά ὑγρά δέν ἔχει γίνει στά παγκόσμια χρονικά. Θά τό πάρουν τό μήνυμα;

 

Είχα πει σε μια άλλη εκπομπή ότι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται στην ηγεσία της Εκκλησίας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο. Δεν υπάρχει εδώ, ας το πούμε έτσι, αποφασίζομεν και διατάζομεν. Βέβαια θα μου πείτε, αυτά τα οποία βλέπουμε καθημερινά, και από την άποψη της πολιτείας, δυστυχώς, καταπατούνται οι νόμοι, καταπατείται το Σύνταγμα, καταπατείται και ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας όπως είχαμε πει και μια φορά… όμως κανένας δεν είναι υπεράνω των πάντων.
Και είχα πει σε μια άλλη εκπομπή -εν τάξει δεν θέλω πολύ να το τραβήξω το θέμα αυτό- το ότι μερικοί κάνουν κατάχρηση της εξουσίας αυτό μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ εναντίον τους. Και μετά απ’ αυτό, συμπωματικά βέβαια, είδατε τί έγινε… το πρωτοφανές γεγονός μέσα στη Σύνοδο τη στιγμή ας πούμε της προσπάθειας απονομής δικαιθσύνης.
Δεν ασχολούμαι εγώ ποιος ήταν φυσικά αυτός ο άνθρωπος ο οποίος πήγε να ρίξει ένα καυστικό υγρό κτλ· εννοείται ότι είναι ένα τραγικό περιστατικό. Ναι. Αλλά όμως είναι ένα περιστατικό το οποίο ο Θεός το επέτρεψε. Αυτή είναι η διαφορά.
Αναρωτήθηκε κανείς. Άραγε αυτό τί μήνυμα δίδει στην ηγεσία της Εκκλησίας; Τί μήνυμα δίδει; Απλώς να εντείνουμε τα μέτρα ασφαλείας; Ή μήπως υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα στην απονομή της δικαιοσύνης; Διότι αυτό έγινε στο σώμα το οποίο απονέμει τη δικαιοσύνη, και μάλιστα σε μία ημέρα που αν δεν κάνω λάθος -γιατί το περιμέναμε- σχηματιζόταν ο φάκελος εναντίον του Μητροπολίτου Κυθήρων. Δεν ξέρω. Τυχαίο; Λοιπόν, ας τα λάβουνε υπόψη τους…

Και θα μου πεις… Τί θέλεις να πεις με αυτό; Θέλω να πω, με διαφορετικά λόγια και πιο απλά γιατί δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, το εξής: ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Αυτό θέλω να πω. Ότι υπάρχει Θεός. Και τι σημαίνει υπάρχει Θεός; Θεός δεν υπάρχει μόνο για την Δευτέρα Παρουσία όπως νομίζουν μερικοί. Έτσι νομίζουν. Μερικοί Χριστιανοί νομίζουν ότι α, υπάρχει Θεός για τη Δευτέρα Παρουσία. Όχι. Ο Θεός είναι Παρών σε κάθε δραστηριότητα και σε κάθε φάση της ζωής μας. Και μακάρι ο καθένας μας να το εισπράττει αυτό με τον τρόπο που πρέπει. Αυτό τί σημαίνει; Ότι ο Θεός μπορεί μερικές φορές να μας αφήνει, μας αφήνει, μας αφήνει, αλλά κάποια στιγμή λέει, έπ, μέχρι εδώ, ως εδώ και μη παρέκει. Αυτό εννοώ ότι υπάρχει Θεός. …
Και φυσικά ευτυχώς ο Θεός παρεμβαίνει στη ζωή μας, γιατί εάν δεν παρενέβαινε στη ζωή μας τότε αλλοίμονό μας τα χρωστούμενά μας, τα οποία θα είχαμε να απολογηθούμε εκείνη την ημέρα και τί θα ‘χαμε να πούμε. Ενώ, βάζοντάς μας ενώπιον των ευθυνών μας σ’ αυτήν την ζωή μας βοηθάει να ξανασκεφτούμε ορισμένα πράγματα, να μετανοήσουμε για ορισμένα πράγματα, αν αλλάξουμε κάποια πράγματα.
Λοιπόν, αδελφοί και πατέρες στώμεν καλώς. Αυτό το περιστατικό το οποίο έγινε με τα καυστικά υγρά, δεν ξέρω, εγώ πραγματικά συγκλονίστηκα. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Όχι δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα· στα παγκόσμια χρονικά. Διότι άλλο πράγμα να έχει κάτι εναντίον σου κάποιος και να ‘ρθει να σε στοχοποιήσει κτλ, και άλλο να ρίξει αυτό το πράγμα εναντίον ολόκληρης επιτροπής. Σα να απευθυνότανε αυτό σε ολόκληρη τη Σύνοδο. Είδατε τί έγινε. Γεμίσαν τα νοσοκομεία με Αρχιερείς και ένας δυο δικηγόροι που ήταν και το προσωπικό ασφαλείας κτλ.
Θα το πάρουν το μήνυμα αυτοί που είναι να το πάρουν; Μακάρι να το πάρουν. [σ.σ. Ο Σεβ. Δημητριάδος το πήρε; ] Έτσι. Κανείς δεν είναι υπεράνω. Και κανείς δεν μπορεί να λέει αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Πρέπει να σεβόμαστε τους Κανόνες λειτουργίας της Εκκλησίας. [σ.σ. Πώς θα σεβαστούν τους Κανόνες της Εκκλησίας όταν διακηρύττουν ότι ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ]
… Πρέπει να δούμε πού κάνουμε υπακοή και πότε κάνουμε υπακοή και πότε δεν κάνουμε υπακοή. Και κάνουμε υπακοή βέβαια στην Εκκλησία. Όταν παραβαίνονται οι Νόμοι και οι Κανονισμοί της Εκκλησίας, τότε φυσικά το να κάνουμε υπακοή στην ανυπακοή μπαίνουμε κι εμείς στην ανυπακοή δεν μπαίνουμε στην υπακοή. Εξυπακούεται. Δεν είμαστε άλογα πρόβατα, είναι λογική η ποίμνη του Χριστού. Και λογική με την έννοια ότι γνωρίζουμε πού πατούμε και γνωρίζουμε και τί πιστεύουμε.

-https://www.youtube.com/watch?v=2jTRI6KdKkA Synaxaria


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2021/06/30/π-αντώνιος-στυλιανάκης-αυτό-το-περιστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible