Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Ἡ Μετάνοια τοῦ λαοῦ θά φέρει καί ἄξιους Ἡγέτες

Αναρωτιόμαστε όλοι γιατί έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ως κοινωνία και έχουμε στερέψει από άξιους ηγέτες σε όλα τα επίπεδα, που θα μπορέσουν να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από την κρίση και ταυτόχρονα να δώσουν όραμα και ελπίδα στον λαό.

Ξεχνάμε το γνωστό ρητό, που λέει ότι «Κατά την καρδία του λαού και οι άρχοντες αυτού». Σκεφτείτε όμως να έδινε ο Θεός άξιους ηγέτες και ο λαός να μην είχε μετανοήσει, να μην είχε αλλάξει μυαλά και νοοτροπία. Σκεφτείτε σε αυτήν την περίπτωση, την αμαρτία που θα λογιζότανε στον λαό, ο οποίος δίχως να έχει μετανοήσει και χωρίς να το αξίζει, θα είχε άξιους και ικανούς ηγέτες.

Πρώτα λοιπόν πρέπει η αλλαγή να γίνει μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας και ο κόσμος να επιστρέψει στην αγκαλιά του Θεού, αφού μπει στον δρόμο της μετανοίας και της μεταστροφής και μετά που θα είναι πρόσφορο και γόνιμο το έδαφος θα εμφανιστούν και οι κατάλληλοι ηγέτες.

Μαγιά σίγουρα υπάρχει και κόσμος που τα τελευταία χρόνια επιστρέφει κοντά στον Θεό , αλλά είναι μια μειοψηφία όλοι αυτοί μέσα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η οικονομική και πρωτίστως η πνευματική και ηθική κρίση που περνάμε, είναι η κατάλληλη αφορμή για να επιστρέψει ο κόσμος κοντά στον Θεό και να μπει στην οδό της μετανοίας. Ο Κύριός μας λέει ότι: «Μακάριο τό ἔθνος πού ὁ Κύριος εἴν’ ὁ Θεός τοῦ» και «Τά ἔθνη ἡ δικαιοσύνη τά ἐξυψώνει, ἐνῶ ἡ ἁμαρτία εἶναι ντροπή γιά τούς λαούς».

Η μετάνοια (αλλαγή του νου) λοιπόν του λαού σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση της πίστης θα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση… και τότε που ο λαός θα είναι έτοιμος (κατά την καρδία) θα εμφανιστούν και οι κατάλληλοι ηγέτες.

Ας ευχηθούμε και ας προσευχηθούμε λοιπόν, να καταλάβουμε ότι πρέπει να μετανοήσουμε και να επιστρέψουμε στον Θεό και τότε η Ελλάδα θα δοξαστεί, θα έρθει η ευλογία του Κυρίου και η χώρα μας θα ευημερήσει.

«Η δικαιοσύνη υψώνει έθνος, η δε αμαρτία είναι όνειδος λαών» (Παρ. ιδ-34).

*Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου

https://simeiakairwn.wordpress.com/2019/05/24/η-μετάνοια-του-λαού-θα-φέρει-και-άξιου-3/?fbclid=IwAR2sAv7wWasflAL9BFZ45UbX2ObZMNsRgX3yjVjAdtoeo29GyhVjYdGF8jw#more-38047

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible