Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Τό ὄραμα τοῦ Γρηγορίου γιά τήν οὐράνια Ἱερουσαλήμ . Ἡ προετοιμασία τοῦ θρόνου καί ἡ άνάσταση τῶν νεκρῶν


Ο Γρηγόριος συναντά στον ύπνο του τον άγγελο οδηγό του

Εκείνη τη νύχτα και αφού διάβασα τη μικρή ευχή του μεσονυκτίου, έπεσα να κοιμηθώ, οπότε βλέπω τον εαυτό μου σε μια καταπράσινη πεδιάδα με πυκνή βλάστηση από πανύψηλα κυπαρίσσια και ανθισμένες τριανταφυλλιές και πεντάμορφα κρίνα. Καθώς λοιπόν καθόμουν και θαύμαζα και έμενα έκπληκτος στη θέα αυτής της πολύ όμορφης πεδιάδας με τον ολόφρεσκο αέρα, βλέπω μπροστά μου έναν άντρα που έφεγγε σαν
φλόγα, εύσωμο και με επιβλητικό παράστημα να είναι ντυμένος με κόκκινη στολή και πάνω απ' αυτή να φοράει κατάλευκο χιτώνα και να κρατάει στο χέρι του μια σιδερένια ράβδο. Το μπράτσο του ήταν εξαιρετικά δυνατό και έδινε την εντύπωση πως θα μπορούσε
να αντιμετωπίσει και εύκολα να κατατροπώσει χιλιάδες πολεμιστές από τους δικούς μας εχθρούς. Αυτός,λοιπόν, στάθηκε κοντά μου και μου λέει: «Τί κάνεις εδώ, άνθρωπε;». Εγώ του απάντησα: «Κύριέ μου, δεν γνωρίζω πώς ήρθα εδώ;». Κι αυτός μου λέει:
Σε αυτόν τον τόπο σε έφεραν οι προσευχές και οι παρακλήσεις του πνευματικού σου πατέρα για να δεις και να γνωρίσεις αυτά που αρέσει και ποθεί η ψυχή σου». Εγώ με τρόμο ψυχής του λέω: «Και ποια είναι αυτά που τόσο πολύ επιθυμώ να δω;». Κι αυτός μου
απαντά: «Άνθρωπέ μου, στ' αλήθεια λες πως δεν ξέρεις αυτά που ζήτησες να δεις; Αν πράγματι τα αγνοείς, εγώ θα στα θυμίσω. Σκέψου λοιπόν πως είπες ότι σωστή είναι η πίστη των Ιουδαίων και πως καλά εφαρμόζουν τον νόμο και τηρούν τα προστάγματά του.
Και σου είπε πάνω σε αυτό ο υπηρέτης του Κυρίου, ο Βασίλειος, πως όχι μόνο δεν είναι σωστοί, αλλά αντίθετα εφαρμόζουν τον νόμο λαθεμένα και επικίνδυνα.
Και αφού σου έδωσε αναφορές και πληροφορίες από τις Θείες Γραφές, εσύ δε φαίνεται να πείστηκες και ζήτησες να βεβαιωθείς γι' αυτά με ένα όραμα, γιατίδεν σου φάνηκαν αρκετές οι αποδείξεις από τις Θείες Γραφές. Και αυτός συγκατένευσε να το κάνει αυτό για σένα και να σου αποκαλύψει αυτά που επιθυμούσες.
Γι' αυτό λοιπόν, ήρθες εδώ. Έλα λοιπόν μαζί μου κι εγώ θα σου δείξω πως ο καθένας από τους ανθρώπους αποκαθίσταται σύμφωνα με την πίστη του και ποια παρρησία έχει προς τον Θεό».
Ο άγγελος και ο Γρηγόριος ανυψώνονται σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο
Αφού με έπιασε από το δεξί χέρι, πορευθήκαμε προς τα ανατολικά. Έτσι όπως περπατούσαμε μαζί 
και διασχίζαμε εκείνη την όμορφη και θαυμαστή πεδιάδα, ένα σύννεφο σηκώθηκε από τη γη κάτω από τα πόδια μας, και μας ανύψωσε ελαφρά και άφησε το έδαφος και μας μετέφερε σε ένα ύψος αιθέριο, άπειρο και ασύγκριτο. Εγώ έμεινα έκπληκτος απ'αυτόν τον παράξενο τρόπο με τον οποίο ανεβαίναμε ανυψωνόμασταν από τη γη (γιατί δεν γνώριζα πως και ζάρωσα και έτρεμα εξ αιτίας του κενού που υπήρχε στο ανέβασμα (γιατί νόμιζα πως αυτό που έβλεπα ήταν αληθινό και όχι κάποιο όνειρο). Βρεθήκαμε λοιπόν, με το σύννεφο που μας σήκωσε, σε κάποιον άλλο κόσμο, παράξενο και τελείως διαφορετικό στη φύση του απ' αυτόν τον ορατό και μάταιο κόσμο στον οποίο καταδικαστήκαμε να ζούμε. Όταν φθάσαμε εκεί, σε εκείνο τον θαυμάσιο χώρο, το σύννεφο έφυγε από κοντά μας και βρεθήκαμε να περπατάμε σε ένα υπέροχο δάπεδο που έλαμπε τόσο έντονα, ώστε να μη μπορώ να περιγράψω την ομορφιά του. Γυρίζοντας λοιπόν πέρα δώθε, έβλεπα τα σύνορα του κόσμου εκείνου και διέκρινα πολλές ομάδες ανθρώπων και αναρίθμητες χορωδίες από φλογερούς νέους να ψάλλουν και να υμνούν τον Κύριο ανοίγοντας τα μελιστάλακτα πύρινα στόματα τους. Και έβλεπα από τα χείλη τους να βγαίνει μια πρωτόγνωρη, ανερμήνευτη και ακατάπαυστη μελωδία με μια ασύγκριτη και ασυναγώνιστη γλυκύτητα φωνής. Και άκουγα κάποιους ασυνήθιστους και εξαιρετικούς ύμνους και δοξολογίες και μελωδίες πρωτάκουστες και τραγούδια θαυμάσια που τα είχαν συνθέσει με τρόπο αξιοθαύμαστο και με χαρά τα έστελναν ψηλά προς τον τριαδικό Θεό. Ήταν τόσο πρωτόγνωρη και εκπληκτική η γλυκύτητα που έβγαινε από
τα θεϊκά και παράδοξα τραγούδια και που ηχούσε στ' αυτιά μας, ώστε ανθρώπινος νους δεν μπορεί ούτε να την περιγράψει με λόγια ούτε να τη διηγηθεί. Ήταν τόσο μεγάλη η ευχαρίστηση που ένιωσα στην ψυχή μου και τόσο συγκλονιστικό αυτό που άκουσαν τα αυτιά μου, ώστε έμεινα εμβρόντητος και έχασα το μυαλό μου και στεκόμουν με κατάπληξη σαν αποσβολωμένος.

Συνεχίζεται


Βιβλιογραφία: ΒΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ ΤΟΥ ΝΈΟΥ. Η ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΈΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣ.ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΡΟΣ




https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/06/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible