Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ἡ ἁγία νεομάρτυς Χρυσή


Η αγία νεομάρτυς Χρυσή

Η Παράκληση της Αγίας εδώ
Η αγία Χρυσή καταγόταν από το χωριό Σλάταινα της περιοχής των Μογλενών (Αλμωπία) του νομού Πέλλης. Οι γονείς της ήταν χριστιανοία, πατωχοί αλλά πιστοί στα πατρώα δόγματα.
Η καλλονή της Χρυσής προκάλεσε τον σφοδρό έρωτα κάποιου Τούρκου, ο οποίος προσπάθησε με κάθε τρόπο να την ελκύσει στα δίχτυα του και να την κάνει να αλλαξοπιστήσει. Αφού απέτυχε σ’ όλες τις προσπάθειές του, απήγαγε τη νεαρή παρθένο και την παρέδωσε σε κάποιες ομόθρησκές του. Πάνω από τρεις μήνες την παίδευαν και την κακομεταχειρίζονταν, για να την κάνουν να αρνηθεί την πίστη της. Ο έρως της όμως για τον Νυμφίο Χριστό ήταν τέτοιος, ώστε η αγία υπερέβη την φύση και υπέμενε με χαρά τα βάσανα.
Όταν οι ίδιοι οι γονείς της πήγαν να την παρακαλέσουν να δεχθεί τις προτάσεις του Τούρκου για να σώσει τη ζωή της, η Χρυσή τούς απάντησε: «Εσείς που με παρακινείτε να αρνηθώ τον Χριστό, τον αληθινό Θεό, δεν είσθε πλέον γονείς μου! Δεν σας αναγνωρίζω από εδώ και στο εξής για γονείς μου. Αντί για εσάς, πατέρα έχω τον Χριστό, μητέρα την κυρία Θεοτόκο, αδελφούς και αδελφές τους αγίους και τις αγίες».
Όταν είδε ο Τούρκος ότι τίποτε δεν μπορούσε να την μεταπείσει, ο έρωτάς του μετετράπη σε ωμή αγριότητα. Κρέμασαν την παρθένο σε μια αγριαπιδιά, και επί ώρες ολόκληρες την βασάνιζαν απάνθρωπα. Τέλος, φώναξε όσους παρευρίσκονταν να πάρουν ξίφος ή μαχαίρι και να κόψουν ένα κομμάτι από τη σάρκα της αγίας μάρτυρος, η οποία παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο λαμβάνοντας τον διπλό στέφανο του μαρτυρίου και της παρθενίας (το έτος 1795).

Νέος Συναξαριστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Τόμος 2ος, Οκτώβριος. Ίνδικτος,
https://wra9.blogspot.com/2022/10/blog-post_54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible